Tarih: 25.10.2023 10:13

PTT 183. YAŞINI KUTLUYOR

Facebook Twitter Linked-in

 PTT AŞ’nin ku­ru­luş yıl dö­nü­mü­ne iliş­kin açık­la­ma­lar­da bu­lu­nan PTT AŞ Genel Mü­dü­rü Hakan Gül­ten, “Cum­hur­baş­ka­nı­mız Sayın Recep Tay­yip Er­do­ğan’ın açık­la­dı­ğı Tür­ki­ye Yüz­yı­lı viz­yo­nu ışı­ğın­da ye­ni­lik­çi çö­züm­ler ile va­tan­daş­la­rı­mı­za en ka­li­te­li hiz­me­ti uygun fi­yat­lar­la sun­ma­yı geç­miş­te ol­du­ğu gibi bugün de sür­dü­re­ce­ğiz” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
Ça­ye­li PTT Mer­kez Müdür Ve­ki­li Recep Saklı'da, PTT AŞ'nin ku­ru­luş yıl dö­nü­mü mü­na­se­be­ti ile kısa bir kut­la­ma me­sa­jı ya­yım­la­dı.
Me­sa­jın­da Saklı şu ifa­de­le­re yer verdi; “183 yıl­dır il­çe­mi­ze ve ül­ke­mi­ze hiz­met veren bu de­ğer­li ku­ru­mu daha da büyük ba­şa­rı­lar­la tüm eki­bi­miz­le be­ra­ber ge­le­ce­ğe ta­şı­ma­ya te­men­ni edi­yo­rum. PTT, ül­ke­mi­zin ay­dın­lık ge­le­ce­ği­ne katkı sağ­la­ma­ya devam ede­cek­tir. Nice yıl­la­ra!” dedi.
23 Ekim 1840 ta­ri­hin­de Posta Ne­za­re­ti ola­rak Os­man­lı Dev­le­ti içe­ri­sin­de ile­ti­şim ve ha­ber­leş­me­yi sağ­la­mak üzere ku­ru­lan PTT AŞ, gü­nü­müz­de Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­kan­lı­ğı’na bağlı ola­rak ül­ke­mi­zin dört bir ya­nın­da, geniş hiz­met ağı ile posta, kargo, lo­jis­tik, fi­la­te­li ve e-ti­ca­ret gibi bir­çok sek­tör­de va­tan­daş­la­rı­mı­zın ha­ya­tı­nı ko­lay­laş­tır­mak için hiz­met­le­ri­ni sun­ma­yı sür­dü­rü­yor. Şir­ket hiz­met­le­ri­ne ek ola­rak; spor­tif fa­ali­yet­le­re des­tek ve­ri­yor, sos­yal ve kül­tü­rel ha­ya­tın ge­liş­me­si­ne de katkı sağ­lı­yor de­nil­di. Dün­ya­da büyük bir hızla ya­şa­nan di­ji­tal de­ği­şim ve dö­nü­şü­mü ya­kın­dan takip ede­rek ça­lış­ma­la­rı­nı sür­dü­ren PTT AŞ, iki asra yak­la­şan tec­rü­be­si­ni ye­ni­lik­çi bir hiz­met an­la­yı­şı ile bir­leş­ti­re­rek, hiz­met sun­du­ğu alan­lar­da Tür­ki­ye Yüz­yı­lı viz­yo­nu ile bir dünya mar­ka­sı olma he­de­fi­ne emin adım­lar­la yü­rü­yor. Sü­rek­li ken­di­ni ye­ni­le­yen PTT AŞ, ye­ni­lik­çi pro­je­ler ile geç­miş ile gü­nü­müz ara­sın­da büyük bir fark or­ta­ya ko­yu­yor.
Cum­hur­baş­ka­nı­mız Sayın Recep Tay­yip Er­do­ğan da bu ko­nu­da PTT AŞ’nin pro­je­le­ri ile il­gi­len­miş, İzmir’de ka­tıl­dı­ğı bir tören ön­ce­si PTT AŞ yet­ki­li­le­ri ile bir­lik­te Şir­ke­tin yerli ve milli ürünü Kar­go­mat 7/24’ü test ede­rek ya­pı­lan hiz­met hak­kın­da bil­gi­ler al­mış­tı.
PTT AŞ, Tür­ki­ye Yüz­yı­lı he­def­le­rin­den biri olan ortak ge­le­ce­ği­mi­zi ko­ru­ma doğ­rul­tu­sun­da “Sür­dü­rü­le­bi­lir­li­ğin Yüz­yı­lı” için adım­lar atmış, Ulu­sal Elekt­ro­nik Teb­li­gat Sis­te­mi (UETS) pro­je­si ile kâğıt kul­la­nı­mı­nın azal­ma­sı­na katkı sağ­la­mış­tır.
Kap­sa­yı­cı ve kü­re­sel bü­yü­me doğ­rul­tu­sun­da “Kal­kın­ma­nın Yüz­yı­lı” için de adım­lar atan PTT AŞ, iş­ti­rak­le­ri Pt­tAVM ile ül­ke­miz­de üre­ti­len ürün­le­rin yurt dı­şı­na ih­ra­ca­tı­nı sağ­la­ya­rak üre­ti­mi des­tek­li­yor aynı za­man­da PTT Tek­no­lo­ji pro­je­si olan TRota ile de ula­şı­mın va­tan­daş­la­rı­mı­zın ha­ya­tı­nı ko­lay­laş­tı­ra­cak şe­kil­de dü­zen­len­me­si için iş bir­lik­le­ri sağ­lı­yor.
PTT AŞ, dün­ya­da en önem­li so­run­lar­dan bi­ri­si olan do­ğa­nın kir­le­til­me­si ve ener­ji is­ra­fı ko­nu­la­rın­da da yap­tı­ğı ça­lış­ma­lar ile örnek olu­yor. Sıfır Atık Pro­je­si kap­sa­mın­da hiz­met eder­ken ta­sar­ruf ya­pıl­ma­sı­nı sağ­la­yan pro­je­ler üre­ten PTT AŞ, araç fi­lo­su­nun yüzde 80’ini 2030 yı­lı­na kadar elekt­rik­li­ye çe­vir­me­yi plan­la­ya­rak kul­la­nı­lan elekt­rik­li araç­lar ile kar­bon sa­lı­nı­mı­nın azal­ma­sı­nı ve doğal gü­zel­lik­le­rin ve çev­re­nin ko­run­ma­sı­nı he­def­li­yor. Ay­rı­ca geç­ti­ği­miz gün­ler­de Suudi Ara­bis­tan’ın baş­ken­ti Riyad’da dü­zen­le­nen Dünya Posta Bir­li­ği’nin (UPU) 4. Ola­ğa­nüs­tü Kong­re­si ve St­ra­te­ji Zir­ve­si’nde alı­nan posta ve kargo ku­tu­la­rın­da do­ğa­ya za­rar­sız, geri dö­nü­şü­me uygun ve sıfır atığı des­tek­le­yecek mal­ze­me­le­rin kul­la­nıl­ma­sı ka­ra­rı­nı onay­la­yan posta teş­ki­lat­la­rın­dan bi­ri­si olan PTT AŞ, Tür­ki­ye’nin 2053 yılı için be­lir­le­di­ği net sıfır kar­bon he­de­fi­ne ulaş­ma­sı­na fa­ali­yet­le­ri ile yar­dım­cı olu­yor.
Cum­hur­baş­ka­nı­mız Recep Tay­yip Er­do­ğan’ın Tür­ki­ye Yüz­yı­lı viz­yo­nu doğ­rul­tu­sun­da ça­lış­ma­la­rı­na devam eden Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­kan­lı­ğı da ba­kan­lık hi­ma­ye­sin­de bu­lu­nan PTT AŞ’nin pro­je­le­ri ile ya­kın­dan il­gi­le­ni­yor. Bakan Ura­loğ­lu, ba­kan­lı­ğa bağlı ku­ru­luş­la­rın fa­ali­yet­le­ri­ni sür­dür­dük­le­ri alan­lar­da sun­duk­la­rı hiz­met­le­ri ile va­tan­daş­la­rı­mı­zın ha­ya­tı­nı ko­lay­laş­tı­rır­ken aynı za­man­da sür­dü­rü­len fa­ali­yet­le­rin Ül­ke­mi­zin çevre ko­nu­sun­da­ki has­sa­si­ye­ti­ne uygun yü­rü­tül­me­si­ne özen gös­te­ri­yor.
Bu bağ­lam­da Ulaş­tır­ma Alt­ya­pı Ba­ka­nı Ab­dul­ka­dir Ura­loğ­lu 2002 yı­lın­da ya­zı­lan ve 29 Ekim 2023’te ad­res­le­ri­ne gön­de­ri­lecek 40 bin mek­tu­bun yer al­dı­ğı “Cum­hu­ri­ye­ti­mi­zin 100. Yı­lı­na Mek­tup Kam­pan­ya­sı” ve ül­ke­mi­zin 81 ilin­de toplu ta­şı­ma­da ve daha bir­çok yerde kul­la­nıl­ma­sı plan­la­nan Tür­ki­ye Kart pro­je­si gibi hiz­met­ler­de de sü­re­ci ya­kın­dan takip ede­rek ça­lış­ma­la­rın ve­rim­li bir şe­kil­de iler­le­me­si­ne des­tek oldu.
PTT AŞ’nin 183. ku­ru­luş yıl dö­nü­mü kap­sa­mın­da açık­la­ma yapan Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­ka­nı Ab­dul­ka­dir Ura­loğ­lu, “PTT’mizin geç­miş­te elde et­ti­ği ba­şa­rı­la­rı ile ge­le­ce­ği­ni şe­kil­len­di­rir­ken ile­ti­şim ve ha­ber­leş­me alan­la­rın­da sun­du­ğu hiz­met­le­ri ile va­tan­daş­la­rı­mı­za karşı so­rum­lu­lu­ğu­nun ne kadar büyük ve önem­li ol­du­ğu­nun far­kın­da­yız. Bun­dan do­la­yı geç­miş­te ol­du­ğu gibi ge­le­cek­te de aynı öz­ve­ri ile ça­lış­ma­la­rı­mı­za devam ede­ce­ğiz. Bu özel gün ve­si­le­siy­le, siz de­ğer­li ça­lış­ma ar­ka­daş­la­rı­ma te­şek­kür etmek is­ti­yo­rum. Siz­ler ol­ma­dan, PTT Aile­mi­zin bu­gün­kü ba­şa­rı­sı ve iti­ba­rı müm­kün ol­maz­dı” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
183. yı­lı­nı kut­la­yan PTT AŞ gün­cel ola­rak et­ki­li çö­züm­ler üre­tip va­tan­daş­la­ra en uygun çö­zü­mü sun­ma­ya ça­lı­şır­ken Millî Mü­ca­de­le dö­ne­mi, doğal afet­ler ve sal­gın dö­nem­le­ri gibi ül­ke­mi­zin ya­şa­dı­ğı tüm zor dö­nem­ler­de mil­le­ti­mi­zin ya­nın­da ol­ma­yı sür­dü­rü­yor.
Ül­ke­mi­zin ta­ri­hin­de­ki en zor dö­nem­le­rin­den bi­ri­si olan 6 Şubat Kah­ra­man­ma­raş mer­kez­li iki büyük dep­rem son­ra­sı PTT AŞ üze­ri­ne dü­şe­ni yap­mış, dep­rem böl­ge­si­ne yar­dım fa­ali­yet­le­ri­nin ko­lay­ca ulaş­ma­sı için lo­jis­tik hiz­met­le­ri­ni ke­sin­ti­siz ola­rak devam et­tir­miş ve orada ya­şa­yan va­tan­daş­la­rı­mız için mobil PTT araç­la­rı gön­de­re­rek ban­ka­cı­lık iş­lem­le­ri­nin ak­sa­ma­dan devam et­me­si için ça­lış­mış­tı.
PTT AŞ Genel Mü­dü­rü Hakan Gül­ten de Şir­ke­tin ku­ru­luş yıl dö­nü­mü kap­sa­mın­da yap­tı­ğı açık­la­ma­sın­da, “Cum­hur­baş­ka­nı­mız Sayın Recep Tay­yip Er­do­ğan’ın ön­der­li­ğin­de iki asra yak­la­şan tec­rü­be­miz ışı­ğın­da yurt için­de ve yurt dı­şın­da sun­du­ğu­muz hiz­met­le­ri­miz­le büyük ba­şa­rı­la­ra imza atı­yo­ruz. Ku­rul­du­ğu­muz gün­den bu yana he­de­fi­miz; her ko­şul­da ül­ke­mi­zin çı­kar­la­rı­na uygun bir şe­kil­de ha­re­ket etmek, hiz­met­le­ri­mi­zi her zaman mil­le­ti­mi­zin ön­ce­lik­le­ri­ne göre yü­rüt­mek ve on­la­rın ih­ti­yaç duy­du­ğu her anda yan­la­rın­da ol­mak­tır.” şek­lin­de ko­nuş­tu.
PTT AŞ Genel Mü­dü­rü Hakan Gül­ten ko­nuş­ma­sı­nı, “Des­tan­sı ta­ri­hi­ne ya­ra­şır hiz­met­le­riy­le bu­gü­ne de adını altın harf­ler­le yaz­dı­ran de­ğer­li PTT Aile­mi­zin 183. yı­lı­nı kut­lu­yor, mem­le­ke­te hiz­met aş­kıy­la per­çin­le­necek nice yıl­lar di­li­yo­rum. Cum­hur­baş­ka­nı­mız Sayın Recep Tay­yip Er­do­ğan’ın ül­ke­mi­ze ka­zan­dır­dı­ğı Tür­ki­ye Yüz­yı­lı viz­yo­nu ışı­ğın­da, Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­kan­lı­ğı­mı­zın ye­ni­lik­çi çö­züm­le­ri ile va­tan­daş­la­rı­mı­za en ka­li­te­li hiz­me­ti en uygun fi­yat­lar­la sun­ma­yı geç­miş­te ol­du­ğu gibi bugün de sür­dü­re­ce­ğiz” söz­le­ri­ne son verdi.
            Ha­ber-Fo­to: Mus­ta­fa SAKLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —