Tarih: 11.07.2023 09:28

"ODA OLARAK DUR, DURAK DEMEDEN ÇALIŞIYORUZ"

Facebook Twitter Linked-in

Rize Zi­ra­at Odası Baş­ka­nı Bün­ya­min Ars­lan yap­tık­la­rı ça­lış­ma­lar­la il­gi­li ka­mu­oyu­nu bil­gi­len­dir­di. Oda Baş­ka­nı Ars­lan’ın açık­la­ma­sın­da sa­ha­da yap­mış ol­du­ğu bir kısım ça­lış­ma­lar­la ve Oda­nın yoğun devam eden ça­lış­ma­la­rıy­la il­gi­li şun­la­rı açık­la­dı.
 Baş­kan ARS­LAN; Ön­ce­lik­le Oda­mı­za 17 Dö­nüm­lük Arazi ka­zan­dır­mış olduk.
Rize Zi­ra­at Odası ola­rak Fatih Ma­hal­le­sin­de bu­lu­nan 17 dö­nüm­lük bir ara­zi­yi ala­rak görev ve so­rum­lu­luk ala­nı­mı­zı ge­niş­let­me im­kâ­nı bul­duk.
Bu kap­sam­da böy­le­si­ne büyük bir ara­zi­de neler ya­pa­bi­li­riz ko­nu­sun­da is­ti­şa­re­ler­de bu­lu­na­rak kısa za­man­da 260 bin fi­de­yi yap­tı­ğı­mız sera sis­te­min­de ye­tiş­ti­re­rek bir buçuk TL kar­şı­lı­ğın­da va­tan­daş­la­rı­mı­za da­ğıt­ma im­kâ­nı­na sahip olduk.
Ay­rı­ca, Ara­zi­nin büyük ve ula­şı­mı rahat ol­du­ğun­dan do­la­yı Milli Eği­tim Mü­dür­lü­ğü­müz­le te­ma­sa ge­çe­rek öğ­ren­ci­le­ri­mi­ze aşı­la­ma nasıl ya­pı­lır, top­ra­ğa fide nasıl di­ki­lir ko­nu­la­rın­da uzman ekip­le­ri­miz ta­ra­fın­dan uy­gu­la­ma­lı ola­rak fa­ali­yet­ler­de bu­lu­na­ca­ğız.” Dedi.
‘Ça­yı­mı­za sahip çı­ka­ca­ğız’
Baş­kan ARS­LAN; “Ka­ra­de­niz Böl­ge­si İçin Çay önem­li bir de­ğer­dir.
Bu de­ğe­ri daha yu­ka­rı­la­ra çı­kar­mak ve Dün­ya­da adın­dan bah­set­tir­mek is­ti­yor­sak Ça­yı­mı­za ve ÇAY­KU­RA sahip çık­ma­mız ge­re­ki­yor.
Yak­la­şık 204 bin üre­ti­ci­yi ya­kın­dan il­gi­len­di­ren Çay bit­ki­si­nin ka­li­te­si bah­çe­de baş­lar.
Ne kadar ka­li­te­li yap­rak top­lar­sak damak ta­dı­na o kadar hitap eder.
Biz­ler Zi­ra­at Odası ola­rak Çayı, ÇAY­KU­RU ve böl­ge­de fa­ali­yet için­de olan in­sa­nı­mı­zı her or­tam­da an­lat­ma­ya ve sa­vun­ma­ya devem ede­ce­ğiz.
Bu an­lam­da geç­ti­ği­miz gün­ler­de TRT 1 Ek­ran­la­rın­da Nil­gün Esi­nin Mo­de­ra­tör­lü­ğü­nü yap­tı­ğı ‘ BU TOP­RA­ĞIN SESİ’ Prog­ra­mın­da yak­la­şık bir saat Rize Ça­yı­nı ve bölge in­sa­nı­nı ko­nuş­ma im­kâ­nı bul­duk. Ay­rı­ca, Çayın bu­gün­le­re kadar gel­me­sin­de Ali­rı­za Erten ve Zihni Derin nasıl emek ve çaba gös­ter­miş­se aynı çaba ve emeği biz­ler­de gös­ter­me­miz ge­re­ki­yor.
Yaz, kış de­me­den her zaman sa­ha­da ol­ma­ya devam ede­ce­ğiz.
Çay Kam­pan­ya­sı baş­la­dı­ğı zaman Mec­lis ve Yö­ne­tim Ku­ru­lu ile yap­tı­ğı­mız top­lan­tı­la­rı­mız­da al­dı­ğı­mız ka­ra­lar doğ­rul­tu­sun­da ar­ka­daş­la­rı­mız­la sa­ha­ya indik.
Bu kap­sam­da ilk ola­rak fab­ri­ka Mü­dür­le­ri­ni zi­ya­ret ede­rek ya­şa­nan ve ya­na­bi­lecek ak­sak­lık­lar­la il­gi­li is­ti­şa­re­ler ya­pa­rak üre­ti­ci­den gelen is­tek­le­ri ye­rin­de de­ğer­len­dir­me im­kâ­nı bul­duk.
Öte yan­dan, Çay­kur’un 2’ci Sür­gün Yaş Çay kam­pan­ya­sı­nı de­ğer­len­di­ren, Baş­kan Ars­lan şu İfa­de­le­re yer verdi.
Bi­lin­di­ği üzere Çay­kur 1’ci Sür­gün Yaş Çay Kam­pan­ya­sı­nı 194 bin 351 tonla ta­mam­la­mış olup hiç­bir ak­sak­lık mey­da­na gel­me­miş­tir.
Çay İşlet­me­le­ri Genel Mü­dür­lü­ğü 4 Tem­muz günü yap­tı­ğı ya­zı­lı açık­la­ma­da 2’ci Sür­gün Yaş Çay Kam­pan­ya­sı­nın açıl­dı­ğı­nı du­yur­du.
Biz­ler­de Rize Zi­ra­at Odası ola­rak 2’ci Sür­gün Kam­pan­ya­sı­nın Ge­nel­de Ül­ke­mi­ze Özel­de ise, Rize, Art­vin, Trab­zon ve Gi­re­sun için ha­yır­la­ra ve­si­le ol­ma­sı­nı te­men­ni edi­yo­rum,’’ ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.


 Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —