MÜFTÜ ÇAKMAKÇI, HEDEFİMİZ İHTİYAÇ OLAN HER YERE 4-6 YAŞ KURAN KURSU AÇMAK

He­de­fi­miz ih­ti­yaç du­yu­lan her yere 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu aça­rak hal­kı­mı­zın hiz­me­ti­ne sun­mak­tır

Güncel Haberler 10.11.2022 10:09:00 0
MÜFTÜ ÇAKMAKÇI, HEDEFİMİZ İHTİYAÇ OLAN HER YERE 4-6 YAŞ KURAN KURSU AÇMAK

    Rize'de fa­ali­yet gös­te­ren 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kurs­la­rı hak­kın­da açık­la­ma­lar­da bu­lu­nan İl Müf­tü­sü Naci Çak­mak­çı, "He­de­fi­miz ih­ti­yaç du­yu­lan her yere 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu aça­rak hal­kı­mı­zın hiz­me­ti­ne sun­mak­tır" dedi.
    Di­ya­net İşleri Baş­kan­lı­ğın­ca 2013-2014 eği­tim-öğ­re­tim yı­lın­da pilot ola­rak uy­gu­la­ma­ya ko­yu­lan ve kısa sü­re­de ülke ge­ne­li­ne ya­yı­lan 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kurs­la­rı, Rize'nin yük­se­len de­ğe­ri ol­ma­ya devam edi­yor.
    Rize İl Müf­tü­lü­ğü ko­or­di­ne­sin­de­ki Kur'an kurs­la­rın­da, çocuk ge­li­şi­mi ala­nın­da belge ve ser­ti­fi­ka sa­hi­bi olan, ala­nın­da uzman Kur'an kursu öğ­re­ti­ci­le­ri ta­ra­fın­dan sevgi, saygı, mer­ha­met, yar­dım­laş­ma, pay­laş­ma, da­ya­nış­ma ve hoş­gö­rü gibi baş­lık­lar al­tın­da de­ğer­ler eği­ti­mi ve­ri­li­yor. İl ge­ne­lin­de devam eden 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursu eği­tim­le­ri­ne dair açık­la­ma­lar­da bu­lu­nan İl Müf­tü­sü Naci Çak­mak­çı, eği­tim­le­rin ar­zu­la­nan se­vi­ye­de sür­dü­ğü­nü, öğ­ren­ci­le­rin ve ve­li­le­ri­nin kurs­lar­dan ol­duk­ça mem­nun kal­dık­la­rı­nı ifade etti.
"Hal­kı­mız bu eği­tim yu­va­la­rı­na çok değer ve­ri­yor"
    4-6 Yaş Grubu Kur'an Kurs­la­rı­nın, ço­cuk­la­rın İslam inan­cı ve ah­la­kıy­la erken yaş­lar­da ta­nış­ma­sı ba­kı­mın­dan çok an­lam­lı ol­du­ğu­nu dile ge­ti­ren Müftü Çak­mak­çı, "Hal­kı­mız bu eği­tim yu­va­la­rı­na çok değer ve­ri­yor, ilgi gös­te­ri­yor, adeta gözü gibi ba­kı­yor. O halde biz­le­re düşen de ve­ri­len bu de­ğe­ri daha da de­ğer­li kılma adına yav­ru­la­rı­mı­zı en güzel şe­kil­de ye­tiş­tir­mek­tir." dedi.
"Rize'de 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kurs­la­rın­da bin 585 öğ­ren­ci eği­tim gö­rü­yor"
    4-6 yaş grubu ço­cuk­la­ra yö­ne­lik eği­tim-öğ­re­tim fa­ali­yet­le­ri­nin ülke ge­ne­lin­de ol­du­ğu gibi Rize'de de ara­lık­sız sür­dü­ğü­nü ifade eden Müftü Çak­mak­çı, "İlimiz ge­ne­lin­de 4-6 yaş grubu öğ­ren­ci­le­re yö­ne­lik 101 sı­nıf­ta bin 585 öğ­ren­ci­miz eği­tim öğ­re­ti­me devam edi­yor. Ülke ge­ne­lin­de Rize’yi nü­fu­sa oran­la bi­rin­ci sı­ra­ya ta­şı­yan bu durum bizim için gurur ve mut­lu­luk kay­na­ğı­dır. Ço­cuk­la­rı­mı­zı eği­ten hoca ha­nım­lar on­la­ra hem ho­ca­lık hem an­ne­lik ya­pı­yor­lar. Anne şef­ka­tiy­le on­la­ra yak­la­şı­yor­lar. İsti­yo­ruz ki ge­le­ce­ğin mi­ma­rı ço­cuk­la­rı­mız Rab­bi­ni, Pey­gam­ber­le­ri­ni bil­sin­ler, vatan, bay­rak, ezan sev­gi­si­ni, bü­yük­le­re saygı gös­ter­me­yi, kü­çük­le­ri sev­me­yi, kom­şu­luk iliş­ki­le­ri­ni öğ­ren­sin­ler. Tek ga­ye­miz budur." ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
"He­de­fi­miz ih­ti­yaç du­yu­lan her yere 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursu aça­rak hal­kı­mı­zın hiz­me­ti­ne sun­mak­tır"
    Müftü Çak­mak­çı, "Va­tan­daş­la­rı­mı­zın büyük arzu ve ta­le­bi ile 2013 yı­lın­dan bu yana yak­la­şık 9 yıl­dır yap­tı­ğı­mız 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kurs­la­rı eği­ti­mi git­tik­çe ivme ka­za­nı­yor. Bu da sev­gi­li Pey­gam­be­ri­miz Hz. Mu­ham­med Mus­ta­fa’nın (sas) biz­le­re gös­ter­miş ol­du­ğu he­def­le ça­lış­ma­la­rı­mı­zın daha da iler­le­me­si­ne ve­si­le olu­yor. ‘Ço­cuk­la­rı­nız 7 ya­şı­na ge­lin­ce­ye kadar on­la­ra temel dini bil­gi­le­ri öğ­re­ti­niz’ Ha­dis-i Şe­ri­fin­den yola çı­ka­rak Pey­gam­be­ri­mi­zin tav­si­ye­si­ne göre ço­cuk­la­rı­mı­za eği­tim ve­ri­yo­ruz. Hiç­bir ma­hal­le­miz, öğ­ren­ci sa­yı­sı ye­ter­li olan hiç­bir kö­yü­müz 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kurs­la­rı­mız­dan mah­rum kal­ma­sın diye var gü­cü­müz­le ça­lı­şı­yo­ruz. Ha­yır­se­ver­le­ri­mi­zin des­tek ve kat­kı­la­rıy­la Rize’de son za­man­lar­da Ken­dir­li Bel­de­miz ile Ak­pı­nar ve An­bar­lık köy­le­ri­miz­de birer kurs aça­rak eği­tim-öğ­re­ti­me baş­la­dık. He­de­fi­miz ih­ti­yaç du­yu­lan her yere 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursu aça­rak hal­kı­mı­zın hiz­me­ti­ne sun­mak­tır." diye ko­nuş­tu.  

Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali Ka­val­cı


Perşembe 27.6 ° / 17.5 °
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °