PETRAN BALI PATENTLİ OLDU

PETRAN BALI PATENTLİ OLDU

Böl­ge­nin ka­li­te­li bal­la­rın­da sah­te­ci­li­ğin önüne geç­mek ve tü­ke­ti­ci­le­re ha­ki­ki bal ulaş­tır­mak için Pet­ran Balı Ko­ope­ra­ti­fi kont­ro­lü al­tın­da sa­tı­la­cak.

    Rize’nin İkiz­de­re il­çe­sin­de 2100 metre ra­kım­lı Me­şe­köy-Pet­ran­da üre­ti­mi ya­pı­lan ka­li­te­li Pet­ran Balı ve Ko­ope­ra­tif ça­lış­ma­la­rı hak­kın­da bir açık­la­ma­da bu­lu­nan S.​S.​Pet­ran Ta­rım­sal Kal­kın­ma Ko­ope­ra­tif Baş­ka­nı Zan­da­li Tığcı’’ kö­yü­mün ka­li­te­li ba­lı­nı daha iyi ta­nıt­mak ve ka­li­te­yi ko­ru­mak ama­cıy­la kur­du­ğu­muz Ko­ope­ra­ti­fi­miz ismi al­tın­da Pet­ran Ba­lı­mı­zı sa­tı­şa sun­duk. Ka­li­te­li ba­lı­mı­zın sahte bal­lar ile anıl­ma­sı­nı is­te­mi­yo­ruz.
    Dün­ya­da­ki en ka­li­te­li ve de­ğer­li Anzer balı ile aynı böl­ge­nin ba­lı­dır Pet­ran Balı. Ka­li­te­sin­den şüp­he­miz yok. Ge­nel­lik­le hasta sa­hip­le­ri ta­ra­fın­dan aran­dı­ğı için ilgi gö­rü­yor. Ko­ope­ra­ti­fi­miz 2008 yı­lın­da 7 arıcı üye ta­ra­fın­dan ku­rul­muş­tur.
    Pet­ran Balı 1200 TL
    Ka­li­te­li Pet­ran Ba­lı­mız Ko­ope­ra­ti­fi­miz is­miy­le pa­tent aldı. Köyde kendi köy­lü­le­ri­mi­zin üret­ti­ği ba­lı­mız var.2022 Yı­lın­da­ki kilo fi­ya­tı­nı 1200 TL ola­rak be­lir­le­ye­rek sa­tı­şa çı­kar­dık’’ dedi.
    Me­şe­köy-Pet­ran­da Üzme Tah­ta­sı var
    İkiz­de­re’nin 2100 metre ra­kım­da­ki Pet­ran-Me­şe­köy­de 2008 yı­lın­dan bu yana Pet­ran Üzme Tah­ta­sı şen­lik­le­ri ya­pı­lı­yor. Kışın ya­pı­lan şen­lik­le­re yoğun bir ka­tı­lım olu­yor.
   

Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU