MUHTARLAR FEDERASYONU BASIN İLE BULUŞTU

Rize Muh­tar­lar Fe­de­ras­yon Baş­ka­nı Remzi Güzel ve Üye­le­ri 10 Ocak Ga­ze­te­ci­ler Günü do­la­yı­sıy­la Rize’deki Ga­ze­te­ci­ler­le kah­val­tı­lı top­lan­tı­da bir araya geldi.

Güncel Haberler 17.01.2023 10:11:00 0
MUHTARLAR FEDERASYONU BASIN İLE BULUŞTU

 Top­lan­tı­da bir ko­nuş­ma yapan Fe­de­ras­yon Baş­ka­nı Remzi Güzel’’ Gör­sel ve ya­zı­lı ba­sı­nı­mı­zın kıy­met­li tem­sil­ci­le­ri;2023 yı­lı­nın Tür­ki­ye’mize ve Aziz Mil­le­ti­mi­ze huzur, refah ve mut­lu­luk ge­tir­me­si te­men­ni­siy­le he­pi­ni­zi sevgi ve say­gı­la­rım­la se­lam­lı­yo­rum. Ağ­zı­mı­zın tadı bo­zul­ma­dan ge­çi­re­ce­ği­miz ba­şa­rı dolu bir yıl, siz basın ca­mi­amı­zın ve biz­le­rin olsun. Fe­de­ras­yo­nu­muz; Ma­hal­li ida­re­le­ri, özel­lik­le köy ve ma­hal­le­le­rin ida­re­si­ni sağ­lam bir ya­pı­ya, eko­no­mik ve sos­yal fonk­si­yon­la­ra sahip kı­la­rak kamu dü­ze­ni için­de et­ki­li ve de­mok­ra­tik yö­ne­tim sis­te­mi­nin ger­çek te­mi­na­tı olan güçlü ku­ru­luş­lar ha­li­ne ge­ti­ril­me­si­ne yar­dım­cı olmak amacı ile ku­rul­muş­tur.
Rize 3. Fe­de­ras­yon­dur
Tür­ki­ye ge­ne­lin­de ilk­ler­den olan Fe­de­ras­yo­nu­muz Tür­ki­ye’de ku­ru­lan 3. Muh­tar­lar fe­de­ras­yo­nu­dur. Bir­lik­ten kuv­vet doğar il­ke­sin­den ha­re­ket­le ku­ru­lan Fe­de­ras­yo­nu­muz, Rize ge­ne­lin­de bu­lu­nan köy ve ma­hal­le­le­ri­mi­zin muh­tar­la­rıy­la ile­ti­şim ha­lin­de ola­rak hal­kı­mı­zın iyi­lik ve re­fa­hı için ya­pı­la­cak olan her türlü sos­yal, eko­no­mik, kül­tü­rel ya­tı­rı­ma ve hiz­me­te des­tek olup katkı sağ­la­ya­cak­tır. Bu amaç­la be­lir­li dö­nem­ler­de top­lan­tı­lar dü­zen­le­ye­rek bir­lik ve be­ra­ber­lik içe­ri­sin­de bütün muh­tar­la­rı­mı­zın aktif ola­rak görev yap­ma­sı­nı sağ­la­ya­ca­ğız. Muh­tar­lı­ğı be­lir­li ka­lıp­lar­dan çı­ka­rıp Sayın Cum­hur­baş­ka­nı­mız ta­ra­fın­dan 28 Ekim 2022 ta­ri­hin­de açık­la­nan “Tür­ki­ye Yüz­yı­lı” be­ya­nın­da be­lir­ti­len dev­let ve top­lum ha­ya­tı­mı­za yeni bir hedef, yeni bir nefes viz­yo­nu­na uygun hale ge­tir­me­ye ça­lı­şa­ca­ğız.
Sam­sun-Sarp De­mir­yo­lu­nu is­ti­yo­ruz
Muh­tar­lı­ğı sa­de­ce beton döken, duvar yap­tı­ran kurum ol­mak­tan çı­ka­rıp, sos­yal ve kül­tü­rel pro­je­ler üre­ten kurum ha­li­ne ge­tirmek bi­rin­ci ön­ce­li­ği­miz. Rize’mizin ge­liş­me­si ve iler­le­me­si için biz­ler ku­rum­la­rı­mız­la, sivil top­lum ör­güt­le­ri­miz­le sü­rek­li ve et­ki­li ile­ti­şim ha­lin­de olup, sü­re­ce var gü­cü­müz­le des­tek ve­re­ce­ğiz. Rize ge­ne­lin­de Ovit Dağı Tü­ne­li, Ri­ze-Art­vin Hava li­ma­nı ve ya­pıl­mak­ta olan Rize Şehir Has­ta­ne­si, Lo­jis­tik Li­ma­nı, Ka­mu­oyu­nun is­te­di­ği, bi­zim­de çok is­te­di­ği­miz Sam­sun - Sarp De­mir­yo­lu gibi Rize’mizi il­gi­len­di­ren tüm pro­je­le­rin ta­ki­bi­ni hal­kı­mı­zın talep ve bek­len­ti­le­ri doğ­rul­tu­sun­da ger­çek­leş­ti­re­ce­ğiz. Hal­kı­mı­zın tek geçim kay­na­ğı olan çay ta­rı­mı ile il­gi­li ola­rak da ÇAY­KUR ile iş­bir­li­ği ha­lin­de ya­pı­la­cak olan bütün ça­lış­ma­la­ra olum­lu yönde des­tek ve­re­ce­ğiz. Rize’nin kal­kı­nıp ge­liş­me­si için doğal gü­zel­lik­le­ri­mi­zi yok et­me­den doğa ve dağ tu­riz­mi­nin yay­gın­la­şıp bölge hal­kı­na ek gelir im­kâ­nı için eli­miz­den gelen des­te­ği sağ­la­ya­ca­ğız. Gö­re­ve gel­di­ğim ilk gün­den iti­ba­ren fe­de­ras­yo­nu­mu­za ha­yır­lı olsun zi­ya­re­tin­de bu­lu­nan Si­ya­si tem­sil­ci­le­ri­mi­ze, bü­rok­rat­la­rı­mı­za biz­le­ri yal­nız bı­rak­ma­yan tüm dost­la­rı­ma ayrı ayrı te­şek­kür ede­rim. Ken­di­le­ri­ne en kısa za­man­da iade-i zi­ya­ret­te bu­lu­na­ca­ğı­mı bu­ra­da siz­le­rin hu­zu­run­da be­lirt­mek is­te­rim.
Muh­tar­lık dev­let mil­let ara­sın­da köp­rü­dür
Muh­tar­lık dev­let ve mil­let ara­sın­da köprü va­zi­fe­si gören bir ku­rum­dur. Gö­re­ve ge­lir­ken de ver­miş ol­du­ğum söz doğ­rul­tu­sun­da her zaman ‘ben’ değil ‘biz’ di­ye­rek tüm muh­tar ca­mi­amız­la bir­lik­te ha­re­ket ede­rek Rize’mize en güzel hiz­me­ti yap­mak temel he­def­le­ri­miz ara­sın­da ola­cak­tır. Bu ve­si­ley­le bu­gü­ne kadar görev yap­mış bütün muh­tar ar­ka­daş­la­rı­ma te­şek­kür ede­rim. Ha­ya­tı­nı kay­be­den muh­tar­la­rı­mı­za da Allah’tan rah­met di­li­yo­rum. Bu­ra­ya kadar ge­le­rek bize des­tek olan, Ka­mu­oyu­nun ay­dın­la­tıl­ma­sı ve bil­gi­len­di­ril­me­si doğ­rul­tu­sun­da, her şart­ta gö­rev­le­ri pe­şin­de koşan, ga­ze­te­ci­lik mes­le­ği­nin zor şart­la­rı­na rağ­men mesai kav­ra­mı gö­zet­mek­si­zin hiz­met eden tüm ga­ze­te­ci­le­rin, 10 Ocak Ça­lı­şan Ga­ze­te­ci­ler Günü’nü de kut­lu­yo­rum. Ka­tı­lım­la­rı­nız­dan do­la­yı he­pi­ni­ze ayrı ayrı te­şek­kür edi­yo­rum ‘’dedi.
     

  Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Anahtar Kelimeler: MUHTARLAR FEDERASYONU BASIN BULUŞTU
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °