Meteorolojiden Rize için kuvvetli kar yağışı uyarısı yapıldı

Meteorolojiden Rize için kuvvetli kar yağışı uyarısı yapıldı

Me­te­oro­lo­ji Genel Mü­dür­lü­ğün­den ya­pı­lan açık­la­ma­ya göre, Rize’de 400 m üzeri ra­kı­ma sahip yük­sek ke­sim­ler­de yoğun kar ya­ğış­la­rı (20 cm üzeri) bek­len­di­ği bil­di­ril­di.

 Kar ya­ğı­şı ne­de­niy­le ula­şım­da ak­sa­ma­lar, buz­lan­ma ve don, tipi, çığ teh­li­ke­si gibi olum­suz­luk­la­ra karşı ted­bir­li olun­ma­sı is­ten­di. Böl­ge­nin sahil şe­ri­din­de rüz­ga­rın ku­zey­ba­tı yön­ler­den kuv­vet­li, zaman zaman kısa sü­re­li fır­tı­na şek­lin­de es­me­si bek­le­ni­yor de­nil­di.
30 köye ula­şım sağ­la­na­mı­yor
   İli­miz­de kar ya­ğı­şı se­be­biy­le İkiz­de­re'de 29, Ar­de­şen'de 1 olmak üzere 30 köye ula­şım sağ­la­na­mı­yor de­nil­di. Ar­de­şen, Çam­lı­hem­şin, Hem­şin ve Kal­kan­de­re'nin yük­sek ke­sim­le­rin­de kar ya­ğı­şı yer yer devam edi­yor. Rize İl Özel İda­re­si, il ge­ne­lin­de 16 iş ma­ki­ne­si, 21 per­so­nel­le karla mü­ca­de­le ça­lış­ma­la­rı­nı sür­dür­dü­ğü açık­lan­dı. Ka­ra­yol­la­rı ekip­le­ri de İkiz­de­re'deki Ovit Dağı Tü­ne­li böl­ge­si ve Ayder tu­rizm mer­ke­zin­de ula­şı­mın ak­sa­ma­ma­sı için yol te­miz­le­me­si ya­pı­yor.