Medya 4. güç olma özelliğini Cumhuriyet ile kazandı

Tür­ki­ye Ga­ze­te­ci­ler Kon­fe­de­ras­yo­nu Genel Baş­ka­nı ve Bursa Ga­ze­te­ci­ler Ce­mi­ye­ti Baş­ka­nı Nuri Ko­lay­lı

Güncel Haberler 3.11.2023 10:37:00 0
Medya 4. güç olma özelliğini Cumhuriyet ile kazandı

         Tür­ki­ye Ga­ze­te­ci­ler Kon­fe­de­ras­yo­nu Genel Baş­ka­nı ve Bursa Ga­ze­te­ci­ler Ce­mi­ye­ti Baş­ka­nı Nuri Ko­lay­lı, Cum­hu­ri­yet'in Tür­ki­ye için; işgal al­tın­da olan bir dev­le­tin ye­ni­den ve daha güçlü do­ğu­şu­nu sim­ge­le­di­ği­ni söy­le­di.ür­ki­ye Cum­hu­ri­ye­ti’nin 100. ku­ru­luş yıl­dö­nü­mü ne­de­niy­le ya­zı­lı bir açık­la­ma yapan Ko­lay­lı, ge­liş­miş de­mok­ra­si­le­rin ol­maz­sa ol­ma­zı ko­nu­mun­da yer alan ve kuv­vet­ler ay­rı­lı­ğı pren­si­biy­le ger­çek­le­şen ülke yö­ne­tim­le­ri­nin 4. gücü ola­rak kabul edi­len med­ya­nın, Cum­hu­ri­yet sa­ye­sin­de var ola­bil­di­ği­ne dik­kat çekti.
        Tür­ki­ye ge­ne­lin­de fa­ali­yet gös­te­ren 9 ga­ze­te­ci­ler fe­de­ras­yo­nu, 87 ga­ze­te­ci­ler ce­mi­ye­ti ve basın der­ne­ği ile bu der­nek­le­re üye yak­la­şık 20 bin medya ça­lı­şa­nı­nı tek çatı al­tın­da top­la­yan Tür­ki­ye Ga­ze­te­ci­ler Kon­fe­de­ras­yo­nu’nun Genel Baş­ka­nı Nuri Ko­lay­lı, açık­la­ma­sın­da şu gö­rüş­le­re yer verdi;
      “Tür­ki­ye için cum­hu­ri­yet; bir yö­ne­tim bi­çi­mi ol­ma­nın öte­sin­de bir ay­dın­lan­ma ve çağ­daş­laş­ma ta­sa­rı­mı an­la­mı­nı ta­şı­mak­ta­dır.
       Bugün kendi top­rak­la­rı­mız­da öz­gür­ce ya­şa­ya­bi­li­yor ol­ma­mız, 29 Ekim 1923 ta­ri­hin­de ilan edi­len cum­hu­ri­yet sa­ye­sin­de­dir.
       Cum­hu­ri­yet Tür­ki­ye için ay­rı­ca; işgal al­tın­da olan bir dev­le­tin ye­ni­den ve daha güçlü do­ğu­şu­nu sim­ge­le­mek­te­dir.
      Yıl­lar­ca düş­man iş­ga­li al­tın­da bir ül­ke­nin ve ulu­sun, tüm olum­suz­luk­la­ra rağ­men ye­ni­den ayağa kal­kı­şı­nın ve öz­gür­lü­ğü­nü ka­nı­nı ve­re­rek geri al­dı­ğı bir dev­ri­min adı­dır cum­hu­ri­yet.
      Bu ta­ri­hi günde; De­mok­ra­tik, laik, sos­yal hukuk dev­le­ti olan Tür­ki­ye Cum­hu­ri­ye­ti’nin ku­ru­cu­su büyük önder Gazi Mus­ta­fa Kemal Ata­türk başta olmak üzere kah­ra­man silah ar­ka­daş­la­rı­nı, aziz şe­hit­le­ri­mi­zi ve ga­zi­le­ri­mi­zi rah­met ve şük­ran­la anı­yo­rum.
100. yı­lın­da Cum­hu­ri­yet Bay­ra­mı­mız kutlu olsun.”
     Ha­ber-Fo­to: Sedef Uysal Işık­kent


Anahtar Kelimeler: Medya . özelliğini Cumhuriyet kazandı
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °