Onat: Türk basınının 61 yıldır en büyük destekçisi Basın İlan Kurumu'dur

“Tür­ki­ye’de hala güçlü bir ba­sın­dan bah­se­di­le­bi­li­yor­sa, bunda Basın İlan Ku­ru­mu’nun payı bü­yük­tür”

Güncel Haberler 28.09.2022 09:36:00 0
Onat: Türk basınının 61 yıldır en büyük destekçisi Basın İlan Kurumu

    Basın İlan Ku­ru­mu resmi ilan ve rek­lam alma hakkı bu­lu­nan 6 ilden gelen ga­ze­te­le­rin sa­hip­le­ri ve tem­sil­ci­le­ri­nin ka­tı­lı­mıy­la Di­yar­ba­kır’da bölge top­lan­tı­sı dü­zen­le­di. Genel Müdür Yar­dım­cı­sı Mesut Onat, “Tür­ki­ye’de hala güçlü bir ba­sın­dan bah­se­di­le­bi­li­yor­sa, bunda Basın İlan Ku­ru­mu’nun payı bü­yük­tür” dedi.
    Di­yar­ba­kır, Bat­man, Bin­göl, Mar­din, Muş, Siirt, Şır­nak’tan gelen 58 ga­ze­te sa­hi­bi ve tem­sil­ci­si­nin ka­tıl­dı­ğı top­lan­tı­da Genel Müdür Yar­dım­cı­sı Mesut Onat’a, İlan Müdür Yar­dım­cı­sı Ümit Mert, Kont­rol Hiz­met­le­ri Müdür Yar­dım­cı­sı Ökkeş Buğra Atıl­gan, Di­yar­ba­kır İl Mü­dü­rü Osman Ba­şeğ­mez eşlik etti.
    Genel Müdür Yar­dım­cı­sı Onat, top­lan­tı­da yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da, ülke ge­ne­lin­de şim­di­ye kadar 45 ilden ge­len­ler­le bölge top­lan­tı­la­rı ger­çek­leş­ti­ril­di­ği­ni, bu top­lan­tı­lar­da ba­sı­nın ge­li­şi­mi, mev­zu­at dü­zen­le­me­le­ri, di­ji­tal dö­nü­şüm sü­reç­le­ri, ku­rum­sal iş bir­lik­le­ri­nin güç­len­di­ril­me­si ko­nu­la­rı­nın ele alın­dı­ğı­nı ifade etti.
    Yerel basın tem­sil­ci­le­riy­le bir araya gel­me­nin öne­mi­ne de­ği­nen Genel Müdür Yar­dım­cı­sı Onat, “Türk ba­sı­nın 61 yıl­dır en büyük des­tek­çi­si Basın İlan Ku­ru­mu’dur.
    Özel­lik­le yerel ba­sı­nı­nın ha­ya­ti­ye­ti­ni sür­dü­re­bil­me­sin­de Ku­ru­mu­mu­zun öne­mi­ni daha iyi an­lı­yo­ruz. Sa­nı­yo­rum taşra teş­ki­lat­la­rıy­la bu kadar iç içe çok az kamu ku­ru­mu var­dır. Hem şu­be­le­ri­miz hem Genel Mü­dür­lü­ğü­müz ma­ri­fe­tiy­le siz­ler­le güçlü bir bağ kur­du­ğu­mu­zu, yine siz­le­rin ifa­de­le­riy­le bi­li­yo­ruz. Yıl için­de sü­rek­li bu­luş­ma­lar ter­tip edi­yor, uzak yakın de­me­den siz­le­ri din­le­me­ye, ye­ni­lik­le­ri­mi­zi du­yur­ma­ya ge­li­yo­ruz” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
    Ku­ru­mun son ay­lar­da bazı tar­tış­ma­la­rın odağı ha­li­ne ge­ti­ril­me­ye ça­lı­şıl­dı­ğı­na işa­ret eden Onat, “Siz­ler­le tesis et­ti­ği­miz güçlü bağı an­la­ma­yan­lar, Basın İlan Ku­ru­mu’nu ceza veya ödül merci gibi lanse etmek is­ti­yor­lar. Oysa siz­le­rin de çok iyi bil­di­ği gibi resmi ilan ve rek­lam alma kri­ter­le­ri mev­zu­ata ta­bi­dir. Bu­ra­da me­se­le tam da budur; mev­zu­at hü­küm­le­ri­ne uyu­lu­yor mu uyul­mu­yor mu? Son yıl­lar­da çı­ka­rı­lan tüm tar­tış­ma­la­rın öz­ne­le­ri ‘hem mev­zu­ata uy­ma­ya­lım hem resmi ilan ala­lım’ di­yen­ler­dir. Biz­ler de siz­le­rin, okur­la­rı­nı­zın hak­la­rı­nı ko­ru­mak adına, bu tür ga­ze­te­ler­le siz­le­ri ayı­rı­yo­ruz” diye ko­nuş­tu.
    Onat’ın ko­nuş­ma­sı­nın ar­dın­dan ga­ze­te sa­hip­le­ri ve tem­sil­ci­le­ri gö­rüş­le­ri­ni ifade etti, gelen so­ru­lar birim mü­dür­le­rin­ce ce­vap­lan­dı­rıl­dı.
    Top­lan­tı, ga­ze­te sa­hip­le­ri ve tem­sil­ci­le­ri­nin onu­ru­na ve­ri­len öğle ye­me­ği­nin ar­dın­dan ger­çek­leş­ti­ri­len soh­bet bö­lü­mü ile sona erdi.
    Ga­ze­te Sa­hip­le­ri ve Tem­sil­ci­le­ri Bölge Top­lan­tı­la­rı­nın Di­yar­ba­kır’dan son­ra­ki du­rak­la­rı Trab­zon, Ma­lat­ya, Adana ve İstan­bul ola­cak.
              

 Ha­ber-Fo­to: B.İ.K.


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °