Ressamlar ilçemizi tuvale işlediler

Ressamlar ilçemizin doğal güzelliklerini tuvale işlediler.Ül­ke­mi­zin bir­çok ilin­den ve Azer­bay­can'dan il­çe­mi­ze gelen 10 res­sam il­çe­mi­zin doğal gü­zel­lik­le­ri­ni tu­va­le iş­le­di­ler.

Yerel Haberler 13.08.2022 09:38:00 0
Ressamlar ilçemizi tuvale işlediler

    İlçe­mi­ze gelen 10 ki­şi­lik res­sam grubu, gör­dük­le­ri man­za­ra­yı kısa sü­re­de kara kalem, pas­tel ve yağlı boya ile ça­lı­şa­rak tu­val­le­ri­ne ak­tar­dı­lar. 10 ki­şi­lik gru­bun il­çe­miz­de bu­lu­nan Ağa­ran Şe­la­le­si­ne ge­le­rek res­met­ti. Daha sonra ili­mi­zi biraz daha gez­dik­ten sonra şe­hir­den ay­rı­la­cak. Ül­ke­mi­zi ge­ze­rek çiz­dik­le­ri re­sim­ler ise açı­lan sergi ile zi­ya­ret­çi­le­rin be­ğe­ni­si­ne su­nu­lu­yor.
    İli­mi­zin do­ğa­sı­nı çok be­ğen­di­ği­ni ifade eden Sait Şeref, "Rize ger­çek­ten rü­ya­la­rım­da bile gö­re­me­ye­ce­ğim ha­ri­ka bir yer. Ye­şi­lin o kadar çe­şi­di­ni gör­düm ki ye­şi­lin has­ta­sı oldum. Rize'nin ça­yı­nı içer­ken ak­lı­ma şi­ir­ler ge­li­yor, re­sim­ler ge­li­yor. Ben iki elle resim ya­pı­yo­rum. Bey­ni­min iki lo­bu­nu­da kul­la­nı­yo­rum. Ba­kar­ken 2 lo­bum­la bak­tı­ğım için içim­de resim aşkı dep­reş­ti. Bu­ra­da bir hafta ka­la­ca­ğım belki de 30 tane tablo çi­ze­bi­li­rim" şek­lin­de ko­nuş­tu.
    Şeh­ri­mi­ze gelen res­sam­la­rın Rize'ye ilk defa gel­dik­le­ri­ni ve bu­ra­yı çok be­ğen­dik­le­ri­ni söy­le­yen Zey­nep Dal­kı­lıç, "Tür­ki­ye'nin fark­lı il­le­rin­den ve yurt dı­şın­dan gelen res­sam­lar­la Ça­ye­li'ye bir sa­nat­sal katkı sağ­la­mak için bu­ra­da­yız. Aynı za­man­da bu­ra­ya gelen res­sam­lar aynı za­man­da Rize'yi ilk defa gö­rü­yor­lar. Gel­dik­le­rin­den iti­ba­ren de zaten bu­ra­yı çok be­ğen­dik­le­ri­ni söy­lü­yor­lar. Biz Rize'ye ge­le­ne kadar gez­di­ği­miz yer­le­ri tu­val­le­re ak­ta­rı­yo­ruz. Bizim çiz­di­ği­miz re­sim­le­ri be­le­di­ye­mi­ze bı­ra­ka­ca­ğız. Ama­cı­mız Biz­den son­ra­ki­le­re sa­na­tı top­lu­ma sev­dir­mek, aşı­la­mak" şek­lin­de ifade etti.                

Haber Merkezi


Anahtar Kelimeler: Ressamlar ilçemizi tuvale işlediler
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °