Minibüsçüler başkanları gözaltına alınınca eylem yaptı

Siz­den ta­şı­ma­cı­lı­ğı alıp halk oto­büs­le­ri­ne ve­ri­riz

Yerel Haberler 20.07.2023 09:53:00 0
Minibüsçüler başkanları gözaltına alınınca eylem yaptı

 Rize Be­le­di­ye­si­ne zam baş­vu­ru­sun­da bu­lun­mak üzere giden Rize Şe­hi­ri­çi Mi­ni­büs Ko­ope­ra­ti­fi Baş­ka­nı İsmail Uzun­sa­kal ile ken­di­si­ne ‘Siz­den ta­şı­ma­cı­lı­ğı alıp halk oto­büs­le­ri­ne ve­ri­riz’ de­di­ği iddia edi­len be­le­di­ye mec­lis üyesi A.Ö. ara­sın­da ar­be­de ya­şan­dı.
 Ya­şa­nan ar­be­de­den sonra Be­le­di­ye Mec­lis Üyesi A.Ö.’yü darp et­ti­ği iddia edi­len Uzun­sa­kal polis ta­ra­fın­dan gö­zal­tı­na alın­dı. Olayı öğ­re­nen mi­ni­büs şo­för­le­ri de Rize İl Em­ni­yet Mü­dür­lü­ğü bi­na­sı önüne ge­le­rek kon­tak ka­pat­tı. Polis ta­ra­fın­dan alan­dan uzak­laş­tı­rı­lan şo­för­ler bu sefer de AK Parti Rize İl Baş­kan­lı­ğı bi­na­sı­nın önüne geldi. Po­lis­le­rin ken­di­le­ri­ni ikna et­me­si ne­ti­ce­sin­de tra­fi­ğe ka­pa­nan ve şeh­rin en işlek cad­de­si olan Ata­türk Cad­de­si kısa süre sonra ye­ni­den tra­fi­ğe açıl­dı fakat şo­för­ler bu­lun­duk­la­rı yeri terk et­me­ye­rek AK Parti il yö­ne­ti­ci­le­ri­nin ken­di­le­ri ile gö­rüş­me­si­ni is­te­di­ler. Bir süre il bi­na­sı­nın al­tın­da bek­le­yen dol­muş şo­för­le­ri­ni gü­ven­lik güç­le­ri sa­kin­leş­tir­me­ye ça­lış­tı. Tra­fik Tes­cil ve De­net­le­me Şube Mü­dü­rü Zeki Özkan’ın da ken­di­le­riy­le ko­nuş­ma­sı ve mes­lek­taş­la­rı­nın ‘Baş­kan ile gö­rüş­tüm, şimdi her­kes evine git­sin, sonra yine top­la­na­ca­ğız dedi’ de­me­si­nin üze­ri­ne ikna olan şo­för­ler ey­lem­le­ri­ni sona er­dir­di.
Bu arada be­le­di­ye mec­lis üye­si­nin şi­ka­yet­çi ol­du­ğu öğ­re­ni­len Baş­kan İsmail Uzun­sa­kal’ın ifa­de­si alın­dık­tan sonra mah­ke­me­ye çı­kar­tıl­ma­sı tah­min edi­li­yor.


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °