ÖZGÜN BASKI RESİM SERGİSİ ŞİMAL'DA AÇILDI

ÖZGÜN BASKI RESİM SERGİSİ ŞİMAL

Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si (RTEÜ) Eği­tim Fa­kül­te­si Resim İş Öğ­ret­men­li­ği 4. sınıf öğ­ren­ci­le­ri ta­ra­fın­dan, "Özgün Baskı Resim Ser­gi­si" dü­zen­len­di.

    Öğ­ren­ci­le­rin, 2021-2022 Aka­de­mik Yılı içe­ri­sin­de al­dık­la­rı Seç­me­li Atöl­ye dersi kap­sa­mın­da ha­zır­la­dık­la­rı eser­ler, ŞİMAL Alış­ve­riş Mer­ke­zi’nin bi­rin­ci ka­tın­da bu­lu­nan fuaye ala­nın­da sa­nat­se­ver­le­rin be­ğe­ni­si­ne su­nul­du.
    RTEÜ Eği­tim Fa­kül­te­si De­ka­nı Prof. Dr. Yıl­maz Geçit’in açı­lış ko­nuş­ma­sı­nın ar­dın­dan Dr. Öğr. Üyesi Gül­şen Çelik, baskı sa­nat­la­rı hak­kın­da uy­gu­la­ma mal­ze­me­le­riy­le il­gi­li kısa bir ta­nı­tım yaptı.

    Rize’de baskı tek­ni­ği ile açı­lan ilk sergi de­ğe­ri­ni ta­şı­yan ve beş gün sü­recek olan ser­gi­de, 25 adet renk­li, 25 adet siyah beyaz ve 10 adet Ex­lib­ris olmak üzere top­lam 60 adet baskı resim bu­lu­nu­yor.
    Ser­gi­nin açı­lı­şı­na, Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Rek­tö­rü Prof. Dr. Yusuf Yıl­maz, RTEÜ Eği­tim Fa­kül­te­si De­ka­nı Prof. Dr. Yıl­maz Geçit, RTEÜ Genel Sek­re­te­ri Adnan Er, de­kan­lar, aka­de­mik ve idari per­so­nel ile öğ­ren­ci­ler ka­tıl­dı.

           Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI