MECLİS BAŞKANI İSMAİL KAHRAMAN'A RİZE TÜRKOCAĞI ŞUBESİ TEPKİ GÖSTERDİ

Eski TBMM Baş­ka­nı İsmail Kah­ra­man’ın fe­tih­le il­gi­li yap­tı­ğı açık­la­ma­sı­na Rize Türk Ocağı Şu­be­sin­den ya­pı­lan açık­la­ma ile tepki gös­te­ril­di.

Güncel Haberler 7.09.2022 09:47:00 0
MECLİS BAŞKANI İSMAİL KAHRAMAN

    Rize Türk Ocağı Şu­be­si­nin Yö­ne­tim Ku­ru­lu Ka­ra­rı ile ya­yın­la­dı­ğı açık­la­ma­sı şu şe­kil­de’’ Hem­şe­ri­miz, eski TBMM Baş­ka­nı İsmail Kah­ra­man’ın Rize’nin fet­hi­nin 651. yılı et­kin­li­ğin­de “Şe­hir­le­rin kur­tu­luş yıl dö­nüm­le­ri kut­la­nı­yor, ke­sin­lik­le kar­şı­yım.
    2 Mart’ta Rize kur­tul­muş, kim diyor? Yok, Er­zu­rum şu Mart’ta... Şe­hir­le­rin düş­man iş­ga­lin­den kur­tu­lu­şu do­la­yı­sıy­la kut­la­ma ya­pıl­maz.
    Müs­tev­li­ler ala­cak­la­rı­nın bir­kaç kat mis­li­ni aldı ve öyle git­ti­ler, çe­kil­di­ler, kur­şun sı­kıl­ma­dı ki!” şek­lin­de­ki ko­nuş­ma­sı­nı üzün­tüy­le kar­şı­la­mış bu­lun­mak­ta­yız.
    Fe­tih­ler el­bet­te ki çok önem­li… Ancak fet­he­di­len yer­ler tek­rar işgal edil­miş­se bu yer­le­rin kur­tu­lu­şu da çok önem­li­dir. İşgal­den kur­tu­lu­şu­nun kut­lan­ma­sı­nın milli şuur, bir­lik ve be­ra­ber­li­ğin yeni ne­sil­le­re an­la­tıl­ma­sı­nın ne­re­si­nin yal­mış ol­du­ğu­nu Sayın Kah­ra­man’a so­ru­yo­ruz; Ça­nak­ka­le’de müs­tev­li­le­rin iş­ga­li­ne di­re­ni­şi­mi­zi ve galip ge­li­şi­mi­zi kut­lu­yo­ruz da şe­hir­le­ri­mi­zin kur­tu­lu­şu­nu neden kut­la­ma­ya­lım? İşgal­ci Rus­la­rın çe­kil­me­sin­de iç ka­rı­şık­lık­la­rın payı olsa da böl­ge­miz­de ya­pı­lan kur­tu­luş mü­ca­de­le­si­ni de kimse unut­ma­ma­lı­dır.
    Kaldı ki ül­ke­mi­zin diğer cep­he­le­rin­de ve­ri­len mü­ca­de­le­ler­de, bölge in­san­la­rı da dahil bin­ler­ce şe­hi­di­mi­zi gör­mez­den gel­mek de neyin nesi? İşgal­ci­le­rin ver­di­ği on bin­ler­ce kayıp çe­lik-ço­mak oy­nar­ken mi ol­muş­tur?
    Bu se­bep­le ül­ke­mi­zi iş­gal­den kur­ta­ran başta Gazi Mus­ta­fa Kemal Ata­türk ve kah­ra­man silah ar­ka­daş­la­rı olmak üzere tüm şe­hit­le­ri­mi­zi saygı, sevgi, min­net ve rah­met­le yad edi­yo­ruz.
TÜRK OCAK­LA­RI RİZE ŞUBESİ YÖNETİM KU­RU­LU
                 

Ha­ber: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °