"PTT AŞ, KÖKLERİ SAĞLAM, DALLARI BİRÇOK ALANA UZANAN ASIRLIK BİR ÇINAR MİSALİ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR."

PTT AŞ GENEL MÜDÜRÜ HAKAN GÜLTEN:

Güncel Haberler 27.10.2022 09:27:00 0

    PTT AŞ Genel Mü­dü­rü Hakan Gül­ten, 23 Ekim 1840 ta­ri­hin­de ku­ru­lan PTT AŞ’nin 182. yı­lı­nı kut­la­dı. Hakan Gül­ten yap­tı­ğı açık­la­ma­da, “Kök­le­ri sağ­lam, dal­la­rı bir­çok alana uza­nan asır­lık bir çınar mi­sa­li, so­rum­lu­luk­la­rı­mı­zın bi­lin­ciy­le mil­le­ti­mi­ze hiz­met ede­rek ça­lış­ma­la­rı­mı­zı sür­dü­rü­yo­ruz” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
    Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­kan­lı­ğı’na bağlı ola­rak fa­ali­yet­le­ri­ni sür­dü­ren Posta ve Telg­raf Teş­ki­la­tı Ano­nim Şir­ke­ti (PTT AŞ), 23 Ekim 1840 ta­ri­hin­de Posta Ne­za­re­ti ola­rak Os­man­lı Dev­le­ti içe­ri­sin­de ile­ti­şim ve ha­ber­leş­me­yi sağ­la­mak üzere ku­rul­du.
    Ku­rul­du­ğu ilk gün­den iti­ba­ren Türk mil­le­ti­nin bir­çok temel ih­ti­ya­cı­nı kar­şı­la­yan PTT AŞ, sun­du­ğu hiz­met ağını her geçen gün bü­yüt­me­yi he­def­li­yor. Tür­ki­ye’nin dört bir ya­nın­da yer alan iş yer­le­ri ve 42 bini aşkın per­so­ne­li ile müş­te­ri­le­ri­nin üst düzey mem­nu­ni­yet duy­ma­sı­nı sağ­lı­yor. Gü­nü­müz­de pos­ta­dan kar­go­ya, e-ti­ca­ret­ten fi­la­te­li­ye, ban­ka­cı­lık­tan lo­jis­ti­ğe bir­çok alan­da fa­ali­yet­le­ri­ni sür­dü­ren PTT AŞ, sahip ol­du­ğu iki asra yak­la­şan tec­rü­be­si ile ge­le­ce­ğe emin adım­lar­la iler­li­yor.
    PTT AŞ, geç­miş­ten gelen hiz­met alan­la­rı­na ye­ni­le­ri­ni ek­ler­ken aynı za­man­da sür­dür­dü­ğü fa­ali­yet­le­ri­ni de gü­nü­müz ih­ti­yaç­la­rı ve tek­no­lo­ji­si ile ye­ni­le­me­ye ve hem ulu­sal hem de ulus­la­ra­ra­sı so­run­la­ra çözüm bulma nok­ta­sın­da aktif ola­rak rol al­ma­ya devam edi­yor. PTT AŞ, hiz­met­le­ri­ni dünya ça­pın­da önemi her geçen gün daha çok an­la­şı­lan iklim bi­lin­ci ve çevre du­yar­lı­lı­ğı­na uygun bir şe­kil­de, geç­miş­ten al­dı­ğı 2 asra yak­la­şan tec­rü­be­si­ni gü­nü­müz tek­no­lo­ji­le­ri ile bir­leş­ti­re­rek gün­cel­li­yor. PTT AŞ, Ulu­sal Elekt­ro­nik Teb­li­gat Sis­te­mi ile teb­li­gat­la­rın di­ji­tal or­ta­ma ta­şın­ma­sı­nı sağ­la­ya­rak ton­lar­ca kâ­ğı­dın israf edil­me­si­ne engel olu­yor. Bu sa­ye­de bin­ler­ce ağaç ke­sil­mek­ten kur­tu­lu­yor. Yeşil lo­jis­tik an­la­yı­şıy­la ça­lış­ma­la­rı­nı sür­dü­ren PTT AŞ, fi­lo­sun­da bu­lu­nan elekt­rik­li araç sa­yı­sı­nı ar­tı­ra­rak çevre dostu bir an­la­yış ile kar­bon sa­lı­nı­mı­nı en aza in­dir­me­yi he­def­li­yor.
“TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YA­NI­NA HİZMET­LERİMİZİ ULAŞ­TI­RI­YO­RUZ”
    Tür­ki­ye’nin her nok­ta­sı­na hiz­met gö­tü­ren PTT AŞ, geç­miş­ten edin­di­ği tec­rü­be­si ile gü­nü­müz tek­no­lo­ji­le­ri­ni bir­leş­ti­ri­yor ve so­rum­lu ol­duk­la­rı tüm alan­lar­da mo­dern ça­lış­ma pren­sip­le­ri ile her geçen gün sa­yı­sı artan yeni kon­sept iş yer­le­rin­de fa­ali­yet­le­ri­ni hız kes­me­den sür­dü­rü­yor. PTT AŞ Genel Mü­dü­rü Hakan Gül­ten açık­la­ma­sın­da; “Şir­ke­ti­mi­zin sür­dür­dü­ğü ça­lış­ma­la­rın ge­liş­ti­ril­me­sin­de ve yeni hiz­met alan­la­rın­da ba­şa­rı­lı olun­ma­sın­da müş­te­ri­le­rin duy­du­ğu gü­ve­nin ol­duk­ça önem­li bir yeri var” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
    PTT AŞ’nin sahip ol­du­ğu gücü köklü geç­mi­şin­den al­dı­ğı­nı vur­gu­la­yan Hakan Gül­ten, “Kök­le­ri sağ­lam, dal­la­rı bir­çok alana uza­nan asır­lık bir çınar mi­sa­li, so­rum­lu­luk­la­rı­mı­zın bi­lin­ciy­le ça­lış­ma­la­rı­mı­zı sür­dü­rü­yo­ruz. Müş­te­ri­le­rin ih­ti­yaç duy­du­ğu bir­çok alan­da yü­rüt­tü­ğü­müz ça­lış­ma­lar ile Tür­ki­ye’nin dört bir ya­nı­na hiz­met­le­ri­mi­zi ulaş­tı­rı­yo­ruz. Yurt içi ça­lış­ma­la­rı­mı­zın yanı sıra yurt dışı kargo gön­de­ri­mi olan TUR­PEX ile de dün­ya­nın pek çok ül­ke­si­ne va­tan­daş­la­rı­mı­zın kar­go­la­rı­nı tes­lim edi­yo­ruz” şek­lin­de ko­nuş­tu.
“2030 YI­LI­NA KADAR FİLO­MU­ZUN YÜZDE 80’İNİ ELEKTRİKLİ ARAÇ­LA­RIN OLUŞ­TUR­MA­SI­NI HE­DEFLİYORUZ”
    182 yıl önce ile­ti­şi­min daha sis­tem­li hale gel­me­si için ku­ru­lan Posta Ne­za­re­ti ile baş­la­yan yol­cu­lu­ğun gü­nü­müz­de PTT AŞ ola­rak aynı mis­yon ve doğ­rul­tu­da, tek­no­lo­jik ve ile­ri­ci bir an­la­yış ile sür­dü­ğü­nü ifade eden Hakan Gül­ten, “Hızla de­ği­şen ve dö­nü­şen gü­nü­müz dün­ya­sın­da; Ka­yıt­lı Elekt­ro­nik Posta (KEP), Kar­go­mat 7/24, elekt­ro­nik teb­li­gat gibi ha­ya­tı ko­lay­laş­tı­ran uy­gu­la­ma­la­rı­mı­zı sü­rek­li ge­liş­ti­ri­yor ve her geçen gün ar­tı­rı­yo­ruz. Öte yan­dan ül­ke­miz ve dün­ya­mı­zın önem­li so­run­la­rın­dan biri ha­li­ne gelen çevre ve eko­sis­te­min ko­run­ma­sı için elekt­rik­li araç sa­yı­mı­zı her geçen gün ar­tı­rı­yo­ruz. Bu doğ­rul­tu­da 2030 yı­lı­na kadar fi­lo­mu­zun yüzde 80’ini elekt­rik­li araç­lar­dan oluş­tur­ma­yı he­def­li­yo­ruz. Ku­ru­cu üye­le­rin­den biri ol­du­ğu­muz Dünya Posta Bir­li­ğin­de ül­ke­mi­zi tem­sil ede­rek ile­ti­şim ve ha­ber­leş­me ala­nın­da ya­şa­nan ulus­la­ra­ra­sı so­run­la­rın tes­pi­ti ve çö­zü­mün­de aktif rol alı­yo­ruz” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
Hakan Gül­ten PTT AŞ ça­lı­şan­la­rı­na te­şek­kür ede­rek açık­la­ma­sı­nı şöyle son­lan­dır­dı:
    “Glo­bal­le­şen dün­ya­mı­zın ge­rek­li­lik­le­ri­ni ye­rin­de tes­pit edip uy­gu­la­ma­ya koy­du­ğu­muz ça­lış­ma­la­rı­mız­da; mo­ti­vas­yo­nu­mu­zu müş­te­ri­le­ri­mi­zin mem­nu­ni­ye­tin­den, gü­cü­mü­zü de iki asra yak­la­şan tec­rü­be­miz­den alı­yo­ruz. Şir­ke­ti­mi­zin he­def­le­ri­ni her geçen gün bü­yüt­me­sin­de, hiz­met ağını yur­dun dört bir kö­şe­si­ne ta­şı­ma­sın­da ve fa­ali­yet­le­ri­ni sür­dür­dü­ğü sek­tör­ler­de stan­dart­la­rın üze­rin­de ol­ma­sın­da emeği geçen tüm ça­lış­ma ar­ka­daş­la­rı­ma te­şek­kür edi­yor, Şir­ke­ti­mi­zin ku­ru­luş yıl dö­nü­mü­nü en kalbî duy­gu­la­rım­la kut­lu­yo­rum.”
           

Ha­ber-Fo­to: Fatih DUR­SUN


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °