Resmi İlan Fiyat Tarifesi Onaylanarak Resmi Gazete'de Yayımlandı

Ye­ni­le­nen ta­ri­fe­de­ki yüzde 70 ve yüzde 100 oran­la­rın­da­ki ar­tış­lar ba­sı­na rahat bir nefes al­dı­ra­cak.

Güncel Haberler 4.01.2024 11:34:00 0
Resmi İlan Fiyat Tarifesi Onaylanarak Resmi Gazete

 Basın İlan Ku­ru­mu Genel Ku­ru­lu ta­ra­fın­dan tek­lif edi­len Resmî İlan Fiyat Ta­ri­fe­si, Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan ta­ra­fın­dan onay­la­na­rak Resmî Ga­ze­te’de ya­yım­lan­dı. Ye­ni­le­nen ta­ri­fe­de­ki yüzde 70 ve yüzde 100 oran­la­rın­da­ki ar­tış­lar ba­sı­na rahat bir nefes al­dı­ra­cak. Ülke ge­ne­lin­de­ki top­lam 1.255 ga­ze­te ve in­ter­net haber si­te­si­nin ya­yın­cı­lık fa­ali­yet­le­ri­ni sür­dü­re­bil­me­le­ri için büyük önem arz eden resmî ilan­la­rın yayım üc­re­ti­nin ar­tı­rıl­ma­sı­na yö­ne­lik Basın İlan Ku­ru­mu Genel Ku­ru­lu’nun tek­li­fi, Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan ta­ra­fın­dan onay­lan­dı.
29 Ara­lık 2023 ta­rih­li ve 32414 sa­yı­lı Resmî Ga­ze­te’de ya­yım­la­nan ve 1 Ocak 2024 ta­ri­hin­de yü­rür­lü­ğe gi­recek olan Resmî İlan Fiyat Ta­ri­fe­si, gün­lük fiili sa­tı­şı 50 bin ade­din al­tın­da olan ga­ze­te­ler ile 1, 2, 3, 4 ve 5. Ka­te­go­ri­de yer alan in­ter­net haber si­te­le­ri için yüzde 100 ar­tış­la KDV hariç 70 TL’den 140 TL’ye; gün­lük fiili sa­tı­şı 50 bin ade­din üze­rin­de olan ga­ze­te­ler ile Genel Ka­te­go­ri­de­ki in­ter­net haber si­te­le­ri için ise yüzde 70 ar­tış­la KDV hariç 100 TL’den 170 TL’ye çık­mış oldu.
Sütun ve kutu ge­niş­li­ğin­de de­ği­şik­li­ğe gi­dil­di
Resmî ilan­la­rın yayım üc­re­ti, ga­ze­te­ler­de sayfa dü­zen­le­ri esa­sı­nı teş­kil eden sütun boyu üze­rin­den bir san­ti­met­re­lik ölçüm ile elde edi­len sü­tun-san­tim bi­ri­mi esas alın­mak su­re­tiy­le, in­ter­net haber si­te­le­rin­de ise 1 kutu alan esas alı­na­rak he­sap­la­nı­yor. Ga­ze­te­le­rin bas­kı­la­rın­da kul­lan­dık­la­rı kâğıt eba­dı­nın kü­çül­me­sin­den kay­nak­la­nan fark­lı­lık­la­rın önüne ge­çil­me­si ve in­ter­net haber si­te­le­ri­nin resmî ilan sis­te­mi­ne dâhil ol­ma­sıy­la öl­çüm­de yo­ru­ma yer bı­rak­ma­ya­cak şe­kil­de stan­dar­di­zas­yon sağ­lan­ma­sı ama­cıy­la tek sütun ve bir kutu ge­niş­li­ği­nin 3,4 san­ti­met­re ol­ma­sı ka­rar­laş­tı­rıl­dı. Bunun yanı sıra ülke ge­ne­lin­de uy­gu­la­ma bir­li­ği ol­ma­sı için tüm sü­re­li ya­yın­lar­da ya­yım­la­na­cak resmî ilan­la­rın diz­gi­sin­de metin harf­le­ri­nin “Arial” yazı ka­rak­te­ri ile 10 punto öl­çü­sün­de kul­la­nıl­ma­sı­na karar ve­ril­di. Resmî ilan baş­lık­la­rı­nın ise 16 punto ol­ma­sı zo­run­lu kı­lın­dı.
Ba­sı­nı­mız rahat bir nefes ala­cak
Basın İlan Ku­ru­mu Genel Mü­dü­rü Cavit Er­kı­lınç, Resmî İlan Fiyat Ta­ri­fe­si­nin ka­bu­lü­ne iliş­kin yap­tı­ğı açık­la­ma­da, “Cum­hur­baş­ka­nı­mız Sayın Recep Tay­yip Er­do­ğan’a şük­ran­la­rı­mı arz edi­yor, des­te­ği­ni ya­kın­dan his­set­ti­ği­miz İle­ti­şim Baş­ka­nı­mız Sayın Prof. Dr. Fah­ret­tin Altun’a te­şek­kür­le­ri­mi su­nu­yo­rum. Basın ku­ru­luş­la­rı için ha­ya­ti öneme sahip olan resmî ilan­la­rın yayım üc­re­ti­nin önem­li oran­da ar­tı­rıl­ma­sı, ba­sı­nı­mı­zın eko­no­mik an­lam­da rahat bir nefes al­ma­sı­nı sağ­la­ya­cak­tır. Kurum ola­rak ba­sı­nı­mı­za her an­lam­da kat­kı­da bu­lun­mak için mü­ca­de­le edi­yo­ruz. He­pi­mi­ze ha­yır­lı olsun” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
        Haber: B.İ.K.


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °