NEREDEN NEREYE!

Art­vin, Ke­mal­pa­şa'da Sarp Sınır ka­pı­sın­da bir va­tan­daş al­dı­ğı maaş pri­mi­ni Gür­cis­tan’dan ge­len­le­re tatlı ikram ede­rek har­ca­dı.

Güncel Haberler 13.09.2022 15:52:00 0
NEREDEN NEREYE!

    Pan­de­mi son­ra­sı ya­şa­nan hayat pa­ha­lı­lı­ğın­dan ötürü bölge es­na­fı zor gün­ler ge­çir­di. Gür­cü­ler, Sarp Sınır Ka­pı­sı’ndan Tür­ki­ye’ye geçiş ya­pa­rak, Art­vin Ke­mal­pa­şa’ya alış­ve­riş için gel­me­ye baş­la­dı. İlçe­de­ki es­naf­ta rahat bir nefes almış oldu. Alış­ve­riş için büyük yo­ğun­luk ya­şa­nan il­çe­de AVM’nin bir ma­ğa­za­sın­da satış so­rum­lu­su ola­rak ça­lı­şan Yaşar Şim­şek, ka­zan­dı­ğı prim­le­rin bir kısmı ile bak­la­va ala­rak Sarp sınır ka­pı­sı­na gitti. Ka­pı­la­rın açıl­ma­sı­nı bek­le­yen Şim­şek, ka­pı­lar açı­lın­ca Gür­cü­le­re tatlı ik­ra­mın­da bu­lun­du.
    Bu ay al­dı­ğı pri­mi­ni Gürcü va­tan­daş­la­ra bak­la­va ikram et­ti­ği­ni söy­le­yen Yaşar Şim­şek, "Gürcü va­tan­daş­la­rı Sarp sınır ka­pı­sın­da bak­la­vay­la kar­şı­lı­yo­ruz. İlçe­mi­ze akın akın ge­li­yor­lar. Akın akın gelip bu­ra­da alış­ve­riş ya­pı­yor­lar. Bizde bu­ra­da ci­ro­la­rı­mı­zı iyi ya­pı­yo­ruz. Böy­le­lik­le prim alı­yo­ruz. Bu ayki pri­mi­mi de bak­la­va ala­rak on­la­rı ka­pı­da kar­şı­lı­yo­rum. Tak­si­ci­sin­den, dol­muş­çu­sun­dan her­kes ka­za­nı­yor. Pan­de­mi sü­re­cin­de Sarp Sınır ka­pı­sı ka­pa­lıy­dı. Esnaf ka­pı­nın açıl­ma­sıy­la nefes aldı" ifa­de­le­ri­ne yer verdi.
          Haber Merkezi


Anahtar Kelimeler: NEREDEN NEREYE!
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °