OVİT YOLUNUN YAPILMAMASINA 1 DK OTURMA EYLEMİYLE TEPKİ GÖSTERDİ

OVİT YOLUNUN YAPILMAMASINA 1 DK OTURMA EYLEMİYLE TEPKİ GÖSTERDİ

Ri­ze­li usta ga­ze­te­ci İsmet Kö­soğ­lu 20 km lik İkiz­de­re-Ovit Tü­ne­li yo­lu­nun ya­pıl­ma­ma­sı­nı 1 dk lık otur­ma ey­le­miy­le pro­tes­to etti.

 Cum­hur­baş­ka­nı ta­ra­fın­dan 2018 yı­lın­da büyük ümit­ler­le tra­fi­ğe açı­lan 14 bin metre uzun­lu­ğun­da­ki çift tüplü Ovit Tü­ne­li­nin yo­lu­nun ya­pıl­ma­ma­sı­na Ri­ze­li usta Ga­ze­te­ci İsmet Kö­soğ­lu Ovit Tü­ne­li için­de yap­tı­ğı 1 da­ki­ka­lık otur­ma ey­le­miy­le tepki gös­ter­di. Ovit Tü­ne­li­nin ya­pıl­ma­sı ko­nu­sun­da ka­mu­oyu­nu yaz­dı­ğı haber ve ya­zı­la­rıy­la yıl­lar­dır bil­gi­len­di­ren Ga­ze­te­ci ismet Kö­soğ­lu yap­tı­ğı otur­ma ey­le­mi hak­kın­da şun­la­rı söy­le­di’ ’Ri­ze-Er­zu­rum ka­ra­yo­lu önem­li bir ka­ra­yo­lu. De­niz­de­ki ucun­da da Cum­hur­baş­ka­nı­nın özel önem ver­di­ği Lo­jis­tik Mer­kez ve Liman ya­pı­lı­yor.2012 yı­lın­da Baş­ba­kan iken delme baş­lan­gı­cı­nı yapan Sn. Er­do­ğan oldu. 2018 yı­lın­da yani 6 yılda 14 bin metre tü­ne­lin de­li­ne­rek tra­fi­ğe de Cum­hur­baş­ka­nı iken açmak nasip oldu. Ken­di­le­ri­ne çok te­şek­kür ede­riz. Min­net­ta­rız o sü­re­de Ulaş­tır­ma Ba­ka­nı Sn. Bi­na­li Yıl­dı­rım’dı ve onun da bu tünel için önem­li ça­ba­sı var­dır.
Tü­ne­le çıkan yolda ça­lış­ma yok
2018 yı­lın­da Tü­ne­li Cum­hur­baş­ka­nı aç­tık­tan sonra o gün bugün İkiz­de­re’den tü­ne­le kadar olan 20 km lik yolda hiç­bir ça­lış­ma baş­la­ma­dı ya­pıl­ma­dı. Bunu atan­mış Ulaş­tır­ma Ba­kan­la­rı­na bağ­lı­yo­rum, bu atan­mış Ba­kan­lar ma­ale­sef İkiz­de­re-Siv­ri­ka­ya yani Tünel ara­sın­da­ki yolda 5 yıl oldu hiç­bir ça­lış­ma baş­lat­ma­dı. Se­be­bi ne bil­mi­yo­rum ama ka­mu­oyu­nun söy­le­di­ği Zi­ga­na Yolu ça­lış­sın Ovit Yolu kö­rel­sin diye ça­lış­ma yap­mı­yor­lar­mış. Ben ga­ze­te­ci ola­rak bu yol hak­kın­da bin­ler­ce yazı yaz­dım. Bas­tır­dı­ğım Ovit Ki­ta­bı­nı Sn. Cum­hur­baş­ka­nı­na dahi ver­dim.
Tünel için­de 1 Da­ki­ka otur­ma ey­le­mi yap­tım
Cum­hur­baş­ka­nı­na bu yol hak­kın­da bilgi ver­mi­yor­lar inan­cı­nı ta­şı­yo­rum. Cum­hur­baş­ka­nı­na belki de orada yol so­ru­nu­muz yok di­yor­lar. Zira Tünel çı­kı­şı Er­zu­rum ta­ra­fı mü­kem­mel bir yol oldu. Bu yol uçak pisti gibi hem geniş hem on yıl­dız­lı as­falt ça­lış­ma­sı ya­pıl­mış. Ovit Tü­ne­lin­den sonra baş­la­tı­lan Zi­ga­na Tü­ne­li yol­la­rıy­la ta­mam­lan­dı hiz­me­te açıl­dı. Biz kom­şu­muz­da yol ya­pıl­ma­sın de­mi­yo­ruz ama bu Ka­ra­yol­la­rı Genel Mü­dür­lü­ğü ve atan­mış Ulaş­tır­ma Bal­kan­la­rı hep kom­şu­ya mı ça­lı­şa­cak bu yolu niye gör­mü­yor­lar. Yal­nız ba­kan­lar değil ki Rize’den se­çi­len­ler­de konu hak­kın­da uğ­raş­mı­yor, takip et­mi­yor. Ovit Yo­lu­nun sı­kın­tı­sın Cum­hur­baş­ka­nı­na ilet­se­ler emi­nim ge­rek­li ta­li­mat­la­rı ata­dı­ğı ba­kan­la­ra söy­le­ye­cek­tir. Ka­mu­oyu se­si­mi­zi duy­sun diye bugün Ovit Tü­ne­li için­de 1 da­ki­ka otur­ma ey­le­mi ya­pa­rak ya­pıl­ma­yan yol ko­nu­sun­da il­gi­li­le­ri pro­tes­to ettim. Eğer yakın za­man­da yolda ça­lış­ma baş­la­maz­sa başka türlü pro­tes­to­la­ra baş­la­ya­ca­ğım’’ dedi.            
      Ha­ber-Fo­to: Ömer YIL­MAZ