MUSTAFA TOPTAN MATEMATİK MERKEZİ EĞİTİME AÇILDI

MUSTAFA TOPTAN MATEMATİK MERKEZİ EĞİTİME AÇILDI

Rize Va­li­si Kemal ÇEBER’in ka­tı­lı­mıy­la Fat­ma-Nu­ri Erkan Bilim ve Sanat Mer­ke­zi bün­ye­sin­de “Mus­ta­fa Top­tan Ma­te­ma­tik Mer­ke­zi” açı­lı­şı ger­çek­leş­ti­ril­di.

 Milli Eği­tim Ba­kan­lı­ğı ta­ra­fın­dan baş­la­tı­lan “Ma­te­ma­tik Se­fer­ber­li­ği Pro­je­si” kap­sa­mın­da Fat­ma-Nu­ri Erkan Bilim ve Sanat Mer­ke­zi bün­ye­sin­de İş İnsan­la­rı Hi­da­yet ve Tolga Top­tan ta­ra­fın­dan yap­tı­rı­lan “Mus­ta­fa Top­tan Ma­te­ma­tik Mer­ke­zi” açı­lı­şı­na Vali Kemal Çeber’in yanı sıra İl Milli Eği­tim Mü­dü­rü Engin Emen, kurum ve daire amir­le­ri ka­tıl­dı.
 Prog­ra­mın açı­lı­şın­da ko­nu­şan Vali ÇEBER, Rize’de eği­ti­min ni­te­li­ği­ni ar­tır­mak için çe­şit­li pro­je­le­ri ha­ya­ta ge­çir­dik­le­ri­ni ifade ede­rek, “Bugün ili­miz­de­ki eği­tim pro­je­le­rin­den biri için bir ara­da­yız.
Ba­kan­lı­ğı­mı­zın baş­lat­mış ol­du­ğu ma­te­ma­tik se­fer­ber­li­ği pro­je­si kap­sa­mın­da ha­yır­se­ver iş in­san­la­rı­mı­zın kat­kı­la­rı ile ma­te­ma­tik mer­ke­zi­mi­zin açı­lı­şı­nı ger­çek­leş­ti­ri­yo­ruz.
Bu proje ile ma­te­ma­ti­ği sa­de­ce ye­te­nek­li öğ­ren­ci­le­rin üs­te­sin­den ge­le­bi­le­ce­ği zorlu bir ders ol­mak­tan çı­ka­ra­rak yeni yak­la­şım­lar­la tüm öğ­ren­ci­le­rin ke­yif­le ya­pa­bil­dik­le­ri, gün­lük ya­şam­la bağ kur­duk­la­rı bir ders ha­li­ne ge­ti­ril­me­si he­def­len­mek­te­dir.
Açı­lı­şı­nı ger­çek­leş­ti­re­ce­ği­miz mer­ke­zi­miz­de, öğ­ren­ci­le­ri­miz okul­la­rın­da öğ­ren­dik­le­ri soyut ma­te­ma­tik kav­ram­la­rı bu­ra­da bu­lu­nan 91 is­tas­yon­da­ki eği­tim ma­ter­yal­le­ri ile so­mut­laş­tı­rı­la­cak­lar, böy­le­ce öğ­ren­ci­le­ri­miz ma­te­ma­tik ko­nu­sun­da­ki öğ­re­nim­le­ri­ni pe­kiş­tir­miş ola­cak.
Yine ma­te­ma­tik mer­ke­zin­de yer alan ma­te­ma­tik oyun atöl­ye­sin­de­ki 350 fark­lı ma­te­ma­tik oyunu ile öğ­ren­ci­le­ri­miz bir­çok temel ma­te­ma­tik kav­ra­mı­nı oyun ile öğ­re­ne­cek­ler­dir.
Öğ­ren­ci­le­ri­mi­ze ma­te­ma­ti­ği sev­di­re­rek de­ği­şik bir or­tam­da on­la­rın ma­te­ma­tik ye­te­nek­le­ri­nin ge­liş­ti­ril­me­si­ni sağ­la­ma­yı amaç­lı­yo­ruz” dedi.
Ko­nuş­ma­la­rın ar­dın­dan Vali Çeber ta­ra­fın­dan Mus­ta­fa Top­tan Ma­te­ma­tik Mer­ke­zi’nin ya­pı­mı­nı üst­le­nen Ha­yır­se­ver İş İnsan­la­rı Hi­da­yet ve Tolga Top­tan’a pla­ket tak­dim edil­di. Vali Çeber, açı­lı­şın ar­dın­dan ma­te­ma­tik mer­ke­zi­ni ge­ze­rek, içe­ri­sin­de bu­lu­nan is­tas­yon ve ma­te­ma­tik oyun alan­la­rın­da in­ce­le­me­ler­de bu­lun­du. Vali Çeber, Mus­ta­fa Top­tan Ma­te­ma­tik Mer­ke­zi açı­lı­şın­dan sonra Taş­lı­de­re Gazi İlko­ku­lu­nu zi­ya­ret ede­rek minik at­ma­ca­la­rıy­la bir araya geldi. Sı­nıf­la­rı gezen Vali Çeber, , öğ­ren­ci­ler­le bir süre soh­bet etti, öğ­ret­men­le­rin­den eği­tim fa­ali­yet­le­ri hak­kın­da bil­gi­ler aldı. Öğ­ren­ci­le­rin istek ve ar­zu­la­rı­nı din­le­di. Zi­ya­ret­ten son de­re­ce mutlu ol­duk­la­rı göz­le­nen at­ma­ca­lar, Rize Va­li­si Vali Çeber’e okul­la­rı­nı zi­ya­ret­le­rin­den do­la­yı te­şek­kür et­ti­ler.
 

Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI