PTT 183. YAŞINI KUTLUYOR

PTT 183. YAŞINI KUTLUYOR

Posta Nezareti adıyla 23 Ekim 1840 tarihinde kurulan, Türkiye'nin en köklü kurumlarından biri olan Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ), 183'üncü kuruluş yıl dönümünü kutluyor.

 PTT AŞ’nin ku­ru­luş yıl dö­nü­mü­ne iliş­kin açık­la­ma­lar­da bu­lu­nan PTT AŞ Genel Mü­dü­rü Hakan Gül­ten, “Cum­hur­baş­ka­nı­mız Sayın Recep Tay­yip Er­do­ğan’ın açık­la­dı­ğı Tür­ki­ye Yüz­yı­lı viz­yo­nu ışı­ğın­da ye­ni­lik­çi çö­züm­ler ile va­tan­daş­la­rı­mı­za en ka­li­te­li hiz­me­ti uygun fi­yat­lar­la sun­ma­yı geç­miş­te ol­du­ğu gibi bugün de sür­dü­re­ce­ğiz” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
Ça­ye­li PTT Mer­kez Müdür Ve­ki­li Recep Saklı'da, PTT AŞ'nin ku­ru­luş yıl dö­nü­mü mü­na­se­be­ti ile kısa bir kut­la­ma me­sa­jı ya­yım­la­dı.
Me­sa­jın­da Saklı şu ifa­de­le­re yer verdi; “183 yıl­dır il­çe­mi­ze ve ül­ke­mi­ze hiz­met veren bu de­ğer­li ku­ru­mu daha da büyük ba­şa­rı­lar­la tüm eki­bi­miz­le be­ra­ber ge­le­ce­ğe ta­şı­ma­ya te­men­ni edi­yo­rum. PTT, ül­ke­mi­zin ay­dın­lık ge­le­ce­ği­ne katkı sağ­la­ma­ya devam ede­cek­tir. Nice yıl­la­ra!” dedi.
23 Ekim 1840 ta­ri­hin­de Posta Ne­za­re­ti ola­rak Os­man­lı Dev­le­ti içe­ri­sin­de ile­ti­şim ve ha­ber­leş­me­yi sağ­la­mak üzere ku­ru­lan PTT AŞ, gü­nü­müz­de Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­kan­lı­ğı’na bağlı ola­rak ül­ke­mi­zin dört bir ya­nın­da, geniş hiz­met ağı ile posta, kargo, lo­jis­tik, fi­la­te­li ve e-ti­ca­ret gibi bir­çok sek­tör­de va­tan­daş­la­rı­mı­zın ha­ya­tı­nı ko­lay­laş­tır­mak için hiz­met­le­ri­ni sun­ma­yı sür­dü­rü­yor. Şir­ket hiz­met­le­ri­ne ek ola­rak; spor­tif fa­ali­yet­le­re des­tek ve­ri­yor, sos­yal ve kül­tü­rel ha­ya­tın ge­liş­me­si­ne de katkı sağ­lı­yor de­nil­di. Dün­ya­da büyük bir hızla ya­şa­nan di­ji­tal de­ği­şim ve dö­nü­şü­mü ya­kın­dan takip ede­rek ça­lış­ma­la­rı­nı sür­dü­ren PTT AŞ, iki asra yak­la­şan tec­rü­be­si­ni ye­ni­lik­çi bir hiz­met an­la­yı­şı ile bir­leş­ti­re­rek, hiz­met sun­du­ğu alan­lar­da Tür­ki­ye Yüz­yı­lı viz­yo­nu ile bir dünya mar­ka­sı olma he­de­fi­ne emin adım­lar­la yü­rü­yor. Sü­rek­li ken­di­ni ye­ni­le­yen PTT AŞ, ye­ni­lik­çi pro­je­ler ile geç­miş ile gü­nü­müz ara­sın­da büyük bir fark or­ta­ya ko­yu­yor.
Cum­hur­baş­ka­nı­mız Sayın Recep Tay­yip Er­do­ğan da bu ko­nu­da PTT AŞ’nin pro­je­le­ri ile il­gi­len­miş, İzmir’de ka­tıl­dı­ğı bir tören ön­ce­si PTT AŞ yet­ki­li­le­ri ile bir­lik­te Şir­ke­tin yerli ve milli ürünü Kar­go­mat 7/24’ü test ede­rek ya­pı­lan hiz­met hak­kın­da bil­gi­ler al­mış­tı.
PTT AŞ, Tür­ki­ye Yüz­yı­lı he­def­le­rin­den biri olan ortak ge­le­ce­ği­mi­zi ko­ru­ma doğ­rul­tu­sun­da “Sür­dü­rü­le­bi­lir­li­ğin Yüz­yı­lı” için adım­lar atmış, Ulu­sal Elekt­ro­nik Teb­li­gat Sis­te­mi (UETS) pro­je­si ile kâğıt kul­la­nı­mı­nın azal­ma­sı­na katkı sağ­la­mış­tır.
Kap­sa­yı­cı ve kü­re­sel bü­yü­me doğ­rul­tu­sun­da “Kal­kın­ma­nın Yüz­yı­lı” için de adım­lar atan PTT AŞ, iş­ti­rak­le­ri Pt­tAVM ile ül­ke­miz­de üre­ti­len ürün­le­rin yurt dı­şı­na ih­ra­ca­tı­nı sağ­la­ya­rak üre­ti­mi des­tek­li­yor aynı za­man­da PTT Tek­no­lo­ji pro­je­si olan TRota ile de ula­şı­mın va­tan­daş­la­rı­mı­zın ha­ya­tı­nı ko­lay­laş­tı­ra­cak şe­kil­de dü­zen­len­me­si için iş bir­lik­le­ri sağ­lı­yor.
PTT AŞ, dün­ya­da en önem­li so­run­lar­dan bi­ri­si olan do­ğa­nın kir­le­til­me­si ve ener­ji is­ra­fı ko­nu­la­rın­da da yap­tı­ğı ça­lış­ma­lar ile örnek olu­yor. Sıfır Atık Pro­je­si kap­sa­mın­da hiz­met eder­ken ta­sar­ruf ya­pıl­ma­sı­nı sağ­la­yan pro­je­ler üre­ten PTT AŞ, araç fi­lo­su­nun yüzde 80’ini 2030 yı­lı­na kadar elekt­rik­li­ye çe­vir­me­yi plan­la­ya­rak kul­la­nı­lan elekt­rik­li araç­lar ile kar­bon sa­lı­nı­mı­nın azal­ma­sı­nı ve doğal gü­zel­lik­le­rin ve çev­re­nin ko­run­ma­sı­nı he­def­li­yor. Ay­rı­ca geç­ti­ği­miz gün­ler­de Suudi Ara­bis­tan’ın baş­ken­ti Riyad’da dü­zen­le­nen Dünya Posta Bir­li­ği’nin (UPU) 4. Ola­ğa­nüs­tü Kong­re­si ve St­ra­te­ji Zir­ve­si’nde alı­nan posta ve kargo ku­tu­la­rın­da do­ğa­ya za­rar­sız, geri dö­nü­şü­me uygun ve sıfır atığı des­tek­le­yecek mal­ze­me­le­rin kul­la­nıl­ma­sı ka­ra­rı­nı onay­la­yan posta teş­ki­lat­la­rın­dan bi­ri­si olan PTT AŞ, Tür­ki­ye’nin 2053 yılı için be­lir­le­di­ği net sıfır kar­bon he­de­fi­ne ulaş­ma­sı­na fa­ali­yet­le­ri ile yar­dım­cı olu­yor.
Cum­hur­baş­ka­nı­mız Recep Tay­yip Er­do­ğan’ın Tür­ki­ye Yüz­yı­lı viz­yo­nu doğ­rul­tu­sun­da ça­lış­ma­la­rı­na devam eden Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­kan­lı­ğı da ba­kan­lık hi­ma­ye­sin­de bu­lu­nan PTT AŞ’nin pro­je­le­ri ile ya­kın­dan il­gi­le­ni­yor. Bakan Ura­loğ­lu, ba­kan­lı­ğa bağlı ku­ru­luş­la­rın fa­ali­yet­le­ri­ni sür­dür­dük­le­ri alan­lar­da sun­duk­la­rı hiz­met­le­ri ile va­tan­daş­la­rı­mı­zın ha­ya­tı­nı ko­lay­laş­tı­rır­ken aynı za­man­da sür­dü­rü­len fa­ali­yet­le­rin Ül­ke­mi­zin çevre ko­nu­sun­da­ki has­sa­si­ye­ti­ne uygun yü­rü­tül­me­si­ne özen gös­te­ri­yor.
Bu bağ­lam­da Ulaş­tır­ma Alt­ya­pı Ba­ka­nı Ab­dul­ka­dir Ura­loğ­lu 2002 yı­lın­da ya­zı­lan ve 29 Ekim 2023’te ad­res­le­ri­ne gön­de­ri­lecek 40 bin mek­tu­bun yer al­dı­ğı “Cum­hu­ri­ye­ti­mi­zin 100. Yı­lı­na Mek­tup Kam­pan­ya­sı” ve ül­ke­mi­zin 81 ilin­de toplu ta­şı­ma­da ve daha bir­çok yerde kul­la­nıl­ma­sı plan­la­nan Tür­ki­ye Kart pro­je­si gibi hiz­met­ler­de de sü­re­ci ya­kın­dan takip ede­rek ça­lış­ma­la­rın ve­rim­li bir şe­kil­de iler­le­me­si­ne des­tek oldu.
PTT AŞ’nin 183. ku­ru­luş yıl dö­nü­mü kap­sa­mın­da açık­la­ma yapan Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­ka­nı Ab­dul­ka­dir Ura­loğ­lu, “PTT’mizin geç­miş­te elde et­ti­ği ba­şa­rı­la­rı ile ge­le­ce­ği­ni şe­kil­len­di­rir­ken ile­ti­şim ve ha­ber­leş­me alan­la­rın­da sun­du­ğu hiz­met­le­ri ile va­tan­daş­la­rı­mı­za karşı so­rum­lu­lu­ğu­nun ne kadar büyük ve önem­li ol­du­ğu­nun far­kın­da­yız. Bun­dan do­la­yı geç­miş­te ol­du­ğu gibi ge­le­cek­te de aynı öz­ve­ri ile ça­lış­ma­la­rı­mı­za devam ede­ce­ğiz. Bu özel gün ve­si­le­siy­le, siz de­ğer­li ça­lış­ma ar­ka­daş­la­rı­ma te­şek­kür etmek is­ti­yo­rum. Siz­ler ol­ma­dan, PTT Aile­mi­zin bu­gün­kü ba­şa­rı­sı ve iti­ba­rı müm­kün ol­maz­dı” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
183. yı­lı­nı kut­la­yan PTT AŞ gün­cel ola­rak et­ki­li çö­züm­ler üre­tip va­tan­daş­la­ra en uygun çö­zü­mü sun­ma­ya ça­lı­şır­ken Millî Mü­ca­de­le dö­ne­mi, doğal afet­ler ve sal­gın dö­nem­le­ri gibi ül­ke­mi­zin ya­şa­dı­ğı tüm zor dö­nem­ler­de mil­le­ti­mi­zin ya­nın­da ol­ma­yı sür­dü­rü­yor.
Ül­ke­mi­zin ta­ri­hin­de­ki en zor dö­nem­le­rin­den bi­ri­si olan 6 Şubat Kah­ra­man­ma­raş mer­kez­li iki büyük dep­rem son­ra­sı PTT AŞ üze­ri­ne dü­şe­ni yap­mış, dep­rem böl­ge­si­ne yar­dım fa­ali­yet­le­ri­nin ko­lay­ca ulaş­ma­sı için lo­jis­tik hiz­met­le­ri­ni ke­sin­ti­siz ola­rak devam et­tir­miş ve orada ya­şa­yan va­tan­daş­la­rı­mız için mobil PTT araç­la­rı gön­de­re­rek ban­ka­cı­lık iş­lem­le­ri­nin ak­sa­ma­dan devam et­me­si için ça­lış­mış­tı.
PTT AŞ Genel Mü­dü­rü Hakan Gül­ten de Şir­ke­tin ku­ru­luş yıl dö­nü­mü kap­sa­mın­da yap­tı­ğı açık­la­ma­sın­da, “Cum­hur­baş­ka­nı­mız Sayın Recep Tay­yip Er­do­ğan’ın ön­der­li­ğin­de iki asra yak­la­şan tec­rü­be­miz ışı­ğın­da yurt için­de ve yurt dı­şın­da sun­du­ğu­muz hiz­met­le­ri­miz­le büyük ba­şa­rı­la­ra imza atı­yo­ruz. Ku­rul­du­ğu­muz gün­den bu yana he­de­fi­miz; her ko­şul­da ül­ke­mi­zin çı­kar­la­rı­na uygun bir şe­kil­de ha­re­ket etmek, hiz­met­le­ri­mi­zi her zaman mil­le­ti­mi­zin ön­ce­lik­le­ri­ne göre yü­rüt­mek ve on­la­rın ih­ti­yaç duy­du­ğu her anda yan­la­rın­da ol­mak­tır.” şek­lin­de ko­nuş­tu.
PTT AŞ Genel Mü­dü­rü Hakan Gül­ten ko­nuş­ma­sı­nı, “Des­tan­sı ta­ri­hi­ne ya­ra­şır hiz­met­le­riy­le bu­gü­ne de adını altın harf­ler­le yaz­dı­ran de­ğer­li PTT Aile­mi­zin 183. yı­lı­nı kut­lu­yor, mem­le­ke­te hiz­met aş­kıy­la per­çin­le­necek nice yıl­lar di­li­yo­rum. Cum­hur­baş­ka­nı­mız Sayın Recep Tay­yip Er­do­ğan’ın ül­ke­mi­ze ka­zan­dır­dı­ğı Tür­ki­ye Yüz­yı­lı viz­yo­nu ışı­ğın­da, Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­kan­lı­ğı­mı­zın ye­ni­lik­çi çö­züm­le­ri ile va­tan­daş­la­rı­mı­za en ka­li­te­li hiz­me­ti en uygun fi­yat­lar­la sun­ma­yı geç­miş­te ol­du­ğu gibi bugün de sür­dü­re­ce­ğiz” söz­le­ri­ne son verdi.
            Ha­ber-Fo­to: Mus­ta­fa SAKLI