OVİT TÜNELİ UNUTULDU

Cum­hur­baş­ka­nı ta­ra­fın­dan 2018 Ha­zi­ran se­çi­mi­nin ön­ce­sin­de tra­fi­ğe açı­la­rak hiz­me­te giren Dün­ya­da­ki 3.Tür­ki­ye­de­ki en uzun Ovit Tü­ne­li­nin bir tüpü 1 Kasım ta­ri­hin­den bu yana ka­pa­lı.

Yerel Haberler 9.03.2023 09:08:00 0
OVİT TÜNELİ UNUTULDU

 Atan­mış Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­ka­nı ve Ka­ra­yol­la­rı Genel Mü­dür­lü­ğü­nün böl­ge­sel ta­vır­la­rı ve ih­ma­li do­la­yı­sıy­la il­gi­siz bı­ra­kı­lan Ovit Tü­ne­lin­de 5 ay önce ka­pa­tı­lan sağ Tüpte ne zaman ça­lış­ma ya­pı­la­ca­ğı be­lir­siz­li­ği­ni ko­ru­yor. Tü­ne­lin ka­pa­lı kal­ma­sı ko­nu­sun­da yöre in­sa­nı­nın ra­hat­sız­lı­ğı devam edi­yor.
Eski İl Genel Mec­lis Üyesi Hasan Kan­sız’’ dün­ya­nın 3.​uzun tü­ne­lin­de tüp­le­rin bi­ri­nin ze­mi­nin­de olu­şan as­falt bo­zul­ma­sı do­la­yı­sıy­la 1 Kasım 2022 günü Rize Va­li­li­ği ta­ra­fın­dan res­men ula­şı­ma ka­pa­tıl­dı. İnce­le­me ya­pı­lı­yor, ihale edi­lecek di­ye­rek Kasım ayın­dan bu yana oya­lan­dık.
Bu­gü­ne kadar hiç­bir ça­lış­ma ya­pıl­ma­dı.Bu tünel sa­ye­sin­de Ri­ze-Er­zu­rum 24 saat sağ­lık­lı ula­şım yap­mak­ta, bu ge­cik­me neden. Hani iha­le­si, niye ya­pıl­ma­dı. Daha ne kadar bek­le­ye­ce­ğiz. Kış mev­si­min­de 5 aydır tek tüp ba­ri­yer­ler ko­nu­la­rak tra­fik sağ­la­nı­yor. Önü­müz yaz ve tra­fik ar­ta­cak. Bu araç ar­tı­şıy­la her an tünel için­de kaza ol­ma­sı muh­te­mel­dir. Bunun ve­ba­li var. Ka­ra­yol­la­rı Genel Mü­dür­lü­ğü­nün zaman ge­çir­me­den tü­nel­de­ki arı­za­yı gi­der­me­si lazım’’ dedi.
       

Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Anahtar Kelimeler: TÜNELİ UNUTULDU
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °