PROF. DR. HÜSEYİN KARAMAN 13 HAZİRAN 2022'DE RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ'NİN REKTÖRLÜĞÜNE VEDA EDİYOR

2014'den beri Rize'deki RTE Üni­ver­si­te­si­nin Rek­tör­lü­ğü­nü top­lam 8 yıl olmak üzere yap­mak­ta olan Prof. Dr. HÜSEYİN KA­RA­MAN'ın görev sü­re­si­nin 13 Ha­zi­ran 2022'de sona ere­ce­ği öğ­re­nil­di.

28.04.2022 10:41:00 0
PROF. DR. HÜSEYİN KARAMAN 13 HAZİRAN 2022

    Esas kad­ro­su İstan­bul'daki Mar­ma­ra Üni­ver­si­te­si İla­hi­yat Fa­kül­te­sin­de olan Trab­zon-Şal­pa­zar­lı olan Hem­şe­ri­miz Prof.​Dr. Hü­se­yin KA­RA­MAN bu gö­re­vi ilk kez 2014 yı­lın­da Prof.​Dr. Arif YIL­MAZ'ın is­ti­fa et­me­si ve Emek­li ol­ma­sıy­la devir almış ve 2018 yı­lın­da da 2. kez bu gö­re­ve Ri­ze­li Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tay­yip ER­DO­ĞAN ta­ra­fın­dan adan­mış­tı.
    Kısa bir süre sonra Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Rek­tör­lü­ğü­ne veda edecek olan KA­RA­MAN'ın İlk ata­ma­sı dö­ne­min Cum­hur­baş­ka­nı Ab­dul­lah GÜL ta­ra­fın­dan ya­pıl­mış­tı.
    Fa­na­tik Ga­la­ta­sa­ray ve koyu da Trab­zons­por'lu ola­rak da bi­li­nen Prof.​Dr. Hü­se­yin Ka­ra­man esas kad­ro­su­nun bu­lun­du­ğu Mar­ma­ra Üni­ver­si­te­si İla­hi­yat Fa­kül­te­si veya YÖK Ku­ru­lu Üye­li­ği­ne de atan­ma­sı bek­le­ni­yor.
    RTE Üni­ver­si­te­sin­de Prof.​Dr. Hü­se­yin KA­RA­MAN'dan bo­şa­la­cak Rek­tör­lük için bir çok Prof.​Dr.'un ismi or­ta­ya atı­lır­ken bu isim­le­rin ba­şın­da da Rize Be­le­di­ye­si­nin ön­ce­ki Baş­ka­nı olan Ri­ze­li Hem­şe­ri­miz Prof.​Dr. REŞAT KASAP ge­li­yor.
    KASAP Be­le­di­ye Baş­kan­lık görev sü­re­si­nin sona er­me­siy­le eski görev yap­tı­ğı Baş­kent'deki Gazi Üni­ver­si­te­si­ne dönen isim ol­muş­tu.
    Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tay­yip ER­DO­ĞAN'ın is­mi­ni ta­şı­dı­ğı Baba Ocağı Rize'deki bu Üni­ver­si­te­ye kimi ata­ya­ca­ğı da me­rak­la bek­le­ni­yor.
    Bu arada Ri­ze­li Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tay­yip ER­DO­ĞAN'ın uygun gör­me­si ha­lin­de de Prof.​Dr. Hü­se­yin KA­RA­MAN'ın bu gö­re­vin­de ye­ni­den de atan­ma­sı müm­kün.
               

Ha­ber-Fo­to: Faik Ba­koğ­lu


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °