Tarih: 04.08.2022 11:58

"Özel Sektörün Ayakta Kalması İçin Bütün Bankalardan Ricam Destek Olmaları"

Facebook Twitter Linked-in

    TOBB Baş­ka­nı Mus­ta­fa Rifat Hi­sar­cık­lı­oğ­lu, bir dizi zi­ya­ret ve te­mas­lar­da bu­lun­mak için ili­mi­ze geldi. Hi­sar­cık­lı­oğ­lu, Ti­ca­ret ve Sa­na­yi Odası'nda (RTSO) hiz­me­te açı­lan Tah­kim ve Ara­bu­lu­cu­luk Mer­ke­zi'nin açı­lı­şı­nı ger­çek­leş­tir­dik­ten sonra Rize İş Dün­ya­sı Bu­luş­ma­sı ve Rize'nin Yıl­dız­la­rı Vergi Ödül Tö­re­ni'ne iş­ti­rak etti.
 

    İsmail Kah­ra­man Kül­tür Mer­ke­zi'nde ya­pı­lan prog­ra­ma Vali Yar­dım­cı­sı Gül­ha­ni Ozan Sarı, Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin, AK Parti Genel Baş­kan Yar­dım­cı­sı Ha­ya­ti Ya­zı­cı, Rize Mil­let­ve­ki­li Osman Aşkın Bak, RTSO Baş­ka­nı Şaban Aziz Ka­ra­meh­me­toğ­lu, Ti­ca­ret Bor­sa­sı Baş­ka­nı Meh­met Er­do­ğan ile pro­to­kol üye­le­ri ve Rize iş dün­ya­sın­dan isim­ler iş­ti­rak etti. Dü­zen­le­nen tö­ren­de 2021 yılı vergi re­kort­men­le­ri ile 40 yı­lı­nı dol­du­ran üye­le­re pla­ket ve he­di­ye­ler tak­tim edil­di.
    Tö­ren­de ko­nuş­ma yapan Hi­sar­cık­lı­oğ­lu, “Önce, Ka­ra­de­niz'i gü­ne­ye bağ­la­yan Ovit Tü­ne­li ta­mam­lan­dı. Daha sonra da, 14 Mayıs ta­ri­hin­de Ri­ze-Art­vin Ha­va­li­ma­nı fa­ali­ye­te açıl­dı. İnşal­lah tüm bun­lar sa­ye­sin­de, in­sa­nıy­la, do­ğa­sıy­la, ça­yıy­la zaten marka olan Rize'miz, tu­rizm­de ve eko­no­mi­nin diğer alan­la­rın­da da mar­ka­la­şıp, is­mi­ni du­yu­ra­cak. Biz de TOBB ola­rak, Rize'ye hep büyük önem ver­dik” dedi.
    Tah­kim ve Ara­bu­lu­cu­luk Mer­ke­zi'nin aç­tık­la­rı­nı be­lir­ten TOBB Baş­ka­nı Hi­sar­cık­lı­oğ­lu, “Si­ya­set dev­rim ni­te­li­ğin­de bir iş yaptı. Mah­ke­me­ler­den şi­ka­yet­çi ol­ma­yan var mıydı. En adil hüküm en hızlı ve­ri­len ka­rar­dır. Bir ti­ca­ri mah­ke­me­de benim yüz lira ala­ca­ğım var 4 sene sonra alı­yo­ruz. Enf­las­yo­nun ne­re­ye eri­di­ği­ni düşün, hak ge­li­yor ama 4 sene sonra ge­li­yor. Ba­tı­da uz­laş­ma kül­tü­rü var di­yo­ruz. Ti­ca­ri da­va­yı kim anlar 2 tüc­car anlar. Bu bizim kül­tü­rü­müz­de, ahi­lik ge­le­ne­ği­miz­de var.
    Dün­ya­ya örnek olmuş model biziz. 2 tüc­car an­la­şa­maz­sa, ahi ocağı çözer. Hü­kü­me­ti­miz bunun ya­sa­sı­nı çı­kar­dı. Uyum­da, tah­kim­de, ara­bu­lu­cu­luk­ta en önem­li ka­zanç, he­lal­le­şi­yo­ruz. 100 bin dos­ya­da an­laş­ma oranı yüzde 70, bun­dan daha iyi bir şey ola­bi­lir mi? He­lal­le­şi­yor­lar. 4 sene sür­mü­yor 3 ayda bi­ti­yor. Ha­yır­lı bir işin açı­lı­şı­nı yap­tık” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
    Tür­ki­ye'nin yerli ve milli ara­ba­sı­nın fab­ri­ka­sı­nın yakın za­man­da açı­la­ca­ğı­nı söy­le­yen Hi­sar­cık­lı­oğ­lu, “Son gün­ler­de üye­le­ri­miz­den ban­ka­lar­dan fi­nans­man eri­şi­min­de sı­kın­tı ya­şı­yo­ruz diye talep var.
    Bu­ra­dan çağ­rı­da bu­lun­mak is­ti­yo­rum.
    Ban­ka­la­rın bu sı­kın­tı­lı dev­re­de daha ya­pı­cı ola­rak dav­ran­ma­la­rı­nı bek­li­yo­ruz.
    Ta­rih­le­ri­nin en büyük ka­rı­nı edi­yor­lar, biz on­la­rın et­ti­ği kara laf et­mi­yo­ruz.
    Öze­lik­le Türk özel sek­tö­rü­nün ayak­ta kal­ma­sı için bütün ban­ka­lar­dan ricam des­tek ol­ma­la­rı. 
    Ay­rı­ca 1960'da yarım kalan yerli ve milli ara­ba­mız da ya­kın­da ge­li­yor, TOGG fab­ri­ka­sı­nı 29 Ekim'de Gem­lik'te açı­yo­ruz. Mart ayın­da Rize'nin yol­la­rın­da gö­rü­rüz. Biz 86 mil­yon kar­de­şiz, yeter ki bir­bi­ri­mi­zi öte­ki­leş­tir­me­ye­lim. Kim­se­yi, fik­rin­den, inan­cın­dan, gö­rü­şün­den do­la­yı dış­la­ma­ya­lım. Bizim biz­den başka dos­tu­muz yok” dedi.
          

Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —