Tarih: 17.08.2023 09:38

Para Nasıl Kazanılmaz?

Facebook Twitter Linked-in

Neden ka­za­nıl­maz? Ka­ri­yer Koçu Yelda Yolay ken­di­si­ne ya­tı­rım yap­ma­yan ve marka ol­ma­yı ba­şa­ra­ma­yan in­san­la­rın para ka­zan­ma­sı­nın müm­kün ol­ma­dı­ğı­nı söy­le­di. Yolay, işin­de ba­şa­rı­yı ya­ka­la­ma ve para ka­zan­ma ko­nu­sun­da önem­li bil­gi­ler verdi.
 Çok ça­lış­ma­nı­za rağ­men hak et­ti­ği­niz pa­ra­yı ka­za­na­mı­yor mu­su­nuz? Ne­re­de yan­lış yap­tı­ğı­nı­zı, neyi eksik yap­tı­ğı­nı­zı mı merak edi­yor­su­nuz?
Ka­ri­yer Koçu Yelda Yolay, iş ha­ya­tın­da ba­şa­rı­lı olmak, ka­ri­yer ba­sa­mak­la­rı­nı tır­man­mak ya da para ka­za­na­bil­mek için ki­şi­nin kendi mar­ka­sı­nı ya­rat­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni söy­le­di. Marka ol­ma­nın; bi­re­yin ken­di­ne değer yük­le­ye­rek, ken­di­ni ye­şer­tip bü­yüt­me­si an­la­mı­na gel­di­ği­ni kay­de­den Yolay, “Fark ya­rat­ma­yan ve ken­di­ni iyi pa­zar­la­ma­yan kişi asla para ka­za­na­maz” dedi. Önce ken­di­ne ya­tı­rım yap­ma­nın, sonra da ken­di­ni iyi pa­zar­la­ma­nın ve ta­nı­tı­mın öne­mi­ne de­ği­nen Yelda Yolay, “Ben iyi­yim benim iyi ol­du­ğu­mu bilen gel­sin diye dü­şün­mek yan­lış. Öyle bir dünya yok. Sen iyiy­sen de senin dün­ya­nın du­yul­ma­sı ge­re­ki­yor. Sığ dön­gü­nü­zün dı­şı­na çık­maz­sa­nız para ka­za­na­maz­sı­nız. Dört duvar ara­sın­da para ka­za­nıl­maz. Güçlü ile­ti­şi­mi ol­ma­yan ve ken­di­ni iyi pa­zar­la­ma­yan kişi asla para ka­za­na­maz. Ken­di­ni­ze ya­tı­rım yap­maz­sa­nız para ka­za­na­maz­sı­nız. Ken­di­ni­zi birey ola­rak mar­ka­laş­tır­maz­sa­nız para ka­za­na­maz­sı­nız” diye ko­nuş­tu. Ka­ri­yer Koçu Yelda Yolay şun­la­rı söy­le­di:
İşi­niz­de Fark Ya­rat­ma­nız Ge­re­ki­yor
“Ön­ce­lik­le fark ya­rat­man ge­re­ki­yor. Yap­tı­ğın işi fark­lı ya­pa­bil­men ge­re­ki­yor. Nus­ret nasıl para ka­za­nı­yor? Başka et yapan mı yok? Su­num­da fark ya­ra­ta­rak, tuzu fark­lı dö­ke­rek marka oldu, bu kadar basit.
Ba­kı­yor­su­nuz bazen şi­şi­ril­miş ha­vay­la gezen in­san­lar para ka­za­nı­yor. Ger­çek­ten de­ğer­li olan insan, bir şeyin us­ta­sı olan para ka­za­na­mı­yor. Ki­şi­nin kendi ede­ri­ne değil de ki­şi­nin bize sun­du­ğu mak­ya­ja para ve­ri­yo­ruz. Ki­şi­le­rin ön­ce­lik­le kendi ede­ri­ni gös­te­rir hale ge­tir­me­silazım, tü­ke­ti­ci­nin de bi­linç­li olup ger­çek ede­ri­nin olup ol­ma­ma­sı­na göre para ver­me­si lazım. Para ka­za­ma­yan iş yok. Ya yan­lış yerde, ya da yan­lış kit­le­ye sa­tı­yor­su­nuz­dur. Ver­di­ği­niz hiz­me­tin, sat­tı­ğı­nız ürü­nün bir ih­ti­ya­cı kar­şı­la­ma­sı lazım. Kime hitap edi­yo­rum? Nasıl bir fayda ya­ra­ta­ca­ğım? Di­ğer­le­rin­den far­kım ne ola­cak? Bun­la­rı ken­di­ni­ze sorun.
Kendi Ye­te­nek­le­ri­ni­ze Ya­tı­rım Yapın
Bi­rey­sel marka ola­bil­mek için kendi ye­te­nek­le­ri­ni­zi ve ger­çek is­tek­le­ri­ni­zi bul­ma­nız lazım. Bun­lar­la il­gi­li ya­tı­rım yap­mam lazım. Ya­tı­rım şart. Be­de­li­ni öde­me­di­ği­niz şeyin haz­zı­nı ya­şa­ya­mı­yor­su­nuz. Eği­tim, rek­lam bun­la­rın hepsi çok önem­li. Bir ama­cı­mız, he­def­le­ri­miz olsun. Hedef tav­şa­nın ha­vu­ca koş­ma­sı gibi koş­ma­mı­zı sağ­lı­yor. Sabah ya­tak­tan kalk­ma­mı­zı sağ­lı­yor. Ama bu he­def­ler kes­kin ol­ma­sın. “Ya o ya hiç, ya hep ya hiç” diye bir şey yok. B-C plan­la­rı­nız da ol­ma­sı lazım. Bir de sürp­riz pla­nı­nız ol­ma­lı. Ha­ya­tın o anda ge­tir­di­ği şey­ler­den de bir şey se­çe­bi­lir ol­ma­nız lazım. Anın ge­tir­di­ği gü­zel­lik­le­re, ru­ti­nin dı­şın­da­ki şey­le­re de açık olmak ge­re­ki­yor. On­la­rı da dev­re­ye sok­tu­ğu­nuz zaman hayat daha renk­li hale ge­li­yor. Es­nek­lik yok in­san­lar hemen kı­rı­lı­yor­lar. Biraz yu­mu­şa­yıp es­nek­li­ği­mi­zi sağ­la­ma­mız lazım.
Re­ka­bet Ko­nu­su­nu Ka­fa­ya Tak­ma­yın
Re­ka­bet ko­nu­su­nu çok ka­fa­ya tak­ma­yın. Ya­rı­şı­nız ken­di­niz­le olsun. Dü­şü­nün sizin hayal dün­ya­nız­la kim ya­rı­şa­bi­lir ki? Biz kendi ken­di­miz­le ya­rı­şı­yo­ruz. Ka­buk­la­rı­mı kır­ma­mız, po­tan­si­ye­li­mi­zin far­kı­na var­ma­mız ge­re­ki­yor. İhti­ya­cı­mız olan bir şey varsa da onu da ta­mam­la­ma­mız ge­re­ki­yor. Biz bu ko­nu­da da­nış­man­lık hiz­me­ti ve­rir­ken, ki­şi­nin yap­tı­ğı işin ni­te­li­ği­ne, hedef kit­le­si­ne, ken­di­ne nasıl bir ya­tı­rım yap­tı­ğı­na ba­kı­yo­ruz. Önce re­ali­te­yi or­ta­ya ko­yu­yo­ruz. Yap­tı­ğı işle il­gi­li ne kadar de­ne­yi­me sahip ol­du­ğu­nu önem­si­yo­ruz. Sonra baş­lan­gıç nok­ta­sın­dan var­mak is­te­di­ği nok­ta­yı be­lir­li­yo­ruz ve bir yol ha­ri­ta­sı çı­ka­rı­yo­ruz. Ki­şi­ye özel bir prog­ram ha­zır­lı­yo­ruz. Sonra bu yolda bir­lik­te iler­li­yo­ruz. Eğer siz de ki­şi­sel mar­ka­nı­zı nasıl ya­ra­ta­ca­ğı­nı­zı bil­mi­yor­sa­nız? Bu ko­nu­da des­te­ğe ih­ti­ya­cı­nız varsa bu ko­nu­da bir uz­man­dan des­tek al­ma­nı­zı öne­ri­rim.
Ha­ber-Fo­to: Mar­ma­ra Sağ­lık Ajan­sı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —