MİLLETVEKİLİ AVCI RİZE İL GENEL MECLİSİNİ ZİYARET ETTİ

İl Genel Mec­li­si Baş­ka­nı Sabit Ka­ra­faz­lı Baş­kan­lı­ğın­da­ki Tem­muz ayı ola­ğan top­lan­tı­la­rı­nın bi­rin­ci bir­le­şi­mi­ne ka­tıl­dı.

Güncel Haberler 10.07.2023 09:13:00 0
MİLLETVEKİLİ AVCI RİZE İL GENEL MECLİSİNİ ZİYARET ETTİ

 Ak Parti Teş­ki­lat Baş­kan Yar­dım­cı­sı ve Rize Mil­let­ve­ki­li Mu­ham­med Avcı, Rize İl Genel Mec­li­si­ni zi­ya­ret ede­rek İl Genel Mec­li­si Baş­ka­nı Sabit Ka­ra­faz­lı Baş­kan­lı­ğın­da­ki Tem­muz ayı ola­ğan top­lan­tı­la­rı­nın bi­rin­ci bir­le­şi­mi­ne ka­tıl­dı.
 İl Genel Mec­li­si top­lan­tı sa­lo­nun­da ya­pı­lan top­lan­tı­da Rize İl Özel İda­re­si Genel Sek­re­ter Yar­dım­cı­la­rı Yunus Emre Ayar ve Erol Bıyık, Ak Parti Rize İl Yö­ne­tim Ku­ru­lu Üye­le­ri Ali Fuat Yağcı ve Fethi Azak­lı ile Mec­lis Üye­le­ri yer aldı. İl Genel Mec­lis Baş­ka­nı Sabit Ka­ra­faz­lı, gün­dem mad­de­le­ri­nin gö­rü­şül­me­si­nin ar­dın­dan yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da AK Parti Teş­ki­lat Baş­kan Yar­dım­cı­sı Rize Mil­let­ve­ki­li Mu­ham­med Avcı’nın zi­ya­re­tin­den mec­lis ola­rak duy­du­ğu mem­nu­ni­ye­ti dile ge­ti­re­rek “Mil­let­ve­ki­li­mi­zin mec­lis baş­kan­lı­ğı gö­re­vin­den ge­li­yor ol­ma­sı gerek mec­lis üye­li­ği dö­ne­mi­miz­de ge­rek­se mec­lis baş­kan­lı­ğı gö­re­vi­miz­de biz­le­re her zaman po­zi­tif ka­za­nım sağ­la­mış­tır. Bu an­lam­da hem zi­ya­ret­le­ri hem de mec­li­si­mi­ze ver­di­ği des­tek­ler­den do­la­yı mec­li­si­miz adına ken­di­si­ne te­şek­kür edi­yo­rum” dedi.
Mil­let­ve­ki­li Mu­ham­med Avcı ise mec­lis­te yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da Rize ge­ne­lin­de ya­pı­lan ya­tı­rım­la­ra de­ği­ne­rek “Rize’de son 4 – 5 yılda ta­ri­hin tar­tış­ma­sız en büyük ya­tı­rım­la­rı­nı yap­tık. Rize – Art­vin Ha­va­ala­nı­mız artık ne­re­dey­se yılda 1 Mil­yon yolcu ta­şı­ya­bi­lecek po­tan­si­ye­le ulaş­tı. Günde 3 se­fer­le baş­la­dı­ğı­mız sefer sa­yı­sı; An­ka­ra 2, İstan­bul 11 olmak üzere top­lam­da 13’e ulaş­mış du­rum­da­dır. Gelen ta­lep­ler ne­ti­ce­sin­de ek se­fer­ler nok­ta­sın­da ça­lış­ma­la­rı­mı­zı sür­dü­rü­yo­ruz. Umman’dan ilk sefer dün ger­çek­leş­ti. Dev­let ola­rak biz­ler ge­rek­li alt ya­pı­yı ha­zır­la­yıp ka­la­nı­nı ise ya­tı­rım­cı­la­ra bı­ra­kı­yo­ruz. Ya­tı­rım­cı­la­rın Or­ta­do­ğu ve Av­ru­pa’yla yap­tı­ğı ve ya­pa­ca­ğı bağ­lan­tı­lar ili­miz­de­ki tu­riz­min ge­li­şi­mi açı­sın­dan büyük bir öneme sahip. Bu bağ­lan­tı­la­rın her geçen gün güç­len­di­ği­ni gör­mek biz­le­ri de zi­ya­de­siy­le mem­nun edi­yor” dedi.
Rize için bir diğer önem­li ya­tı­rı­mın da Rize Lo­jis­tik Mer­ke­zi­nin ol­du­ğu­nu vur­gu­la­yan Avcı, “bu ya­tı­rım, doğru yö­ne­til­di­ği tak­dir­de ili­miz­de 8 – 10 bin ki­şi­ye is­tih­dam sağ­la­ya­cak ve böl­ge­de ta­ri­hi ta­şı­ma ak­sı­nı de­ğiş­ti­recek bir öneme sahip ola­cak. Bu pro­je­yi önem­li hale ge­ti­ren bir diğer hu­su­sun ise Ovit Tü­ne­li ara­cı­lı­ğıy­la Mar­din ve Or­ta­do­ğu’ya uza­na­cak tran­sit yolun ya­pı­mı­nın devam et­me­si ve bu yolun ucun­da lo­jis­tik mer­ke­zin inşa edi­li­yor ol­ma­sı­dır. Bu pro­je­nin ha­ya­ta geç­me­si ili­mi­zin ti­ca­ri ha­ya­tı­na önem­li katkı sağ­la­ya­cak­tır” şek­lin­de ko­nuş­tu.
Mil­let­ve­ki­li Avcı, dolgu ça­lış­ma­sı ta­mam­la­nan 1000 ya­tak­lı Rize Şehir Has­ta­ne­si ça­lış­ma­sıy­la il­gi­li de pro­je­nin yapım iha­le­si­nin yakın za­man­da ya­pı­la­ca­ğı­nı ve kısa sü­re­de ta­mam­la­na­rak va­tan­daş­la­rın hiz­me­ti­ne su­nu­la­ca­ğı­nı söy­le­di.
Rize’de devam eden Kent­sel Dö­nü­şüm, Do­ğal­gaz ve Rize İl Özel İda­re­si’nin ça­lış­ma­la­rı­na da de­ğer­len­di­ren Avcı, “Rize Mer­kez başta olmak üzere bir­çok il­çe­miz­de kent­sel dö­nü­şüm ça­lış­ma­la­rı­na devam edi­yo­ruz. Bu an­lam­da ön­gör­dü­ğü­müz yeni ça­lış­ma­la­rı­mız için­de gö­rüş­me­le­ri­mi­zi sür­dü­rü­yo­ruz. Do­ğal­gaz ko­nu­sun­da ise iç böl­ge­de­ki il­çe­le­ri­miz hariç tüm il­çe­le­ri­mi­zi do­ğal­ga­za ka­vuş­tur­muş ol­mak­la bir­lik­te diğer il­çe­le­ri­miz­de de ça­lış­ma­la­rı­mı­zı ka­de­me ka­de­me devam et­ti­ri­yo­ruz. Bütün bu ça­lış­ma­la­rı­mı­zın ya­nın­da Rize İl Özel İda­re­si ola­rak ba­şa­rı­lı hiz­met­le­re imza attık. 2019 - 2023 yıl­la­rı ara­sın­da Çevre ve Şe­hir­ci­lik Ba­kan­lı­ğı­mız­dan sağ­la­dı­ğı­mız ek büt­çe­ler­le yak­la­şık 200 Mil­yon TL’lik içme suyu pro­je­si­ni ha­ya­ta ge­çir­dik. Bu pro­je­ler­le yak­la­şık 45 kö­yü­mü­zün ve yak­la­şık 20 bin va­tan­da­şı­mı­zın içme suyu so­ru­nu­nu çö­zü­me ka­vuş­tur­duk. Önü­müz­de­ki dö­nem­de de yine içme su­la­rıy­la il­gi­li plan­la­nan pro­je­le­rin ha­ya­ta geç­me­si için ge­re­ken 116 Mil­yon TL öde­ne­ğin gerek DSİ’ni de işin içine ka­ta­rak ge­rek­se bir kıs­mı­nı kredi kul­la­na­rak İl Özel İda­re­si­ne ka­zan­dı­rıl­ma­sı nok­ta­sın­da il­gi­li ba­kan­lık­la­rı­mız­la gö­rüş­me­ler ger­çek­leş­ti­re­ce­ğiz. Sayın Cum­hur­baş­ka­nı­mız Recep Tay­yip Er­do­ğan ile bir­lik­te yap­tı­ğı­mız gö­rüş­me­ler ne­ti­ce­sin­de son beş yılda İl Özel İda­re­si büt­çe­si­ne top­lam 250 Mil­yon TL nakdi ek bütçe ka­zan­dı­ra­rak ya­tı­rı­ma dö­nüş­tür­dük. Sayın Berat Al­bay­rak’ın Ener­ji ve Tabii Kay­nak­lar Ba­kan­lı­ğı dö­ne­min­de sağ­la­dı­ğı des­tek­le 150 bin tonu köy­ler, 100 bin tonu be­le­di­ye alanı olmak üzere ili­miz ge­ne­lin­de top­lam 250 bin ton as­falt ça­lış­ma­sı ger­çek­leş­tir­dik. Tüm bu ya­tı­rım­lar­la il­gi­li yeni gi­ri­şim­ler­de de bu­lu­na­rak İl Özel İda­re­si’nin elini ra­hat­lat­ma ar­zu­sun­da­yız. Ay­rı­ca acil afet prob­lem­le­ri­mi­zin çö­zü­müy­le il­gi­li de il­gi­li Ba­ka­nı­mız ve AFAD Baş­ka­nı­mız­la gö­rüş­me­ler ger­çek­leş­ti­re­rek ne­ti­ce­ye ulaş­ma­ya ça­lı­şa­ca­ğız. İlk günkü he­ye­can­la önü­müz­de­ki dö­ne­mi de hep bir­lik­te yö­ne­tip ili­mi­ze en iyi hiz­me­ti ka­zan­dır­ma­nın ça­ba­sı içe­ri­sin­de ola­ca­ğız. Bu ve­si­ley­le he­pi­ni­ze te­şek­kür edi­yor, ça­lış­ma­la­rı­nız­da ba­şa­rı­lar di­li­yo­rum.” dedi.


 Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °