Nebati'den KOBİ'ler için yeni destek paketi açıklaması

Ha­zi­ne ve Ma­li­ye Ba­ka­nı Ne­ba­ti, yeni bir Ha­zi­ne Des­tek­li Ke­fa­let Pa­ke­ti ça­lış­ma­sı üze­rin­de ça­lış­ma yü­rüt­tük­le­ri­ni açık­la­dı.

Güncel Haberler 13.09.2022 15:56:00 0
Nebati

    Ha­zi­ne ve Ma­li­ye Ba­ka­nı Nu­red­din Ne­ba­ti, KOBİ'lerin fi­nans­man ih­ti­yaç­la­rı­nı en uygun şe­kil­de des­tek­le­mek ama­cıy­la üre­tim, ih­ra­cat ve is­tih­da­mı ön­ce­le­yen, Tür­ki­ye Eko­no­mi Mo­de­li­ne uyum­lu, yeni bir Ha­zi­ne Des­tek­li Ke­fa­let Pa­ke­ti ça­lış­ma­sı yü­rüt­tük­le­ri­ni bil­dir­di.
    ​Ne­ba­ti, sos­yal medya he­sa­bın­dan yap­tı­ğı pay­la­şım­da, Tür­ki­ye Eko­no­mi Mo­de­li kap­sa­mın­da bu­gü­ne kadar uy­gu­la­ma­ya al­dık­la­rı des­tek pa­ket­le­ri­nin, te­mi­nat ek­sik­li­ği bu­lu­nan iş­let­me­le­rin fi­nans­man ih­ti­yaç­la­rı­nı kar­şı­la­ma­sı hu­su­sun­da önem­li bir işlev gör­dü­ğü­nü ifade etti.
    Bakan Ne­ba­ti, yeni pa­ke­te iliş­kin şu ifa­de­le­ri kul­lan­dı:"Ge­li­nen aşa­ma­da, te­mi­nat ek­sik­li­ği ya­şa­yan KOBİ’le­ri­mi­zin fi­nans­man ih­ti­yaç­la­rı­nı en uygun şe­kil­de des­tek­le­mek ama­cıy­la üre­tim, ih­ra­cat ve is­tih­da­mı ön­ce­le­yen Tür­ki­ye Eko­no­mi Mo­de­li­miz­le uyum­lu şe­kil­de, yeni bir Ha­zi­ne Des­tek­li Ke­fa­let Pa­ke­ti ça­lış­ma­sı yü­rü­tü­yo­ruz.
    Ha­zi­ne Des­tek­li Ke­fa­let Pa­ke­ti, eko­no­mi­mi­zin lo­ko­mo­ti­fi olan KOBİ’le­ri­mi­zi oda­ğı­na alan bir an­la­yış­la kur­gu­lan­mak­ta olup, tek­nik ça­lış­ma­la­rın ta­mam­lan­ma­sı­na mü­te­akip ha­zır­la­nan pa­ke­tin kul­lan­dı­rım ko­şul­la­rı ve diğer tüm de­tay­la­rı ka­mu­oyu­mu­zun bil­gi­si­ne su­nu­la­cak­tır."


Anahtar Kelimeler: Nebati' ' destek paketi açıklaması
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °