Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi 33 Sözleşmeli Personel Alacak

Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si (RTEÜ)

Yerel Haberler 15.04.2023 10:07:00 0
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi 33 Sözleşmeli Personel Alacak

 Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si (RTEÜ), 10’u li­sans me­zu­nu, 6’sı ön li­sans me­zu­nu ve 17’si en az or­ta­öğ­re­tim (Lise ve Dengi) me­zu­nu olmak üzere top­lam 33 söz­leş­me­li per­so­nel ala­cak. Li­sans me­zu­nu kad­ro­la­rı­na 9 Büro Per­so­ne­li ve 1 Ko­ru­ma ve Gü­ven­lik Gö­rev­li­si, ön li­sans me­zu­nu kad­ro­la­rı­na 1 Büro Per­so­ne­li ve 5 Sağ­lık Tek­ni­ke­ri ile en az or­ta­öğ­re­tim (Lise ve Dengi) me­zu­nu kad­ro­la­rı­na ise 1 tek­nis­yen, 15 Des­tek Per­so­ne­li (Te­miz­lik Gö­rev­li­si) ve 1 Gemi Adamı (Usta Ge­mi­ci) alımı ya­pı­la­cak.
 e-Dev­let üze­rin­den “Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si-Ka­ri­yer Ka­pı­sı Kamu İşe Alım” hiz­me­ti veya “Ka­ri­yer Ka­pı­sı” (https://​ise­alim­ka­ri­yer­ka­pi­si.​cbiko.​gov.​tr) in­ter­net ad­re­si üze­rin­den baş­la­yan baş­vu­ru­lar 25 Nisan’da sona erecek. Alım­lar, li­sans me­zun­la­rı için KPSS­P3, ön li­sans me­zun­la­rı için KPSS­P­93 ve en az or­ta­öğ­re­tim (Lise ve Dengi) me­zun­la­rı için KPSS­P­94 puan tü­rün­den ya­pı­la­cak ve şah­sen baş­vu­ru alın­ma­ya­cak.
SÖZ­LEŞ­MELİ PER­SO­NEL (657-4/B) ALIM İLÂNI
657 sa­yı­lı Dev­let Me­mur­la­rı Ka­nu­nu’nun 4/B mad­de­si ile 06/06/1978 ta­rih­li ve 7/15754 sa­yı­lı Ba­kan­lar Ku­ru­lu Ka­ra­rı ile yü­rür­lü­ğe ko­nu­lan “Söz­leş­me­li Per­so­nel Ça­lış­tı­rıl­ma­sı­na İliş­kin Esas­lar” uya­rın­ca, Üni­ver­si­te­miz mer­kez ve bağlı bi­rim­le­rin­de is­tih­dam edil­mek üzere aşa­ğı­da be­lir­ti­len un­van­lar­da ya­zı­lı ve sözlü sınav ya­pıl­mak­sı­zın genel şart­lar ile po­zis­yon­la il­gi­li ara­nan özel şart­la­rı ilan ilk baş­vu­ru ta­ri­hi iti­ba­rıy­la ta­şı­yan­lar ara­sın­dan KPSS puanı esas alı­na­rak (Gemi Adamı Po­zis­yo­nu Hariç) sı­ra­la­ma yap­mak su­re­tiy­le per­so­nel alımı ya­pı­la­cak­tır.
Baş­vu­ru­lar, e-Dev­let üze­rin­den “Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si-Ka­ri­yer Ka­pı­sı Kamu İşe Alım” hiz­me­ti veya “Ka­ri­yer Ka­pı­sı” (https://​ise­alim­ka­ri­yer­ka­pi­si.​cbiko.​gov.​tr) in­ter­net ad­re­si üze­rin­den 11 Nisan 2023- 25 Nisan 2023 ta­rih­le­ri ara­sın­da ya­pı­la­cak­tır. Şah­sen baş­vu­ru alın­ma­ya­cak, posta veya diğer yol­lar­la ya­pı­lan mü­ra­ca­at­lar kabul edil­me­ye­cek­tir.
Baş­vu­ru iş­le­mi­nin sü­re­si içe­ri­sin­de ha­ta­sız ve ek­sik­siz ola­rak ya­pıl­ma­sın­dan, is­te­ni­len bel­ge­le­rin sü­re­si içe­ri­sin­de sis­te­me yük­len­me­sin­den ve bel­ge­ler­de ver­miş ol­duk­la­rı be­yan­lar­dan aday­lar so­rum­lu­dur. Bu hu­sus­la­ra ri­ayet et­me­yen aday­lar her­han­gi bir hak ta­le­bin­de bu­lu­na­ma­ya­cak­tır.
Sü­re­sin­de ya­pıl­ma­yan veya sis­tem­de mey­da­na gelen ak­sa­ma­lar se­be­biy­le geç ya­pı­lan baş­vu­ru­lar kabul edil­me­ye­cek­tir. Bu se­bep­le aday­la­rın baş­vu­ru iş­le­mi­nin ta­mam­la­nıp ta­mam­lan­ma­dı­ğı­nı kont­rol et­me­le­ri önem arz et­mek­te­dir.
Aday­lar sa­de­ce bir ilan ko­du­na baş­vu­ru ya­pa­cak­lar­dır. Aynı ya da fark­lı un­van­lı bir­den fazla ilan ko­du­na baş­vu­ru ya­pan­la­rın her iki baş­vu­ru­su da ge­çer­siz sa­yı­la­cak­tır.
KPSS puan sı­ra­la­ma­sı esas alı­na­cak po­zis­yon­lar­da, KPSS'de yük­sek puan almak ilan­da yer alan söz­leş­me­li po­zis­yo­na yer­leş­tir­me­de tek ba­şı­na hak ka­zan­dır­ma­ya­cak, po­zis­yon için be­lir­ti­len genel ve özel şart­la­ra sahip ol­ma­yan aday­lar de­ğer­len­dir­me­ye alın­ma­ya­cak­tır. Ya­pı­lan sı­ra­la­ma­da aday­la­rın KPSS pu­an­la­rı­nın eşit ol­ma­sı ha­lin­de; me­zu­ni­yet notu yük­sek olana, bun­la­rın­da eşit ol­ma­sı ha­lin­de me­zu­ni­yet ta­ri­hi önce olana ön­ce­lik ve­ri­le­cek­tir.
Gemi adamı po­zis­yo­nu için baş­vu­ru şart­la­rı­nı sağ­la­yan bir­den fazla aday ol­ma­sı du­ru­mun­da hak sa­hi­bi­ni be­lir­le­me usulü Üni­ver­si­te­miz web say­fa­sın­dan du­yu­ru­la­cak­tır.
Asıl aday po­zis­yon sa­yı­sı­nın beş katı kadar yedek aday be­lir­le­ne­cek­tir. Asıl ola­rak yer­le­şen aday­lar­dan fe­ra­gat eden, sı­ra­la­ma­ya girip yer­leş­me hakkı ka­za­nan­lar­dan is­te­nen bel­ge­le­ri sü­re­si içe­ri­sin­de tes­lim et­me­yen, bel­ge­ler­de baş­vu­ru şart­la­rı­nı sağ­la­ma­dı­ğı tes­pit edi­len vb. aday­la­rın ye­ri­ne yedek aday­lar­dan yer­leş­tir­me ya­pı­la­cak­tır.
Ara­nı­lan ni­te­lik­ler ile ilan­da be­lir­ti­len şart­la­ra iliş­kin tüm bel­ge­ler, so­nuç­la­rın açık­lan­ma­sı­na mü­te­akip yer­leş­ti­ri­len aday­lar­dan is­te­ne­cek­tir. (eDev­let’ten bar­kod­lu belge oluş­tu­ru­la­rak alı­na­cak bel­ge­le­rin baş­vu­ru ta­rih­le­ri içe­ri­sin­de alın­mış ol­ma­sı ge­rek­mek­te­dir. İste­ni­len bel­ge­le­rin asıl­la­rı­nın veya noter ya da resmî ku­rum­lar­ca onay­lan­mış su­ret­le­ri­nin ibraz edil­me­si ge­rek­mek­te­dir.)
Yer­leş­tir­me­ye hak ka­za­nan aday­lar için ça­lış­tı­rı­la­ca­ğı bi­ri­me göre “gü­ven­lik so­ruş­tur­ma­sı ve arşiv araş­tır­ma­sı” ya da “arşiv araş­tır­ma­sı” yap­tı­rı­la­cak olup so­nu­cun olum­lu ol­ma­sı ha­lin­de aday­lar­la söz­leş­me ya­pı­la­cak­tır.
Ger­çe­ğe ay­kı­rı belge ve­ren­ler ya da be­yan­da bu­lu­nan­lar hak­kın­da yasal işlem ya­pı­la­cak, ata­ma­la­rı ya­pıl­mış ise ata­ma­la­rı iptal edi­lecek, idare ta­ra­fın­dan ken­di­le­ri­ne bir bedel öden­miş ise bu bedel yasal faizi ile taz­min edi­le­cek­tir.
İdare ih­ti­ya­ca bağlı ola­rak eği­tim öğ­re­ti­min ya­pıl­dı­ğı tüm ilçe yer­leş­ke­le­ri­ne kurum içi gö­rev­len­dir­me yapma hak­kı­na sa­hip­tir.
Üni­ver­si­te­miz ila­nın her­han­gi bir aşa­ma­sın­da iptal ve/veya de­ği­şik­lik yapma hak­kı­na sa­hip­tir.
İlanda bu­lun­ma­yan hü­küm­ler için genel mev­zu­at hü­küm­le­ri uy­gu­la­nır. Alıma iliş­kin tüm du­yu­ru­lar www.​er­do­gan.​edu.​tr in­ter­net ad­re­sin­den ya­yım­la­na­cak­tır. Ay­rı­ca aday­lar baş­vu­ru­la­rı­na iliş­kin tüm bil­gi­le­re Ka­ri­yer Ka­pı­sı Plat­for­mu üze­rin­den de ula­şa­bi­le­cek­ler­dir.
GENEL ŞART­LAR:
1- 657 sa­yı­lı Dev­let Me­mur­la­rı Ka­nu­nu’nun 48’inci mad­de­sin­de be­lir­ti­len şart­la­ra haiz olmak.
2- 2022 yılı KPSS (B) grubu sı­na­vı­na gir­miş olmak (Gemi Adamı Po­zis­yo­nu Hariç). Öğ­re­nim du­ru­mu li­sans olan po­zis­yon­la­ra baş­vu­ra­cak­lar için KPSS­P3; ön li­sans olan po­zis­yon­la­ra baş­vu­ra­cak­lar için KPSS­P­93; or­ta­öğ­re­tim (lise ve dengi) olan po­zis­yon­la­ra baş­vu­ra­cak­lar için KPSS­P­94 puan türü esas alı­na­cak­tır.
3- Her­han­gi bir Sos­yal Gü­ven­lik Ku­ru­mun­dan emek­li­lik veya yaş­lı­lık ay­lı­ğı al­mı­yor olmak.
4- 657 sa­yı­lı Kanun’un 4/B mad­de­si­ne ek­le­nen “Bu şe­kil­de is­tih­dam edi­len­ler, hiz­met söz­leş­me­si esas­la­rı­na ay­kı­rı ha­re­ket et­me­si ne­de­niy­le ku­rum­la­rın­ca söz­leş­me­le­ri­nin fes­he­dil­me­si veya söz­leş­me dö­ne­mi içe­ri­sin­de Cum­hur­baş­ka­nı ka­ra­rı ile be­lir­le­nen is­tis­na­lar hariç söz­leş­me­yi tek ta­raf­lı fes­het­me­le­ri ha­lin­de fesih ta­ri­hin­den, söz­leş­me­yi ye­ni­le­me­me­le­ri hâ­lin­de söz­leş­me­nin bi­ti­min­den iti­ba­ren bir yıl geç­me­dik­çe ku­rum­la­rın söz­leş­me­li per­so­nel po­zis­yon­la­rın­da is­tih­dam edi­le­mez­ler.” şar­tı­nı sağ­lı­yor olmak.
5- “7315 sa­yı­lı Gü­ven­lik So­ruş­tur­ma­sı ve Arşiv Araş­tır­ma­sı Ka­nu­nu” ile “Gü­ven­lik So­ruş­tur­ma­sı ve Arşiv Araş­tır­ma­sı Ya­pıl­ma­sı­na Dair Yö­net­me­lik” uya­rın­ca ça­lış­tı­rı­la­ca­ğı bi­ri­me göre yap­tı­rı­la­cak “gü­ven­lik so­ruş­tur­ma­sı ve arşiv araş­tır­ma­sı” ya da “arşiv araş­tır­ma­sı” so­nu­cu olum­lu olmak.
BAŞ­VU­RU İÇİN GE­REKLİ BEL­GE­LER:
1- Aday­la­rın KPSS puanı, me­zu­ni­yet, adlî sicil, as­ker­lik ve kim­li­ği­ne dair bil­gi­ler e-Dev­let üze­rin­den il­gi­li ku­rum­la­rın web ser­vis­le­ri ara­cı­lı­ğı temin edi­le­ce­ğin­den aday­lar­dan baş­vu­ru aşa­ma­sın­da bu bel­ge­ler is­te­nil­me­ye­cek­tir. Aday­la­rın söz ko­nu­su bil­gi­le­rin­de hata mev­cut ise baş­vu­ru yap­ma­dan önce il­gi­li ku­rum­lar­dan ge­rek­li gün­cel­le­me/dü­zelt­me­le­ri yap­tır­ma­la­rı ge­rek­mek­te­dir. Asıl ola­rak ka­za­nan aday­la­rın ibraz ede­cek­le­ri bel­ge­ler ay­rı­ca ya­yım­la­na­cak­tır.
2- Yurt dı­şın­da­ki veya yurt için­de­ki öğ­re­tim ku­rum­la­rın­dan mezun olup bu ilan­da ara­nı­lan öğ­re­nim du­ru­mu­na iliş­kin denk­li­ği olan aday­la­rın denk­lik gös­te­rir bel­ge­le­ri
3- Ko­ru­ma ve Gü­ven­lik Gö­rev­li­si po­zis­yo­nun­da is­tih­dam edi­le­cek­ler için özel gü­ven­lik kim­lik kartı
4- Ko­ru­ma ve Gü­ven­lik Gö­rev­li­si po­zis­yo­nun­da is­tih­dam edi­le­cek­ler için baş­vu­ru sü­re­si içe­ri­sin­de alın­mış ol­ma­sı kay­dıy­la, is­te­nen boy-ki­lo şar­tı­na sahip ol­du­ğu­na iliş­kin resmî veya özel sağ­lık ku­rum­la­rın­dan alın­mış onay­lı belge
5- Ser­ti­fi­ka is­te­nen po­zis­yon için il­gi­li ser­ti­fi­ka­lar (Baş­vu­ru ta­rih­le­ri içe­ri­sin­de alın­mış bel­ge­ler kabul edil­me­ye­cek­tir.)
6- Tec­rü­be is­te­nen po­zis­yon­lar için Tec­rü­be Sa­hi­bi Ol­du­ğu­nu Gös­te­rir SGK Hiz­met Dö­kü­mü Bel­ge­si (SGK Tes­cil ve Hiz­met Dö­kü­mü/İşyeri Unvan Lis­te­si baş­lı­ğıy­la e-Dev­let sis­te­min­den alı­nan SGK Hiz­met Dö­kü­mü bel­ge­si bar­kod­lu; SGK’dan alı­nan SGK Hiz­met Dö­kü­mü Bel­ge­si ise onay­lı ol­ma­lı­dır.
SGK Hiz­met Dö­kü­mü Bel­ge­sin­de il­gi­li ki­şi­nin söz ko­nu­su alan­da ça­lış­mış ol­du­ğu­nu gös­te­ren mes­lek kodu yer al­ma­lı­dır.
SGK Hiz­met Dö­kü­mü Bel­ge­sin­de mes­lek kodu bu­lun­ma­yan­lar ise ça­lış­mış ol­duk­la­rı Kurum/Firma/İş Ye­rin­den is­te­nen tec­rü­be şartı ala­nın­da ça­lış­mış ol­duk­la­rı­na dair onay­lı ça­lış­ma bel­ge­si­ni ibraz et­me­li­dir­ler.)
7- Tüm po­zis­yon­lar için emek­li­lik ve yaş­lı­lık ay­lı­ğı alıp al­ma­dı­ğı­na iliş­kin belge (e-Dev­let’ten bar­kod­lu belge oluş­tu­ru­la­rak ya da SGK’dan alı­na­bi­lir.
Bu belge so­nuç­lar açık­lan­dık­tan sonra sı­ra­la­ma­ya girip yer­leş­me hakkı ka­za­nan aday­lar­dan is­te­ne­cek­tir.)
8- Tüm po­zis­yon­lar için resmî veya özel sağ­lık ku­rum­la­rın­dan alın­mış gö­re­vi­ni de­vam­lı yap­ma­sı­na engel ola­bi­lecek vücut ve akıl has­ta­lı­ğı ol­ma­dı­ğı­na iliş­kin durum bil­di­rir sağ­lık ku­ru­lu ra­po­ru.
(Bu belge so­nuç­lar açık­lan­dık­tan sonra sı­ra­la­ma­ya girip yer­leş­me hakkı ka­za­nan aday­lar­dan is­te­necek olup “var­di­ya­lı ça­lış­ma sis­te­mi” uy­gu­la­na­cak po­zis­yon­lar için kurul ra­po­run­da ay­rı­ca “var­di­ya­lı ça­lış­tı­rı­la­bi­lir.” iba­re­si­nin yaz­ma­sı ge­rek­mek­te­dir.)
9- Gemi Adamı (Usta Ge­mi­ci) un­van­lı po­zis­yon için tüm bel­ge­le­rin ge­çer­li­lik ta­rih­le­ri gün­cel olmak kay­dıy­la;
a) Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­kan­lı­ğı De­niz­ci­lik Genel Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan dü­zen­len­miş “Usta Ge­mi­ci Ye­ter­li­li­ğin­de” Gemi adamı Ser­ti­fi­ka­sı
b) Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­kan­lı­ğı De­niz­ci­lik Genel Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan dü­zen­len­miş “Kısa Me­sa­fe Tel­siz Ope­ra­tö­rü” Ye­ter­li­lik Bel­ge­si
c) Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­kan­lı­ğı De­niz­ci­lik Genel Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan dü­zen­len­miş “Aşçı ye­ter­li­li­ği” Ser­ti­fi­ka­sı
ç) Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­kan­lı­ğı  De­niz­ci­lik Genel Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan dü­zen­len­miş STCW bel­ge­le­ri;
1. De­niz­de ki­şi­sel can kur­tar­ma tek­nik­le­ri eği­tim bel­ge­si
2. Temel ilk­yar­dım eği­ti­mi bel­ge­si
3. Yan­gın ön­le­me ve yan­gın­la mü­ca­de­le eği­ti­mi bel­ge­si
4. Per­so­nel gü­ven­li­ği ve sos­yal so­rum­lu­luk eği­ti­mi bel­ge­si
5. Can kur­tar­ma araç­la­rı­nı kul­lan­ma ye­ter­li­li­ği eği­ti­mi bel­ge­si
6. Seyir var­di­ya­sı tutma bel­ge­si
7. Be­lir­len­miş gü­ven­lik gö­rev­le­ri eği­ti­mi bel­ge­si
8. Gü­ven­lik far­kın­da­lık bel­ge­si
9. Gü­ven­lik­le il­gi­li ta­nı­tım bel­ge­si
10. Gemi aşçı uy­gun­luk bel­ge­si
d) Tür­ki­ye Hudut ve Sa­hil­ler Sağ­lık Genel Mü­dür­lü­ğü onay­lı gün­cel Gemi adamı sağ­lık yok­la­ma bel­ge­si
e) Tür­ki­ye Su­al­tı Spor­la­rı Fe­de­ras­yo­nu ta­ra­fın­dan dü­zen­len­miş “Gümüş can­kur­ta­ran” bel­ge­si
f) En az 1 (bir) yıl­lık ba­lık­çı ge­mi­le­rin­de ça­lış­mış ol­du­ğu­nu gös­te­rir belge (Türk Bay­rak­lı ge­mi­ler­de ça­lı­şan­lar için Liman Baş­kan­lık­la­rın­dan onay­lı deniz hiz­met çi­zel­ge­si veya liman çıkış bel­ge­si, ya­ban­cı bay­rak­lı ge­mi­ler­de ça­lı­şan­lar ise il­gi­li şir­ket­ten ala­cak­la­rı şir­ket yet­ki­li­si ve kap­tan onay­lı kont­rat/hiz­met bel­ge­si ile il­gi­li ta­rih­ler­de yurt dı­şı­na giriş çı­kış­la­rı­nı gös­te­ren “Yurda Giriş/Çıkış Bel­ge­si” ile bel­ge­len­di­ri­le­cek­tir).
* Ba­lık­çı tay­fa­sı için dü­zen­len­miş sağ­lık ra­por­la­rı kabul edil­me­ye­cek­tir.
NOT: e-Dev­let’ten bar­kod­lu belge oluş­tu­ru­la­rak alı­na­cak bel­ge­le­rin baş­vu­ru ta­rih­le­ri içe­ri­sin­de alın­mış ol­ma­sı ge­rek­mek­te­dir.
Diğer türlü ibraz edi­lecek bel­ge­le­rin sis­te­me asıl­la­rı­nın yük­len­me­si esas­tır.
Bel­ge­le­rin noter ya da resmî ku­rum­lar­ca onay­lan­mış su­ret­le­ri de kabul edi­le­cek­tir.


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °