MHP RİZE HEYETİNDEN KÜLTÜR VE TURİZİM BAKANINA ZİYARET

MHP RİZE HEYETİNDEN KÜLTÜR VE TURİZİM BAKANINA ZİYARET

An­ka­ra'da bu­lu­nan, Mil­li­yet­çi Ha­re­ket Par­ti­si Rize İl Baş­ka­nı İhsan Alkan, Kül­tür ve Tu­rizm Ba­ka­nı Meh­met Nuri Ersoy'u ma­ka­mın­da zi­ya­ret ede­rek böl­ge­nin kar­şı­lık­lı so­run­la­rı­nı gö­rüş­tü­ler.

 Salı günü Tür­ki­ye Büyük Mil­let Mec­li­si'nde dü­zen­le­nen MHP Grup Top­lan­tı­sı'na ka­tıl­mak için An­ka­ra'ya giden MHP Rize İl Baş­ka­nı İhsan Alkan, bu­ra­da bir dizi zi­ya­ret­ler­de bu­lun­du.
An­ka­ra'da ger­çek­le­şen bir dizi zi­ya­ret­le­re; Ça­ye­li Be­le­di­ye Bas­ka­nı İsmail Hakkı Çift­çi, İkiz­de­re Be­le­di­ye Baş­ka­nı Hakan Ka­ra­göz, MHP İl Yö­ne­tim Ku­ru­lu üye­le­ri ve MHP ilçe bas­kan­la­rı da eşlik et­ti­ler.
Zi­ya­ret­ler kap­sa­mın­da Kül­tür ve Tu­rizm Ba­ka­nı Meh­met Nuri Ersoy ile de bir araya gelen Alkan, Bakan Ersoy'a böl­ge­nin so­un­la­rı­nı ve genç tu­rizm­ci­le­rin is­tek­le­ri­ni ilet­ti.
Zi­ya­re­tin ar­dın­dan bir açık­la­ma yapan MHP Tu­ri­zim­den So­rum­lu Rize İl Baş­kan Yar­dım­cı­sı Çağ­lar Ulu­şa­hin, zi­ya­re­tin ol­duk­ça ve­rim­li geç­ti­ği­ni ak­tar­dı. Ulu­şa­hin, Bakan Ersoy'a bölge tu­riz­mi­nin daha da can­la­na­bil­me­si için ilet­tik­le­ri mad­de­le­ri şöyle sı­ra­la­dı;
"Tu­riz­min kendi dal­la­rın­da ko­nak­la­ma, res­to­ran, ak­ti­vi­te alan­la­rın­da birer fe­de­ras­yon ku­rul­ma­sı, fi­yat­la­rın ve hiz­met ka­li­te­si­nin kont­ro­lün­de ge­rek­li de­ne­ti­min ger­çek­leş­ti­ril­me­si böl­ge­sel kal­kın­ma ve tu­rizm ala­nın­da büyük ge­liş­me­le­re neden ol­ma­sı ola­sı­dır. Özü­müz ve geç­mi­şi­miz kül­tü­rün­de olan konak, taş evler, se­ren­der gibi böl­ge­mi­zin sim­ge­si olan ya­pı­la­rı inşa etmek, yayla yol­la­rı­nın do­ğa­ya uygun ona­rım ve ba­kı­mı­nı yap­mak böl­ge­ye gelen tu­rist­ler ve yerel halkı için önem­li­dir. Bölge hal­kı­nın kendi top­rak­la­rın­da usu­lü­ne uygun yö­re­sel de­ğer­le­ri vur­gu­la­yan ve do­ğa­ya uyum­lu kül­tü­rü­müz­le eş değer ya­tı­rım­lar yap­ma­ya teş­vik etmek: eko­no­mik ve sos­yal açı­dan pek çok fayda sağ­la­ya­ca­ğı­nı dü­şü­nül­mek­te­dir.
Kış tu­riz­mi, yerel eko­no­mi­le­ri can­lan­dı­ra­ca­ğın­dan do­la­yı otel­ler, res­to­ran­lar, kayak mer­kez­le­ri gibi tu­rizm te­sis­le­ri­nin sa­yı­sı­nın art­ma­sı­nı te­men­ni edil­mek­te­dir.. Bu durum, is­tih­da­mın art­ma­sı­na ve yerel hal­kın gelir elde etme fır­sa­tı­nın ge­liş­me­si­ne ola­nak sağ­la­ya­cak­tır. Ay­rı­ca, kış tu­riz­mi yerel kül­tü­rü ve doğal mi­ra­sı ko­ru­ma­nın bir yolu ola­cak­tır.. Kış tu­riz­mi pro­je­le­ri, böl­ge­nin doğal gü­zel­lik­le­ri­nin ve çev­re­sel kay­nak­la­rın ko­run­ma­sı­nı teş­vik ede­cek­tir.. Sür­dü­rü­le­bi­lir plan­la­ma ve doğa ko­ru­ma ön­lem­le­ri ile böl­ge­de­ki doğal çev­re­nin ko­run­ma­sı sağ­la­nır­ken, yerel halk ve tu­rist­ler doğal gü­zel­lik­le­rin ta­dı­nı çı­ka­ra­cak­tır.
Kış tu­riz­mi pro­je­le­ri­ne des­te­ği­ni­zin, yerel hal­kın ve tu­rist­le­rin böl­ge­ye olan il­gi­si­ni art­tı­ra­ca­ğın­dan ve marka de­ğe­ri­ni yük­sel­te­ce­ğin­den hiç şüp­he­miz yok­tur. Bu sa­ye­de bölge, tu­rizm sek­tö­rün­de daha re­ka­bet­çi bir ko­nu­ma ge­le­cek­tir ve daha fazla tu­rist çe­ke­cek­tir." dedi.
 Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI