Minibüsünü Bungalova Dönüştürdü

Çam­lı­hem­şin'de ya­şa­yan Murat Yay­la­cı, mi­ni­bü­sü­nü kendi im­kan­la­rıy­la ka­la­bi­le­ce­ği bun­ga­lo­va dö­nüş­tür­dü.

Güncel Haberler 26.05.2022 09:39:00 0
Minibüsünü Bungalova Dönüştürdü

    Yurt dı­şın­da yak­la­şık 5 yıl ça­lış­tık­tan sonra 2015 yı­lın­da mem­le­ke­ti­ne dönen Yay­la­cı, ta­rım­la uğ­raş­ma­ya baş­la­dı.
    Çam­lı­hem­şin'e bağlı Hoş­de­re Kö­yün­de ba­ba­sı Mu­ham­met Yay­la­cı ile çay­cı­lık­la uğ­ra­şan Murat Yay­la­cı, yaş çayı alım ye­ri­ne ta­şı­ya­bil­mek için mi­ni­büs satın aldı.
    Murat Yay­la­cı, yak­la­şık iki yıl önce de Fır­tı­na Va­di­si'ndeki ara­zi­sin­de ka­fe­ter­ya iş­let­me­ye baş­la­dı. Te­sis­te ba­ba­sı ve eşi­nin de des­te­ğiy­le yerli ve ya­ban­cı tu­rist­le­re hiz­met sunan Yay­la­cı, ken­di­le­ri­ne ait is­ti­ra­hat ede­bi­le­ce­ği bir yere ih­ti­yaç duydu.
    Yay­la­cı, bu so­ru­nu çö­ze­bil­mek ama­cıy­la yük ta­şı­dı­ğı için arka kol­tuk­la­rı sö­kü­len mi­ni­bü­sü ka­la­bi­le­ce­ği alana dö­nüş­tür­me­ye karar verdi.
    Mi­ni­bü­sü bun­ga­lov tarzı eve dö­nüş­tü­ren Murat Yay­la­cı, sa­at­ler­ce ça­lış­tı­ğı için bazen din­len­me ih­ti­ya­cı duy­du­ğu­nu ancak ka­fe­de böyle bir alan ol­ma­dı­ğı­nı söy­le­di.
    Din­len­mek için ön­ce­le­ri mi­ni­bü­sü kul­lan­dı­ğı­nı hatta ih­ti­yaç du­ru­mu­na göre içine yatak da koy­du­ğu­nu an­la­tan Yay­la­cı, son­ra­sın­da mi­ni­bü­sü bun­ga­lov tar­zın­da eve dö­nüş­tür­dü­ğü­nü söy­le­di.
    Yay­la­cı, arka kıs­mı­nı kes­ti­ği mi­ni­bü­sü önce ka­fe­nin ya­nın­da­ki beton yük­sel­ti­nin üze­ri­ne yer­leş­tir­di­ği­ni, ar­dın­dan da içini ah­şap­la kap­la­dı­ğı­nı söy­le­di.
    Din­len­me ve ge­rek­ti­ği zaman da ka­la­cak yer so­ru­nu­nu bu şe­kil­de çöz­dü­ğü­nü be­lir­ten Yay­la­cı, "Zaman için­de iş­let­me­nin ya­nı­na böl­ge­de ilgi gören iki bun­ga­lov ev yap­tım. Gelen müş­te­ri­le­ri­mi­ze ve­ri­yo­ruz. Ken­di­miz ko­nak­la­ma için kul­lan­dı­ğı­mız bun­ga­lov tarzı mi­ni­bü­sü de zaman zaman gelen müş­te­ri­le­ri­mi­zin ta­le­bi üze­ri­ne ki­ra­ya ve­ri­yo­ruz. Biz de Ar­de­şen mer­ke­zin­de­ki evi­miz­de ka­lı­yo­ruz. Bu­ra­dan işe gidip ge­li­yo­ruz." diye ko­nuş­tu.
- "10 bin li­ra­ya mal oldu"
    Yay­la­cı, ara­ba­nın ke­si­mi­ni ve her par­ça­sı­nı ken­di­si­nin yap­tı­ğı­nı ifade ede­rek, şun­la­rı söy­le­di:
    "Ara­ba­yı bir haf­ta­da bu şekle dö­nüş­tür­düm. Bana 10 bin li­ra­ya mal oldu. Şu anda bu pa­ra­ya ya­pa­yım der­se­niz ya­pa­maz­sı­nız. Araba daha önce yol ke­na­rın­da yer­dey­di. Daha sonra vinç yar­dı­mıy­la ara­ba­yı yol se­vi­ye­sin­den biraz yu­ka­rı kal­dır­dık ve bu­ra­ya sa­bit­le­dik. Araba ça­lı­şı­yor. İler­le­yen za­man­lar­da yola çık­ma­yı dü­şü­nü­yo­ruz. Ara­ba­nın bütün ak­sam­la­rı üs­tün­de. Sa­de­ce akü­sü­nü çı­kar­dık. Onu da takıp yola devam ede­bi­li­riz" dedi.
               Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °