POMEM'de Mezuniyet Töreni Düzenlendi

Rize Polis Mes­lek Eği­tim Mer­ke­zin­de (POMEM) eği­tim­le­ri­ni ta­mam­la­yan 203 polis Me­mu­ru için me­zu­ni­yet tö­re­ni dü­zen­len­di.

Güncel Haberler 16.02.2023 09:04:00 0
POMEM

 Kal­kan­de­re Polis Mes­lek Eği­tim Mer­ke­zi'nin sa­lo­nun­da ya­pı­lan 28'nci dönem me­zu­ni­yet tö­re­ni, saygı du­ru­şun­da bu­lu­nul­ma­sı ve İstik­lal Marşı'nın okun­ma­sıy­la baş­la­dı. Rize Va­li­si Kemal Çeber, tö­ren­de, mezun olan polis aday­la­rıy­la gurur duy­duk­la­rı­nı, ken­di­le­ri­ni buruk bir za­man­da mezun et­tik­le­ri­ni be­lirt­ti. Bir haf­ta­dır tüm ülke ge­ne­lin­de dep­rem ne­de­niy­le acı ya­şa­dık­la­rı­nı be­lir­ten Çeber, du­ala­rı­nın, yü­rek­le­ri­nin, iyi ni­yet­le­ri­nin dep­rem böl­ge­sin­de ol­du­ğu­nu dile ge­tir­di.
 Vali Çeber, Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan ile gö­rüş­me yap­tı­ğı­nı söy­le­ye­rek, "Bugün siz­le­rin me­zu­ni­yet tö­re­ni­ne ka­tı­la­ca­ğı­mı ken­di­le­ri­ne ilet­tim. Siz­le­ri ca­nı­gö­nül­den teb­rik edi­yor. Ay­rı­ca yeni kutlu gö­re­vi­niz­de he­pi­ni­ze ba­şa­rı­lar di­le­di." dedi.
Mezun olan po­lis­le­re ses­le­nen Çeber, şu ifa­de­le­ri kul­lan­dı: "Yak­la­şık 25 ar­ka­da­şı­mız afet böl­ge­le­ri­ne gi­decek. Diğer ar­ka­daş­lar ise ül­ke­mi­zin de­ği­şik böl­ge­le­ri­ne gi­decek. Hangi olay ya­şa­nır­sa ya­şan­sın, o ola­yın uz­man­la­rı çö­zü­mü için gay­ret sarf eder. Po­li­si­miz ve jan­dar­ma­mız her olay­da mut­la­ka var­dır. Polis ve jan­dar­ma ol­ma­dan olmaz. Afet­ler olur, ola­ğa­nüs­tü du­rum­lar ya­şa­rız. Ko­nu­su­na göre il­gi­li­ler alan­da­dır ama yine polis ol­ma­dan olmaz. Çünkü polis ve jan­dar­ma dev­let­tir. Siz­ler böyle kut­sal bir gö­re­ve çık­mış ar­ka­daş­lar­sı­nız."
De­re­ce­ye giren 3 öğ­ren­ci­ye he­di­ye­le­ri­nin ve­ril­di­ği tö­ren­de, yeni mezun 203 polis adayı yemin etti.
Tö­re­ne, Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin, İl Em­ni­yet Mü­dü­rü Nu­ret­tin Gök­du­man, İl Jan­dar­ma Ko­mu­ta­nı Albay Ali Gün­gör, diğer da­vet­li­ler ve me­zun­la­rın aile­le­ri iş­ti­rak etti.


Anahtar Kelimeler: POMEM' Mezuniyet Töreni Düzenlendi
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °