Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile ÇAYKUR Arasında Eğitimde İş Birliği Protokolü

Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si (RTEÜ) ile ÇAY­KUR Genel Mü­dür­lü­ğü ara­sın­da li­san­süs­tü eği­tim­de iş bir­li­ği pro­to­ko­lü dü­zen­len­di.

Güncel Haberler 13.04.2022 12:28:00 0
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile ÇAYKUR Arasında Eğitimde İş Birliği Protokolü

    İmza tö­re­nin­de ÇAY­KUR Genel Mü­dü­rü Yusuf Ziya Alim ve RTEÜ Rek­tö­rü Prof. Dr. Hü­se­yin Ka­ra­man birer ko­nuş­ma yap­tı­lar.
    ÇAY­KUR Genel Mü­dü­rü ko­nuş­ma­sın­da: “Bu pro­to­kol ile Rize’mizin gü­zi­de ku­rum­la­rı­nın biri olan Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si­nin sahip ol­du­ğu bilgi bi­ri­ki­mi ve tec­rü­be­le­rin­den is­ti­fa­de ede­ce­ğiz. Ama­cı­mız, yö­ne­ti­ci, tek­nik ve idari per­so­ne­li­mi­zin ki­şi­sel, mes­le­ki ve yö­net­sel ni­te­lik­le­ri­nin ge­liş­ti­ril­me­si­ne katkı sağ­la­mak.
    Bu çer­çe­ve­de eği­tim­de iş bir­li­ği pro­to­ko­lü im­za­la­dık. Her iki ku­ru­ma da ha­yır­lı olsun.” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
    Rek­tör Ka­ra­man ise ko­nuş­ma­sın­da; “Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si ve ÇAY­KUR ili­mi­zin ve ül­ke­mi­zin iki önem­li ku­ru­mu­dur. Her iki kurum da ili­mi­ze ve ül­ke­mi­ze önem­li kat­kı­lar sun­mak­ta­dır. Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si ola­rak ÇAY­KUR Genel Mü­dür­lü­ğü ile bir­çok ko­nu­da iş bir­li­ği yap­tık.
    Özel­lik­le Üni­ver­si­te­mi­zin ih­ti­sas alanı olan çay ko­nu­sun­da bu güne kadar ÇAY­KUR ile bir­lik­te bir­çok proje yap­tık. Bir­lik­te yap­mak­ta ol­du­ğu­muz bazı pro­je­le­ri­miz ise devam et­mek­te­dir.
    Ben bu an­lam­da Üni­ver­si­te­miz­le yap­mış ol­duk­la­rı iş bir­lik­le­ri ve ver­miş ol­duk­la­rı des­tek­ler do­la­yı­sıy­la ÇAY­KUR Genel Mü­dü­rü Sayın Yusuf Ziya Alim’e ve onun nez­din­de ÇAY­KUR ça­lı­şan­la­rı­na te­şek­kür edi­yo­rum. Bu­gü­ne kadar Üni­ver­si­te­mi­ze hep olum­lu yak­laş­tı­lar ve des­tek ver­di­ler.
    Bugün bu­ra­da Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si İle Çay İşlet­me­le­ri Genel Mü­dür­lü­ğü Ara­sın­da Li­san­süs­tü Eği­tim ve İş Bir­li­ği Pro­to­ko­lü’nü im­za­la­ya­ca­ğız.
    Bu pro­to­ko­lün amacı; Çay İşlet­me­le­ri Genel Mü­dür­lü­ğü­nün be­lir­le­ye­ce­ği yö­ne­ti­ci, tek­nik ve ben­ze­ri idari per­so­ne­lin ki­şi­sel, mes­le­ki ve yö­net­sel ni­te­lik­le­ri­nin ge­liş­ti­ril­me­si için üni­ver­si­te­nin "İşlet­me Ana­bi­lim Dalı II. Öğ­re­tim Tez­siz Yük­sek Li­sans Prog­ra­mı’ndan ya­rar­lan­ma­sı ko­nu­sun­da ya­pı­la­cak iş bir­li­ği­nin ko­şul­la­rı­nın ve kap­sa­mı­nın dü­zen­len­me­si ve insan kay­na­ğı po­tan­si­ye­li ile ka­ri­yer uz­man­lı­ğı­nın ge­liş­ti­ril­me­si­dir. Üni­ver­si­te ola­rak sahip ol­du­ğu­muz bilgi bi­ri­ki­mi ile ÇAY­KUR Genel Mü­dür­lü­ğü ça­lı­şan­la­rı­na des­tek ve­re­ce­ğiz.
    On­la­rın alan­la­rın­da daha da ge­liş­me­le­ri­ne katkı su­na­ca­ğız. İmza­la­ya­ca­ğı­mız pro­to­ko­lün Üni­ver­si­te­mi­ze ve ÇAY­KUR’a ha­yır­lı ol­ma­sı­nı te­men­ni edi­yor ve tek­rar Sayın Genel Mü­dü­re bu­gü­ne kadar Üni­ver­si­te­miz­le iş bir­li­ği için­de ça­lış­ma ve bir­lik­te iş yapma ko­nu­sun­da gös­ter­miş ol­duk­la­rı ya­pı­cı tu­tum­lar do­la­yı­sıy­la bir kez daha te­şek­kür edi­yo­rum.” dedi.
    Pro­to­kol imza tö­re­ni­ne, RTEÜ Rek­tö­rü Prof. Dr. Hü­se­yin Ka­ra­man, ÇAY­KUR Genel Mü­dü­rü Yusuf Ziya Alim, RTEÜ Rek­tör Yar­dım­cı­la­rı Prof. Dr. Ali Bil­gin, Prof. Dr. Adnan Yıl­maz, Prof. Dr. Ahmet İshak Demir, RTEÜ Genel Sek­re­te­ri Adnan Er ile Li­san­süs­tü Eği­tim Ens­ti­tü­sü Mü­dü­rü Doç. Dr. Ahmet Yanık ka­tıl­dı.
           

Ha­ber-Fo­to: Mus­ta­fa SAKLI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °