ÖZ GIDA İŞ SENDİKASI DOĞU KARADENİZ RİZE ŞUBE BAŞKANLIĞINA FATİH KANDEMİR SEÇİLDİ

Öz Gıda İş Sen­di­ka­sı Doğu Ka­ra­de­niz Rize Şube Baş­kan­lı­ğı­mız­da Nöbet De­ği­şi­mi ger­çek­leş­ti.

Güncel Haberler 5.07.2022 10:30:00 0
ÖZ GIDA İŞ SENDİKASI DOĞU KARADENİZ RİZE ŞUBE BAŞKANLIĞINA FATİH KANDEMİR SEÇİLDİ

    Öz Gıda İş Sen­di­ka­sı Doğu Ka­ra­de­niz Rize Şube Baş­kan­lı­ğı­mı­zın 3. Ola­ğan Genel Ku­ru­lu, 28 Ha­zi­ran 2022 ta­ri­hin­de Rize Ra­ma­da Otel Kon­fe­rans Sa­lo­nun­da ger­çek­leş­ti­ril­di. Bir­lik, be­ra­ber­lik ve kar­deş­lik içe­ri­sin­de geçen Genel Ku­rul­da Rize Şube Baş­ka­nı­mız Hasan Fehmi Bur­sa­lı, bay­ra­ğı Şube Baş­kan Yar­dım­cı­mız Fatih Kan­de­mir’e dev­ret­ti.
    Öz Gıda İş Sen­di­ka­sı Doğu Ka­ra­de­niz Rize Şube Baş­kan­lı­ğı genel ku­ru­lu­na tek liste ha­lin­de giden Rize Şube Baş­kan Yar­dım­cı­mız Fatih Kan­de­mir, se­çi­mi ka­za­na­rak nö­be­ti dev­ral­dı.
    Genel Ku­ru­la, Sen­di­ka­mız Genel Baş­ka­nı Meh­met Şahin, Genel Baş­kan Yar­dım­cı­la­rı­mız Halil Çu­kut­li, Tev­fik Ali Han­çe­roğ­lu, Ab­dul­ha­lik Damar, Sul­tan Murat Ka­ra­dağ, Çay­kur Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı ve ÇAY­KUR Genel Mü­dü­rü Yusuf Ziya Alim, Eski Çevre Ba­ka­nı ve Çay­kur eski Genel Mü­dü­rü İmdat Süt­lü­oğ­lu, Ça­ye­li Be­le­di­ye Baş­ka­nı İsmail Hakkı Çift­çi, Çay­kur Genel Müdür Yar­dım­cı­la­rı Dr. Tur­gay Turna, Zeki Ka­ra­oğ­lu, Er­dinç Ha­ti­noğ­lu, Cum­hu­ri­yet Çay Fab­ri­ka­sı Mü­dü­rü İbra­him Akgül, Ke­mal­pa­şa Çay Fab­ri­ka­sı Mü­dü­rü Ömer Öz­de­mir, Mel­yat Çay Fab­ri­ka­sı Mü­dü­rü İbra­him Balcı, Dış iliş­ki­ler Ko­or­di­na­tö­rü­müz Ay­bü­ke Bengü Öz­mu­taf, Teş­ki­la­tı­mı­zın Şube Baş­kan­la­rı, Öz Sağ­lık İş Sen­di­ka­sı Rize Şube Baş­ka­nı Ba­ha­dır Maf­ra­toğ­lu, Şube Baş­kan Yar­dım­cı­la­rı Birol Kuk, Mu­ham­med Ku­ta­noğ­lu, SGK Rize İl Mü­dü­rü Mus­ta­fa Ba­kır­cı, Ak Parti Hay­rat İlçe Baş­ka­nı Ser­kan Ka­ra­ah­me­toğ­lu, de­le­ge­ler ve basın men­sup­la­rı ka­tıl­dı.Şube Genel Ku­ru­lu­muz, di­va­nın oluş­tu­rul­ma­sıy­la baş­la­dı. De­le­ge­le­rin öne­ri­siy­le Divan Baş­ka­nı se­çi­len Genel Baş­kan Yar­dım­cı­mız Halil Çu­kut­li, genel ku­ru­la hi­ta­ben yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da şun­la­rı söy­le­di: “Geç­ti­ği­miz bir­kaç yılda bütün dün­ya­yı et­ki­le­yen bir pan­de­mi sü­re­ci ya­şan­dı. Tüm dünya in­san­lı­ğı gibi biz de bu pan­de­mi­den son de­re­ce olum­suz et­ki­len­dik. Şunu söy­le­ye­bi­li­rim ki; bu sal­gın­dan en az et­ki­le­nen sek­tör­ler­den biri gıda sek­tö­rü oldu. Bu an­lam­da ken­di­mi­zi şans­lı sa­yı­yo­ruz ama el­bet­te sek­tör ola­rak üs­tü­mü­ze düşen bir­çok so­rum­lu­luk var. Bugün bu­ra­da çay sek­tö­rün­de ça­lı­şan bin­ler­ce üye­mi­zi il­gi­len­di­ren bir seçim ya­pı­yo­ruz. Önü­müz­de­ki yıl­lar­da çay sek­tö­rü­nün çok daha iyi yer­le­re ge­le­ce­ğin­den şüp­hem yok.” dedi.
İstik­lal Mar­şı­nın okun­ma­sı­nın ar­dın­dan, Genel Kurul’un açı­lış ko­nuş­ma­sı­nı yapan Rize Şube Baş­ka­nı­mız Hasan Fehmi Bur­sal’ının yap­mış ol­du­ğu se­lam­la­ma ko­nuş­ma­sın­dan sonra kür­sü­ye gelen Çay­kur Genel Mü­dü­rü Yusuf Ziya Alim, yap­tı­ğı ko­nuş­ma­sın­da şun­la­rı söy­le­di:
“Genel Ku­rul­da bu­lun­mak­tan onur du­yu­yo­rum”
    “Doğu Ka­ra­de­niz böl­ge­si­nin ol­maz­sa ol­ma­zı olan çay sek­tö­rün­de emek­le­riy­le, öz­ve­ri­le­riy­le emek veren işçi kar­deş­le­ri­miz­le aynı çatı al­tın­da­yız diyen Çay­kur Genel Mü­dü­rü Yusuf Ziya Alim, “Emek­ten ve üre­tim­den gelen gü­cüy­le ülke üre­ti­mi­ne katkı sağ­la­yan iş­çi­le­ri­mi­zi tem­sil eden Öz Gıda İş sen­di­ka­sı­nın se­çim­le­rin­de yer al­mak­tan onur du­yu­yo­rum.” diye ko­nuş­tu. Ça­lı­şan bütün iş­çi­le­rin böl­ge­ye ve ül­ke­mi­ze daha büyük kat­kı­lar sağ­la­ya­ca­ğı­na tüm kal­biy­le inan­dı­ğı­nı ifade eden Alim, “Ülke ola­rak bir­çok ba­di­re­ler at­lat­tı­ğı­mız bir sü­reç­te, ül­ke­mi­ze hep bir­lik­te sahip çı­ka­rak, bir­lik­te üre­te­rek, be­ra­ber pay­la­şa­rak her zor­lu­ğun üs­te­sin­den ge­le­bi­le­ce­ği­mi­zi dü­şü­nü­yo­rum” dedi. Genel ku­ru­la hi­ta­ben ko­nuş­ma­la­rı­nı ger­çek­leş­ti­ren Genel Baş­ka­nı­mız Meh­met Şahin ise, mi­sa­fir­le­ri se­lam­la­ya­rak Rize Şube Genel Ku­ru­lu­nun ha­yır­la­ra ve­si­le ol­ma­sı yö­nün­de te­men­ni­ler­de bu­lun­du. Rize Şu­be­mi­zin Genel Ku­ru­lu­na ka­tı­lan mi­sa­fir­ler­den Eski Çay­kur Genel Mü­dü­rü İmdat Süt­lü­oğ­lu’nun da yap­tı­ğı se­lam­la­ma ko­nuş­ma­sı­nın ar­dın­dan se­çim­le­re gi­dil­di. Genel Baş­ka­nı­mız Meh­met Şahin ko­nuş­ma­sı­nın de­va­mın­da, "Dün­ya­ya ve Tür­ki­ye'ye bak­tı­ğı­mız­da için­de bu­lun­du­ğu­muz gün­ler, he­pi­mi­zi ya­kın­dan il­gi­len­di­ren olay­lar­la karşı kar­şı­ya­yız. Çok rahat de­ği­liz sı­kın­tı­lı gün­ler ge­çi­ri­yo­ruz ve ge­le­ce­ği­mi­zin ne ola­ca­ğı ko­nu­su ile il­gi­li ola­rak dü­şün­dü­ğü­müz­de çok ta ümit var ola­mı­yo­ruz" dedi.
“Çaya Çay­kur’a sahip çı­ka­ca­ğız”
    Çayın vaz­ge­çil­mez ol­du­ğu­nu söy­le­yen Şahin “Bütün tarım ürün­le­ri için öyle ama Doğu Ka­ra­de­niz Böl­ge­si'nin ha­ya­tı çayla dö­nü­yor. O yüz­den gel­di­ği­miz gün­den beri şunu söy­le­dik. Biz çaya sahip çık­mak zo­run­da­yız. Çay üre­ti­ci­si, Çay­kur, iş­çi­si ve sen­di­ka bir bütün ola­rak ça­yı­na ve böl­ge­nin ka­de­ri­ne sahip çık­mak zo­run­da. Aksi tak­dir­de di­ğer­le­rin­de ol­du­ğu gibi yarın fark­lı risk­ler­le karşı kar­şı­ya ka­la­bi­li­riz. Bu mü­ca­de­le­le­re biz ha­zı­rız. Ba­şı­mı­za böyle bir risk ge­lir­se bilin ki çayı da Çay­kur’u da, bu­ra­da­ki emek­çi ar­ka­daş­la­rı­mı­zın hak­kı­nı ko­ru­mak­tan geri kal­ma­yız. Kavga da etmek ge­re­kir­se kavga ede­riz. Çünkü bu bizim ha­ya­tı­mız. Eğer çay da ölür­se bütün bu böl­ge­nin başka bir geçim kay­na­ğı yok. Bu­ra­da ka­lan­la­rın hepsi gur­bet­te başka alan­lar­da iş ara­mak zo­run­da ka­la­cak. Çay­kur’umuza sahip çı­ka­ca­ğız. Eğer Çay­kur ol­maz­sa çay da olmaz. Çay­kur ol­maz­sa böl­ge­de­ki müs­tah­sil özel sek­tör­le­rin in­sa­fı­na kalır” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
“Da­ya­nış­ma için­de ken­di­mi­zi bu sü­reç­le­re ha­zır­la­ma­mız lazım”
    Önü­müz­de zor gün­ler ol­du­ğu­nu be­lir­ten Şahin “Biz­ler emek­çi­yiz, iş­çi­yiz. Tür­ki­ye’nin beşte dör­dü­yüz. Ya­şa­nan eko­no­mik sı­kın­tı­la­rın en büyük yan­sı­ma­sı­nı yine biz­ler ya­şı­yo­ruz. Önü­müz­de zor gün­ler var. Bunun için daha fazla ke­net­len­me­ye, bir­lik ve be­ra­ber­li­ğe ih­ti­ya­cı­mız var. Çay sek­tö­rün­de­ki mev­sim­lik işçi so­ru­nu­nu çöz­mek için sayın ba­kan­dan söz aldık. Önü­müz­de­ki yıl­lar­da ça­lış­ma ha­ya­tı­nın di­na­mik­le­ri de­ği­şi­yor. Emek­çi­ler ola­rak da­ya­nış­ma için­de ken­di­mi­zi bu sü­reç­le­re ha­zır­la­ma­mız lazım. Tür­ki­ye’de son dö­nem­de ya­şa­nan enf­las­yon odak­lı ortam en çok iş­çi­le­ri olum­suz et­ki­le­di. Şu anda iş­çi­le­rin yüzde 84’ü as­ga­ri üc­ret­le ça­lı­şır hale geldi. Bu iş­çi­ler adına son de­re­ce olum­suz bir tablo. Bu enf­las­yo­nist eko­no­mik sü­re­cin aci­len dü­zel­me­si ge­re­ki­yor” şek­lin­de ko­nuş­tu. Rize Şube Baş­kan Yar­dım­cı­mız Fatih Kan­de­mir, sa­lo­nu dol­du­ran de­le­ge­le­re ve mi­sa­fir­le­re hitap etti. Ko­nuş­ma­sı­na Rize Şube 3. Ola­ğan Genel Ku­ru­lu­nun Türk sen­di­kal ha­re­ke­ti­ne ha­yır­lı ol­ma­sı te­men­ni­si ile baş­la­yan Kan­de­mir, “dün­ya­yı et­ki­si al­tı­na alan yeni tip ko­ro­na­vi­rüs sal­gı­nı, be­ra­be­rin­de ge­tir­di­ği eko­no­mik ka­yıp­lar, dö­viz­de­ki dal­ga­lan­ma­lar, yük­sek enf­las­yon, ya­şa­nan sa­vaş­la­rın ge­tir­di­ği büyük yıkım, mül­te­ci so­ru­nu ve ge­ri­de kalan 4 yıl sü­re­sin­ce ya­pı­lan hiz­met hak­kın­da de­ğer­len­dir­me­ler­de bu­lun­du. Tek liste ile gi­di­len seçim so­nu­cun­da Fatih Kan­de­mir Doğu Ka­ra­de­niz Rize Şube Baş­ka­nı ola­rak se­çil­di. Yeni se­çi­len, D. Ka­ra­de­niz Böl­ge­si Rize Şube Yö­ne­tim Ku­ru­lu şu şe­kil­de be­lir­len­di; Şube Baş­ka­nı Fatih Kan­de­mir, Şube Baş­kan Yar­dım­cı­sı Orhan To­pa­loğ­lu, Şube Baş­kan Yar­dım­cı­sı Nec­det Ha­cı­os­ma­noğ­lu, Şube Baş­kan Yar­dım­cı­sı Kazım Öksüz, Şube Baş­kan Yar­dım­cı­sı Halis Çakır’dan oluş­tu.


            Haber: Bay­ram Ali Ka­val­cı
            Kay­nak: Öz Gıda İş Basın Bü­ro­su


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °