ÖĞRETMENDEN “HAYALLERİ UÇURAN ADAM NURİ DEMİRAĞ” KİTABI

Tarih Öğ­ret­me­ni İlhan Ege’nin yaz­dı­ğı “Ha­yal­le­ri Uçu­ran Adam Nuri De­mi­rağ” ro­ma­nı kısa sü­re­de 7. bas­kı­sı­na ula­şa­rak baskı re­ko­ru kır­ma­ya devam edi­yor.

Güncel Haberler 21.11.2023 09:53:00 0
ÖĞRETMENDEN “HAYALLERİ UÇURAN ADAM NURİ DEMİRAĞ” KİTABI

 Cum­hu­ri­ye­ti­mi­zin ilk yıl­la­rın­da yap­tı­ğı ya­tı­rım­lar­la ağır sa­na­yi ala­nın­da büyük ba­şa­rı­la­ra imza atan Si­vas­lı mü­te­şeb­bis Nuri De­mi­rağ'ın ha­ya­tı­nı ka­le­me alan Eği­tim­ci- Yazar İlhan Ege'nin “Ha­yal­le­ri Uçu­ran Adam Nuri De­mi­rağ” isim­li ro­ma­nı kısa sü­re­de 7. bas­kı­sı­na ula­şa­rak baskı re­ko­ru kı­rı­yor.
Tarih Öğ­ret­me­ni-Ya­zar İlhan Ege, Rize Ga­ze­te­ci­ler Der­ne­ği Baş­ka­nı Faik Ba­koğ­lu ve Üye­le­ri İsmet Kö­soğ­lu ve Ömer Yıl­maz’a Sivas’ta ya­pı­lan Tür­ki­ye Ga­ze­te­ci­ler Fe­de­ras­yo­nu et­kin­li­ğin­de ki­ta­bı­nı im­za­la­ya­rak he­di­ye etti. Eği­tim­ci yazar İlhan Ege'nin Os­man­lı Dev­let Ar­şiv­le­rin­den iti­ba­ren ciddi bir ta­ra­ma ya­pa­rak, büyük emek ve öz­ve­ri gös­te­re­rek ha­zır­la­mış ol­du­ğu kitap, ge­lecek ne­sil­le­re De­mi­rağ'ın ba­şa­rı­sı­nı ve uf­ku­nu an­lat­ma­sı ba­kı­mın­dan büyük önem ta­şı­yor.
So­ya­dı­nı biz­zat Mus­ta­fa Kemal Ata­türk'ün ver­di­ği Nuri De­mi­rağ’ı, Türk genç­li­ği­nin ve Türk sa­na­yi­ci­le­ri­nin mut­la­ka ya­kın­dan ta­nı­ma­sı ge­re­ken bir va­tan­se­ver ol­du­ğu­nu be­lir­ten yazar Ege, bu ki­ta­bın genç­le­ri­miz­le bu­luş­ma­sı adına il il ge­ze­rek imza ve söy­le­şi­ler ger­çek­leş­ti­ri­yor. Bu­gü­ne kadar ço­ğun­lu­ğu öğ­ren­ci 50 bin­den fazla genç­le bu­lu­şa­rak imza ve söy­le­şi et­kin­li­ği ger­çek­leş­ti­ren yazar Ege, eser sa­ye­sin­de Nuri De­mi­rağ’ı daha ya­kın­dan ta­nı­yan genç­le­ri­mi­zin milli so­run­la­ra daha öz­ve­ri­li yak­laş­tık­la­rı­nı ve hedef çı­ta­la­rı­nı yük­selt­tik­le­ri­ni ifade edi­yor.
220 sa­hi­fe­lik ki­ta­bın ya­za­rı Tarih Öğ­ret­me­ni İlhan Ege Cum­hu­ri­ye­ti­mi­zin ila­nı­nın 100.​ku­ru­luş yıl­dö­nü­mü ve aynı za­man­da Sivas Ga­ze­te­ci­ler Ce­mi­ye­ti'nin 30. ku­ru­luş yıl­dö­nü­mün­de ese­ri­ni Sivas'a gelen TGF üyesi bütün ga­ze­te­ci­le­re im­za­la­ya­rak he­di­ye etti.
        Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °