PAZARKÖY MUHTARINDAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE SERT TEPKİ

PAZARKÖY MUHTARINDAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE SERT TEPKİ

Muh­tar Harun Sait Er “2020 Yı­lın­da Rize Va­li­si­nin Onay ver­di­ği Çocuk Par­kı­na Milli Eği­tim Mü­dü­rü hayır diyor”

 Mer­kez Pa­zar­köy Muh­ta­rı Harun Sait Er Kö­yün­de yap­tır­mak is­te­di­ği çocuk par­kı­na Va­li­li­ğin onay ver­me­si­ne rağ­men İl Milli Eği­tim Mü­dü­rü­nün karşı çı­kı­şı­nı an­la­ya­ma­dı­ğı­nı söy­le­di.
 Okul bi­ti­şi­ğin­de­ki boş alana çocuk parkı yap­tır­mak is­te­di­ği­ni söy­le­yen Pa­zar­köy Muh­ta­rı Harun Sait Er konu hak­kın­da bir açık­la­ma­da bu­lun­du. Muh­ta­rın açık­la­ma­sı şöyle’’ İl Özel İda­re­si ta­ra­fın­dan köy­le­ri­mi­ze ya­pıl­mak­ta olan 0/12 yaş gu­ru­bu ço­cuk­lar için oyun par­kı­nı kö­yü­müz­de de yap­mak is­te­dik.
Gi­ri­şim­le­ri­mi­zi ya­pa­rak 05.02.2020 ta­ri­hin­de Sayın Va­li­miz­den ona­yı­nı aldık. Biz 2020 de onay veren Milli Eği­tim Mü­dü­rü ve Va­li­miz­di.
Şimdi ne oldu. İlgili mü­fet­tiş­ler ya­pa­ca­ğı­mız alanı in­ce­le­di­ler ve karar ver­di­ler. Ancak Okul yö­ne­ti­ci­le­ri ve İl Milli Eği­tim Mü­dü­rü ya­pa­ca­ğı­mız bu hiz­me­te karşı çık­tı­lar. İki kez ma­ki­ne­le­ri­miz ora­dan geri gitti. Hal­kı­mı­zın is­te­ği doğ­rul­tu­sun­da biz o çocuk oyun par­kı­nı oraya yap­mak is­te­dik ve yer mü­sa­it.
Hem okul öğ­ren­ci­le­ri bun­dan fay­da­la­na­cak hem de hafta son­la­rı kö­yü­müz genç­le­ri bu­ra­dan fay­da­la­na­cak.
Milli eği­tim mü­dü­rü niye hayır diyor
Muh­tar,’’ Şimdi so­ru­yo­rum İl Mü­dü­rü­ne bu hiz­me­ti en­gel­le­me ka­ra­rı­nı nasıl ve niye aldın. Bu hiz­met en­gel­le­ne­mez. Ge­le­ce­ği­mi­zin te­mi­na­tı olan ço­cuk­la­rı­mı­za ya­pa­ca­ğı­mız bu hiz­me­ti kimse en­gel­le­ye­mez. Okul yö­ne­ti­mi çocuk parkı ya­pıl­ma­sın diye o alana otur­ma çar­da­ğı yap­tı­lar. Onu oraya ya­pa­ca­ğı­nı­za park ya­pı­mı­na bize yar­dım­cı ol­say­dı­nız. Hiz­me­ti en­gel­le­ye­ce­ği­ne Rize’de ve kö­yü­müz­de dibe vur­muş eği­tim­le il­gi­len­sin. Kö­yü­müz­de­ki Ali Usta İlköğ­re­tim Okulu Rize’de 92 okul ara­sın­dan 86.sı­ra­da­dır. Okul yö­ne­ti­ci­le­ri­nin de göz­den ge­çi­ril­me­si­ni is­ti­yo­ruz. Biz o çocuk par­kı­nı oraya ya­pa­ca­ğız. Bütün okul yan­la­rın­da çocuk park­la­rı ya­pı­lı­yor. Biz neden yap­ma­ya­lım’’ dedi.
       

Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU