Organ ve kök hücre bekleyen çocuklar için pedal çeviriyor

organ ve kök hücre nakli bek­le­yen ço­cuk­la­ra dik­ka­ti çek­mek için bi­sik­le­tiy­le çık­tı­ğı Tür­ki­ye tu­run­da ili­mi­ze de geldi.

Güncel Haberler 13.09.2022 14:59:00 0
Organ ve kök hücre bekleyen çocuklar için pedal çeviriyor

    Adana'da, 2013'te 6 ya­şın­da­ki oğ­lu­nu beyin tü­mö­rü ne­de­niy­le kay­be­den Kemal Yücel, organ ve kök hücre nakli bek­le­yen ço­cuk­la­ra dik­ka­ti çek­mek için bi­sik­le­tiy­le çık­tı­ğı Tür­ki­ye tu­run­da ili­mi­ze de geldi.
    Ço­cuk­lar için "Her Pedal Bir Umut Olsun" te­ma­sıy­la bi­sik­let tu­ru­nu baş­la­tan Yücel, lö­se­mi has­ta­sı ço­cuk­la­rın ha­yat­ta ka­la­bil­me­si için 10 Ocak'ta Adana'dan yola çık­tı­ğı­nı be­lirt­ti.
    Yak­la­şık 2 bin 500 ki­lo­met­re yol gi­de­rek ili­mi­ze ulaş­tı­ğı­nı söy­le­yen Yücel, "Bu­ra­dan Ka­ra­de­niz sahil hat­tı­nı takip ede­rek Ça­nak­ka­le'ye, ora­dan da tek­rar Adana'ya dö­ne­rek turu ta­mam­la­ya­ca­ğım." şek­lin­de ko­nuş­tu.
    Yücel, zor ve uzun bir umut yol­cu­lu­ğu­na çık­tı­ğı­nı be­lir­te­rek şun­la­rı söy­le­di:
    "Yolda bir kaza at­lat­tım, ölüm­den dön­düm. Bana sor­du­lar, 'Bu kadar teh­li­ke­yi ve riski göze al­ma­ya değer mi?' diye. Değer, çünkü ben 9 yıl önce 6 ya­şın­da­ki ço­cu­ğu­mu kay­bet­tim. Evlat acısı nedir bi­li­rim. Başka ço­cuk­la­rın ha­ya­ta ka­la­bil­me­si için yol­la­ra düş­tüm. Başka anne ve ba­ba­lar benim gibi evlat acısı ya­şa­sın is­te­mi­yo­rum. Bu uğur­da ya­şa­mı­mı kay­be­de­cek­sem de seve seve feda ede­rim. Has­ta­ne­ler­de her geçen gün ölüme bir adım daha yak­la­şan ço­cuk­la­rı­mız var.
    Ev­la­dı­mın ha­ya­tı­nı kur­ta­ra­ma­dım, başka ço­cuk­la­rın ha­yat­la­rı­nı kur­ta­ra­ca­ğı­ma ina­nı­yo­rum. Bu umut­la ve ener­jiy­le yol­lar­da­yım. Git­ti­ğim yer­ler­de in­san­la­ra temas ede­rek kök hücre ba­ğı­şı­nı an­la­ta­ca­ğım. Ço­cuk­la­rın ışığı, umudu ola­ca­ğım. İna­nı­yo­rum ki umut ışı­ğı­mız hiç sön­me­ye­cek­tir" dedi.
          

Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °