“OVİT YOLU-SALARHA YOLU UNUTULMAMALI”

“OVİT YOLU-SALARHA YOLU UNUTULMAMALI”

ESKİ VEKİL AHMET KABİL'İN ATANAN ULAŞTIRMA BAKANINDAN İSTEĞİ VAR,

 3 dönem Rize Mil­let­ve­kil­li­ği gö­re­vin­de bu­lu­nan Ahmet Kabil yeni hü­kü­met­te ata­nan ba­kan­la­ra ba­şa­rı di­ler­ken Rize’deki yol ça­lış­ma­la­rı­nın hız­lan­dı­rıl­ma­sı için yeni Bakan Ab­dul­ka­dir Ura­loğ­lu’ndan bazı is­tek­ler­de bu­lun­du.
 ANAP Rize eski Mil­let­ve­ki­li Ahmet Kabil'in yap­tı­ğı açık­la­ma­sı şu şe­kil­de'' Yeni ata­nan ka­bi­ne­nin mem­le­ke­ti­mi­ze ve mil­le­ti­mi­ze ha­yır­lı hiz­met­ler ya­pa­ca­ğı­na ina­nı­yor, hep­si­ne ayrı ayrı ba­şa­rı­lar di­li­yo­rum. Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­ka­nı­mı­zı ta­nı­yan­lar­dan al­dı­ğım bil­gi­ye göre eski bir ka­ra­yol­cu, ça­lış­kan, dü­rüst bir mü­hen­dis ol­du­ğu­nu öğ­ren­dim. Eski bir ka­ra­yol­cu ola­rak mutlu oldum. Böl­ge­yi iyi bilen yeni Ulaş­tır­ma Ba­ka­nı Ab­dul­ka­dir Ura­loğ­lu'ndan Ri­ze­li­ler ola­rak bek­len­ti­le­ri­miz var.
Ovit Tü­ne­li Yolu 5 yıl­dır ya­pıl­mı­yor
1-Ka­ra­de­ni­zi Doğu il­le­ri­ne bağ­la­yan Ri­ze-Er­zu­rum (İspir) yolu gü­zer­gâ­hı üze­rin­de ki İkiz­de­re mev­ki­in­de Ha­zi­ran 2018'de Cum­hur­baş­ka­nı ta­ra­fın­dan tra­fi­ğe açı­lan Ovit Tü­ne­li önem­li bir proje ol­ma­sı­na rağ­men, İkiz­de­re ve Ovit Tü­ne­li arası 20 km lik bağ­lan­tı yolu il­gi­li­ler­ce ihmal edil­miş, her yıl büt­çe­de prog­ram ge­re­ği sa­de­ce sem­bo­lik öde­nek­ler ko­nu­la­rak baş­tan sa­vıl­mış­tır.
Bu böl­ge­yi iyi ta­nı­yan iyi bilen Sayın ba­kan­dan pro­je­si hazır ol­du­ğu halde tünel bağ­lan­tı yo­lu­nun daha fazla ge­cik­tir­me­den iha­le­si­nin ya­pıl­ma­sı­nı bek­li­yo­ruz.
Sa­lar­ha-Mu­ra­di­ye yolu bek­li­yor
2-Sa­lar­ha tü­ne­li çı­kı­şı Mu­ra­di­ye arası geç­ti­ği­miz yıl­lar­da ihale edil­miş­ti, ancak ufak tefek ka­mu­laş­tır­ma so­run­la­rı ve Taş­köp­rü ke­si­min­de­ki tünel bo­yun­da­ki de­ği­şik­lik ne­de­niy­le bu­gü­ne kadar ma­ale­sef bir türlü ciddi ça­lış­ma ya­pı­la­ma­mış­tı. Tünel bo­yun­da­ki prob­lem­ler de çö­zül­dü­ğü­ne göre, in­şal­lah olaya vakıf olan Sayın Ba­ka­nı­mı­zın bek­len­ti­le­ri­mi­ze ilgi du­ya­ca­ğı­nı ümit edi­yo­ruz.
       

Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU