Tarih: 08.11.2022 09:12

“ÖĞRETMEN 10 YILDA UZMAN, 20 YILDA BAŞÖĞRETMEN OLMALI”

Facebook Twitter Linked-in

    Türk Eği­tim-Sen Rize Şube Baş­ka­nı Murat Kö­se­oğ­lu’’ öğ­ret­men 10 yılda Uzman, 20 yılda Ba­şöğ­ret­men ol­ma­lı­dır’’ dedi.
    Rize Şube Baş­ka­nı Murat Kö­se­oğ­lu yap­tı­ğı açık­la­ma­da şun­la­rı söy­le­di’’
    Uzman ve ba­şöğ­ret­men­lik; üc­ret­li öğ­ret­men­lik gibi bir is­tih­dam türü değil, bir ka­ri­yer un­va­nı­dır.
    Uzun yıl­lar­dır öğ­ret­men­le­rin çoğu da uzman olan öğ­ret­men­le­re atıf­ta bu­lu­na­rak “Uy­gu­la­ma devam et­me­li, biz de uzman ve ba­şöğ­ret­men ol­ma­lı­yız.” diyor.
    Her­kes yıla göre eşit bir şe­kil­de 10 yılda Uzman, 20 yılda Ba­şöğ­ret­men olur­sa bu prob­lem büyük öl­çü­de çö­zül­müş olur.
    Türk Eği­tim-Sen ola­rak öğ­ret­men­le­rin görüş ve dü­şün­ce­le­ri­ne önem ve­ri­yor ve çözüm üret­me­ye ça­lı­şı­yo­ruz.
    Öğ­ret­me­ni­nin iti­ba­rı için Öğ­ret­men­lik Mes­lek Ka­nu­nu’nun ek­sik­le­ri­nin ta­mam­la­nıp, yan­lış­la­rı­nın dü­zel­ti­le­rek; ka­nu­nun öğ­ret­men­le­re ya­ra­şır ve ya­kı­şır hale ge­ti­ril­me­si ge­re­ki­yor.
    Sen­di­ka ola­rak tam da bunu ya­pı­yo­ruz.
    Hak arama de­nil­di­ğin­de akla ilk gelen sen­di­ka TÜRK EĞİTİM SEN Rize de 8 Eylül 2022 ta­ri­hin­de yap­tı­ğı­mız ve Türk Eği­tim-Sen ola­rak da 5 Eylül 2022 ta­ri­hin­den bu yana za­ma­na yay­dı­ğı­mız ey­lem­le­ri­miz tüm il­ler­de devam et­mek­te­dir.
    Sen­di­ka ola­rak Türk Eği­tim-Sen ge­rek­ti­ğin­de eylem yapar mı, yıl­lar­dır eylem yaptı mı?
    Evet, yaptı.
    Bun­dan sonra da eylem ya­pa­ca­ğız ve ey­lem­le­ri­miz devam edecek el­bet­te.
    Eği­tim-Sen üye­le­ri­ne 2005’te uzman ve ba­şöğ­ret­men­lik ka­ri­yer sı­na­vı­na gir­me­yin di­ye­rek üye­le­ri­nin %85’ini mağ­dur et­miş­ti.
    Bugün ise hiç bir sen­di­ka böyle bir karar al­ma­mış­tır.
    Sen­di­ka fark et­mek­si­zin şart­la­rı tutan tüm öğ­ret­men­ler uzman ve ba­şöğ­ret­men­lik ka­ri­yer sı­na­vı­na gir­mek için mü­ra­ca­at et­miş­tir.
    Çünkü öğ­ret­men­ler genel ola­rak uzman ve ba­şöğ­ret­men olmak is­ti­yor­lar.
    Ama Eği­tim-Sen ve Eği­tim-İş; Öğ­ret­men­lik Mes­lek Ka­nu­nu’nu iptal et­tir­mek, uzman ve ba­şöğ­ret­men­li­ği kal­dır­mak için eylem ya­pı­yor.
    2 Kasım 2022’de de bu sen­di­ka­lar iş bı­rak­mak is­ti­yor.
    Eği­tim-Sen ve Eği­tim-İş’in üye­le­ri ve sen­di­ka­lı, sen­di­ka­sız tüm öğ­ret­men­ler ise sa­de­ce sı­na­vın iptal ol­ma­sı­nı is­ti­yor.
    Öğ­ret­men­ler ey­lem­le­ri, uzman ve ba­şöğ­ret­men­lik sı­nav­la­rı iptal olsun diye ya­pı­yor­lar.
    Bu du­rum­da Eği­tim-Sen ve Eği­tim-İş sen­di­ka yö­ne­ti­ci­le­ri; üye­le­rin­den fark­lı dü­şü­nü­yor. Fark­lı dü­şü­nen­ler neyin ey­le­mi­ni ya­pa­cak­lar?
    Bu iki sen­di­ka, üye­le­ri­nin uzman ve ba­şöğ­ret­men ol­ma­sı­na savaş açmış du­rum­da’’ dedi.
        Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —