Milletvekilleri Youtuberlara rakip olacak

Milletvekilleri Youtuberlara rakip olacak

Adobe Pho­tos­hop ile video kurgu prog­ram­la­rı­nın ku­rul­ma­sı­nı is­te­di. TBMM Baş­kan­lı­ğı, fi­zi­bi­li­te ve ma­li­yet ça­lış­ma­sı baş­la­ta­cak.

 Mil­let­ve­kil­le­ri, sos­yal med­ya­nın yeri ve et­ki­si­nin art­ma­sıy­la bir­lik­te ça­lış­ma­la­rı­na katkı sağ­la­mak ama­cıy­la ça­lış­ma bil­gi­sa­yar­la­rı­na Adobe Pho­tos­hop ile video kurgu prog­ram­la­rı­nın ku­rul­ma­sı­nı is­te­di. TBMM Baş­kan­lı­ğı, fi­zi­bi­li­te ve ma­li­yet ça­lış­ma­sı baş­la­ta­cak. Mil­let­ve­kil­le­ri, ça­lış­ma bil­gi­sa­yar­la­rın­da Adobe Pho­tos­hop ve video kurgu prog­ra­mı ku­rul­ma­sı yö­nün­de ta­lep­te bu­lun­du. Ve­kil­le­rin ta­le­bi doğ­rul­tu­sun­da TBMM Baş­kan­lı­ğı, mil­let­ve­kil­le­ri­nin ça­lış­ma bil­gi­sa­ya­rı­na Adobe Pho­tos­hop ve video kurgu prog­ra­mı kur­mak için kol­la­rı sı­va­dı. Mec­lis, li­sans­lı prog­ram­la­rın mil­let­ve­ki­li ça­lış­ma bil­gi­sa­yar­la­rı­na ku­rul­ma­sı için fi­zi­bi­li­te ve ma­li­yet ça­lış­ma­sı baş­la­ta­ca­ğı­nı açık­la­dı.
TBMM’nin 27. Baş­ka­nı İsmail Kah­ra­man, 2016 yı­lın­da mil­let­ve­kil­le­ri­ne birer di­züs­tü bil­gi­sa­yar da­ğıt­mış­tı. Ara­dan geçen za­man­da günün tek­no­lo­ji­si, sos­yal med­ya­nın yeri ve et­ki­si di­ji­tal, med­ya­nın ge­liş­me­sin­den do­la­yı mil­let­ve­kil­le­ri li­sans­lı (üc­ret­li) prog­ram­la­rın bil­gi­sa­yar­la­rı­na ku­rul­ma­sı yö­nün­de bir ça­lış­ma­nın ya­pı­lıp ya­pıl­ma­ya­ca­ğı­nı TBMM Baş­kan­lı­ğı’na sordu. TBMM Baş­kan­lı­ğı, mil­let­ve­kil­le­ri­nin bil­gi­sa­ya­rı­na Adobe Pho­tos­hop ve video kurgu prog­ram­la­rı­nın ku­rul­ma­sı için fi­zi­bi­li­te ve ma­li­yet ça­lış­ma­sı baş­la­ta­cak­la­rı­nı bil­dir­di.
CHP İzmir Mil­let­ve­ki­li Murat Bakan’ın “Mec­li­si­mi­zin Bilgi İşlem Baş­kan­lı­ğı’nca ça­lış­ma bil­gi­sa­yar­la­rı­mı­za Adobe Pho­tos­hop ve video kurgu prog­ram­la­rı­nın ku­rul­ma­sı yö­nün­de bir ça­lış­ma/ plan­la­ma ya­pı­la­cak mıdır?” diye sor­du­ğu soru öner­ge­si­ni ya­nıt­la­yan TBMM Baş­ka­nı Numan Kur­tul­muş, ya­nı­tın­da şu ifa­de­le­re yer verdi: “TBMM Baş­kan­lı­ğı ola­rak gö­re­vi­ni­zi hızlı, etkin ve za­ma­nın­da ye­ri­ne ge­ti­re­bil­me­niz için siz­le­re her türlü des­te­ği ver­me­ye büyük itina gös­ter­mek­te­yiz. Ya­sa­ma, de­ne­tim ve tem­sil gö­re­vi­ni­zi çağın ge­rek­le­ri­ne göre yü­rü­te­bil­me­niz için elekt­ro­nik araç­lar­dan ya­rar­lan­ma­nı­zın bir zo­run­lu­luk ha­li­ne gel­di­ği ma­lu­mu­nuz­dur. Baş­kan­lı­ğı­mız, geç­ti­ği­miz ya­sa­ma dö­nem­le­rin­de baş­la­tı­lan bir uy­gu­la­ma­yı, bu ya­sa­ma dö­ne­min­de de devam et­tir­me ka­ra­rı al­mış­tır. Bu çer­çe­ve­de, TBMM'de görev yapan her mil­let­ve­ki­li­ne bir adet ta­şı­na­bi­lir bil­gi­sa­yar temin ede­rek ta­ra­fı­nı­za ulaş­tır­ma­yı he­def­le­dik. 15 Tem­muz darbe gi­ri­şi­mi ne­de­niy­le söz ko­nu­su ta­şı­na­bi­lir bil­gi­sa­yar da­ğı­tı­mı­nı şimdi ger­çek­leş­tir­me im­ka­nı­na ka­vuş­tuk. Zat-ı ali­ni­ze ulaş­tı­rı­lan ta­şı­na­bi­lir bil­gi­sa­ya­rın, ça­lış­ma­la­rı­nız­da ko­lay­lık sağ­la­ma­sı­nı ve size yar­dım­cı ol­ma­sı­nı di­li­yo­rum. TBMM'nin 26. Dönem mil­let­ve­ki­li ola­rak ha­yır­lı ça­lış­ma­la­ra imza at­ma­nı­zı diler, bu ve­si­le ile sağ­lık, huzur ve ba­şa­rı­lar te­men­ni di­le­rim.”
   Ha­ber-Fo­to: Selim Ercan