MUHTARLAR FEDERASYONU BAŞKANININ UÇAK BİLET VE SEFER TEPKİSİ

Rize Muhtarlar Federasyonu Başkanı Remzi Güzel Rize Artvin Havalimanından yapılan uçak sefer sayısının arttırılmasını isterken bilet fiyatının beklentinin çok üstünde olduğunu söyledi.

Güncel Haberler 30.09.2024 09:25:00 0
MUHTARLAR FEDERASYONU BAŞKANININ UÇAK BİLET VE SEFER TEPKİSİ

2017 yılında yapımına başlanarak 14 Mayıs 2022 yılında hizmete açılan Türkiye’de 2.dünyada 3.deniz dolgusu üzerinde yapılan Havalimanı olan Rize- Artvin Havalimanından yapılan sefer sayısının azlığı ve bilet fiyatının pahalı olduğundan şikayet edenlerin sayısı her gecen gün artıyor.14 Mayıs 2022 de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in katılımıyla hizmete açılan Havalimanından yapılan uçak sefer sayısının az olduğu, Rizeli ve Artvinlilerin çoğunlukla yaşadığı birçok şehire sefer istenmesine rağmen ilgi gösterilmediği ve bilet fiyatının komşu Trabzon havalimanı ile kıyaslandığında çok fazla olduğunu iddia edenlere ve tepki gösterenlere Rize Muhtarlar Federasyonu Başkanı Remzi Güzel’de yaptığı   açıklama ile tepki gösterdi. Başkan Güzel’in açıklaması şu şöyle’’ Uçak bilet fiyatları maalesef beklentinin çok üstündedir. İhtiyaç duyulan İl olan Antalya’ya, Bursa’ya mutlaka sefer konulmalıdır. Ankara, İstanbul seferleri arttırılmalıdır. Trabzon’dan yarı doluluk oranında kalkan uçaklardan birkaç tanesi, Rize-Artvin havalimanına iniş yapsa hem vatandaş rahatlayacak hem de fiyatlar eşitlenecektir. Talep ve yolcu olmasına rağmen, Artvinlilerin çokça bulunduğu Bursa'ya acilen sefer konmalıdır.  Günü birlik seyahatlerde Sabah erken saatlerde Ankara ve İstanbul'a uçak seferi olmadığı ve akşam da geç saatlerde dönüş olmadığı için, gün içinde Ankara ve İstanbul illerine gidiş dönüş imkânı yoktur. 

RTEÜ hocaları olumsuz etkileniyor

    Bu eşitsiz trafikten en çok da etkilenen üniversitemizin akademisyen kadrosu olmaktadır. Geleceği turizme bağlı olan Rize ve Artvin Bölgesine, Arap Turistlerin de gelmeleri sağlanmalıdır. Rize ve bölge ilimiz Artvinliler biraz daha cesaretli olursak, netice almamak mümkün değildir. Rize- Artvin havalimanının bir başka sıkıntısı iniş sistemi olan CAT sistemidir, bir an önce CAT-2 sisteminin hava limanına projelendirilmelidir.Cumhurbaşkanımızın ilinde ulaşım sorununu çözemiyorsak, şapkamızı önümüze koymamız gerekmektedir’’ dedi.

Haber-Foto: İSMET KÖSOĞLU

 


Cuma 18.1 ° / 10.9 °
Cumartesi 17.5 ° / 9.2 °
Pazar 18.4 ° / 9.5 °