Öğrencilere Yaylada Eğitim Verilecek

Öğrencilere Yaylada Eğitim Verilecek

İli­miz­de Açık Pen­ce­re Genç­lik Dü­şün­ce ve Araş­tır­ma Ku­ru­lu­şu ta­ra­fın­dan or­ga­ni­ze edi­len proje ile öğ­ren­ci­ler yay­la­da eği­tim ve­ri­lecek.

    Açık Pen­ce­re Genç­lik Dü­şün­ce ve Araş­tır­ma Ku­ru­lu­şu ta­ra­fın­dan ‘Gü­ney­su Bilim Köyü Pro­je­si' adlı ça­lış­ma­nın bu yıl 2'.'si ya­pı­la­cak. Proje 25 Tem­muz ile 7 Ağus­tos ta­rih­le­ri ara­sın­da Gü­ney­su'ya bağlı bin 800 metre ra­kım­da bu­lu­nan Han­dü­zü Yay­la­sı'nda ya­pı­la­cak. Ha­zır­la­nan pro­jey­le be­ra­ber ge­ne­tik şif­re­den yapay ze­ka­ya kadar yaşam bi­lim­le­ri alan­la­rın­da eği­tim gören li­sans öğ­ren­ci­le­ri­ne te­orik ve pra­tik eği­tim ak­ta­rı­la­cak. Dü­zen­le­nen pro­je­de yer ala­cak 16 öğ­ren­ci, Tür­ki­ye'nin ve dün­ya­nın çe­şit­li ül­ke­le­rin­de­ki aka­de­mis­yen­ler­den ders alma fır­sa­tı bu­la­cak.
    Ya­pı­lan pro­je­yi an­la­tan Hasan Faruk Ural, "Pro­je­nin temel çıkış nok­ta­sı fen ve yaşam bi­lim­le­ri alan­la­rın­da eği­tim ve li­sans öğ­ren­ci­le­ri­nin tek­nik iti­ba­riy­le de­ney­sel sü­reç­le­rin iş­le­yi­şin­de­ki ye­ter­siz­li­ğin­den yola çı­ka­rak bu pro­je­yi baş­lat­tık. Biz bu­ra­da yaşam bi­lim­le­ri alan­la­rın­da eği­tim gören li­sans öğ­ren­ci­le­ri­ne hem te­orik hem pra­tik eği­tim ver­me­ye gay­ret ede­ce­ğiz. İlk defa geç­ti­ği­miz se­ne­de 2021 yı­lın­da Rize Gü­ney­su'da 12 ki­şi­lik ka­tı­lım­cı­mız­la bu proje ger­çek­leş­tir­dik. 25 tem­muz ve 7 Ağus­tos ta­rih­le­rin­de 16 ka­tı­lım­cı­mız ile yine Rize Gü­ney­su'da bu pro­je­yi ha­ya­ta ge­çi­re­ce­ğiz" ifa­de­le­ri­ne yer verdi.
    Pro­je­de do­ğay­la iç içe sı­nıf­lar ku­ru­la­ca­ğı­nı söy­le­yen Ural, "Pro­je­miz­de en önem­li he­de­fi­miz şu, te­orik bil­gi­le­rin ger­çek ha­yat­ta en­teg­ras­yo­nu­nu sağ­lan­ma­sı­nı amaç­lı­yo­ruz .Tabii doğa ile iç içe ku­ru­la­cak sı­nıf­lar­la böyle bir alt ya­pı­nın olu­şa­ca­ğı­nı dü­şün­mek­te­yiz. Pra­tik eği­tim­ler­le genç­le­rin de­ney­sel sü­reç­le­rin aktif bir şe­kil­de iş­le­ti­le­bil­me­si­ni ve mul­ti­di­sip­li­ner eği­tim eko­sis­te­mi­ni oluş­tur­ma­sı­nı amaç edi­yo­ruz. Yaşam bi­lim­le­ri adına eği­tim gören bir öğ­ren­ci­nin sa­de­ce il­gi­li alan­da değil bu pro­jey­le diğer alan­lar­da da aka­de­mik dü­ze­ye giriş nok­ta­sın­da bilgi ve bi­ri­kim­le­ri al­ma­sı­nı sağ­la­ma­ya gay­ret ede­ce­ğiz" dedi.
    Ya­pı­lan pro­je­yi daha fazla kit­le­ye ulaş­tır­ma­ya ça­lış­tık­la­rı­nı ifade eden Ural, "Bu pro­je­miz Doğu Ka­ra­de­niz'de ger­çek­leş­tir­di­ği­miz bu proje böl­ge­mi­zin pro­je­si­dir. Böl­ge­mi­ze hi­ta­fen ek­sik­lik ola­rak gör­dü­ğü­müz­den do­la­yı böyle bir pro­je­ye gi­riş­tik. Tek­nik ve tüm açı­dan alt yapı ça­lış­ma­la­rı­nı ta­mam­la­yıp pro­je­yi biraz daha önü­müz­de­ki dö­nem­ler­de sür­dü­re­bi­lir­lik açı­sın­dan ge­niş­le­tip fark­lı nok­ta­lar­da daha fazla kit­le­ye ulaş­ma­ya amaç edi­yo­ruz.
    İnşal­lah önü­müz­de­ki yıl­lar­da daha kap­sam­lı bir şe­kil­de bu pro­je­yi ger­çek­leş­ti­re­ce­ğiz" ifa­de­le­ri­ne yer verdi.
          

Haber Merkezi