MUHTARLAR FEDERASYONUNDAN ÇAYSOKAĞINA DESTEK

Rize Muh­tar­lar Fe­de­ras­yo­nu Baş­ka­nı Remzi Güzel ve Fe­de­ras­yon he­ye­ti Çay İşlet­me­le­ri Genel Mü­dü­rü Yusuf Ziya Alim'i zi­ya­ret etti.

Güncel Haberler 12.06.2023 11:19:00 0
MUHTARLAR FEDERASYONUNDAN ÇAYSOKAĞINA DESTEK

 ÇAY­KUR Genel Mü­dür­lü­ğü ko­or­di­ne­sin­de dep­rem böl­ge­sin­de ka­lı­cı ko­nut­lar yap­mak üzere ha­ya­ta ge­çi­ri­len Çay So­ka­ğı Pro­je­si için muh­tar­la­rın sağ­la­ya­bi­le­ce­ği kat­kı­la­rın de­ğer­len­di­ril­di­ği top­lan­tı­da pro­je­nin müs­tah­si­le an­la­tıl­ma­sı ve pro­je­nin iş­le­yi­şi­ni ak­tar­ma­la­rı için kendi so­rum­lu­luk alan­la­rın­da ki üre­ti­ci­le­ri bil­gi­len­dir­me­le­ri­nin pro­je­ye ciddi katkı sağ­la­ya­ca­ğı vur­gu­lan­dı. Fe­de­ras­yo­na bağlı muh­tar­lar çay so­ka­ğı pro­je­si için aktif ça­lış­ma içe­ri­sin­de ol­duk­la­rı­nı ifade et­ti­ler.
3 Bin 300 Çay alım yeri ye­ni­den elden geç­me­li
Top­lan­tı­sın­da ay­rı­ca çay alım ev­le­ri­nin bakım ve ona­rı­mı­na iliş­kin ya­pı­la­bi­lecek ortak proje is­ti­şa­re­si ya­pıl­dı. Ya­pı­lan açık­la­ma­da Muh­tar­lar, so­rum­lu­luk alan­la­rın­da bu­lu­nun 3 bin 300 çay alım evi­nin ye­ni­len­me­si ge­rek­ti­ği­ni vur­gu­la­ya­rak, alım ev­le­ri­nin bakım, ona­rım ve ye­ni­le­me ça­lış­ma­la­rı­nı yap­mak için proje ha­zır­la­mak is­te­dik­le­ri­ni ve bu pro­je­ye ÇAY­KUR’un pay­daş ol­ma­sı­nı talep et­ti­ler. ÇAY­KUR Genel Mü­dü­rü Yusuf Ziya Alim fe­de­ras­yo­nun pro­je­yi ge­rek­li ku­rum­la­ra yaz­ma­la­rı ha­lin­de kurum ola­rak des­tek­ler­de bu­lu­na­bi­le­cek­le­ri­ni söy­le­di. Genel Müdür Alim ay­rı­ca çay müs­tah­sil­le­rin­den çay ala­rak bunun kar­şı­lı­ğın­da ona­rım iş­le­ri­ni az da olsa kar­şı­la­ya­bi­le­cek­le­ri­ni öner­di. Alım evi içe­ri­sin­de kan­tar palet gibi tek­nik arı­za­la­rı ÇAY­KUR ola­rak gi­der­dik­le­ri­ni ifade etti. Top­lan­tı da mer­ke­zi yer­ler­de ya­pı­la­cak yeni alım ev­le­ri­nin ya­pıl­ma­sı­nın hem yo­ğun­lu­ğu ha­fif­le­te­ce­ği hem de daha hij­yen ko­şul­lar­da alım ya­pı­la­ca­ğı ve ta­di­lat ge­rek­me­ye­ce­ği öne­ri­sin­de bu­lu­nul­du.
Bu­da­ma 2 yıl er­te­len­sin
Fe­de­ras­yon he­ye­ti ÇAY­KUR Genel Mü­dü­rü Âlim’den yaş çay bu­da­ma­sı­nın 2 yıl er­te­len­me­sini tek­lif etti. Çayda son yıl­lar­da ve­ri­min çok düş­tü­ğü bu ne­den­le bu­dama pro­je­si­nin hiç ol­ma­sa 2 yıl er­te­len­me­si­nin müs­tah­si­li ra­hat­la­ta­ca­ğı söy­len­di. Buna kar­şı­lık Genel Müdür Alim üre­ti­ci­le­rin bu­da­dık­la­rı çayı bir yıl top­la­ma­ma­sı ha­lin­de bir son­ra­ki yıl ve­ri­min çok art­tı­ğı­nı ancak üre­ti­ci­nin bu­dan­mış çayı son­ra­ki dönem top­la­dı­ğı­nı söy­le­di. Top­lan­tı so­nun­da ko­nu­şan Rize Muh­tar­lar Fe­de­ras­yo­nu Baş­ka­nı Remzi Güzel’’ ÇAY­KUR Genel Mü­dü­rü­müz Âlim’e nazik kar­şı­la­ma­la­rın­dan do­la­yı te­şek­kür ede­rek ÇAY­KUR’un son yıl­lar­da yü­rüt­müş ol­du­ğu ça­lış­ma­la­rı tak­dir­le kar­şı­la­dık­la­rı­nı hem üre­ti­ci hem de ku­ru­mun men­fa­at­le­ri doğ­rul­tu­sun­da yü­rü­tü­len ça­lış­ma­la­rı tak­dir­le kar­şı­la­dık­la­rı­nı ve tüm bölge hal­kı­nın ÇAY­KUR'a sahip çık­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni söy­le­di’’.
       

Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °