Tarih: 15.03.2023 10:09

“RİZE-ARTVİN HAVALİMANI ÖNEMLİ BİR BOŞLUĞU DOLDURMUŞTUR”

Facebook Twitter Linked-in

MHP İl Baş­ka­nı İhsan Alkan Ri­ze-Art­vin Ha­va­li­ma­nı bu­gü­ne kadar önem­li bir boş­lu­ğu dol­dur­muş­tur dedi.
 Son gün­ler­de yerel bölge ba­sı­nın­da Ha­va­li­ma­nı hak­kın­da çıkan olum­suz ha­ber­ler hak­kın­da sus­kun­lu­ğu­nu bozan MHP Rize İl Baş­ka­nı İhsan Alkan sos­yal medya say­fa­sın­da bir açık­la­ma­da bu­lun­du. Alkan açık­la­ma­sın­da’ ’Ri­ze-Art­vin Ha­va­li­ma­nı hak­kın­da 14 Mayıs 2022 ta­ri­hin­de Sn. Cum­hur­baş­ka­nı­mız Recep Tay­yip Er­do­ğan, Li­de­ri­miz Sn. Dev­let Bah­çe­li ve Azer­bay­can Cum­hur­baş­ka­nı Sn. İlham Ali­yev'in ka­tı­lım­la­rıy­la hiz­me­te su­nu­lan Ri­ze-Art­vin Ha­va­li­ma­nı; açıl­dı­ğı gün­den bu­gü­ne kadar oluş­tur­du­ğu po­tan­si­yel­le böl­ge­miz­de önem­li bir açığı ka­pat­mış­tır.
10 aylık sü­reç­te yüz bin­ler­ce yolcu ka­pa­si­te­siy­le böl­ge­mi­ze artı değer katan Ri­ze-Art­vin Ha­va­li­ma­nı'nın bir­ta­kım odak­lar ta­ra­fın­dan en­gel­le­me ve ön kesme gi­ri­şim­le­ri ile karşı kar­şı­ya ol­du­ğu­nu üzü­le­rek gör­mek­te­yiz. Ri­ze-Art­vin Ha­va­li­ma­nı'nda sefer sa­yı­la­rı­nın az­lı­ğı ne­de­niy­le va­tan­daş­la­rı­mız mağ­dur bı­ra­kıl­mak­ta­dır. Talep ol­ma­sı­na rağ­men hala sefer sa­yı­la­rı­nın art­tı­rıl­ma­ma­sı biz­le­ri dü­şün­dür­mek­te­dir. Özel­lik­le yaz ay­la­rın­da ha­va­yo­lu fir­ma­la­rı­nın ek sefer ta­lep­le­ri­ne Sivil Ha­va­cı­lık Genel Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan olum­lu yanıt ve­ril­me­me­si izaha muh­taç bir ko­nu­dur.
Öte yan­dan Art­vin­li va­tan­daş­la­rı­mı­zın yoğun ola­rak ya­şa­dı­ğı Bursa'ya ve bir­çok ile di­rekt uçu­şun bu­lun­ma­ma­sı ve bu ko­nu­da bir adı­mın atıl­ma­ma­sı bah­set­ti­ği­miz ön kesme gi­ri­şim­le­ri­nin bir ne­ti­ce­si ola­rak kar­şı­mız­da dur­mak­ta­dır. Söz ko­nu­su bütün bu ge­rek­çe­ler ne­ti­ce­sin­de or­ta­ya çıkan tablo komşu şeh­ri­miz Trab­zon ba­sı­nın­da ta­raf­lı ha­ber­le­rin yer al­ma­sı­na neden ol­mak­ta­dır. Bu durum bizi de­rin­den üz­mek­le be­ra­ber şeh­ri­mi­ze bir ope­ras­yo­nun ger­çek­leş­ti­ril­di­ği iz­le­ni­mi­ni ver­mek­te­dir. Yet­ki­li­le­ri, say­dı­ğım ve sa­ya­ma­dı­ğım bir­çok mağ­du­ri­ye­tin gi­de­ril­me­si nok­ta­sın­da ka­rar­lı dur­ma­ya davet edi­yo­rum. Bölge in­sa­nı­mı­zın yıl­lar­ca ha­ya­li­ni kur­du­ğu ve Sn. Cum­hur­baş­ka­nı­mız Recep Tay­yip Er­do­ğan'ın mem­le­ket sev­gi­si­nin so­nu­cun­da açı­lan Ri­ze-Art­vin Ha­va­li­ma­nı, bir takım odak­la­rın in­si­ya­ti­fi­ne bı­ra­kı­la­maz. Mil­li­yet­çi Ha­re­ket Par­ti­si ola­rak bu ko­nu­nun so­nu­na kadar ta­kip­çi­si ola­ca­ğı­mı­zı beyan edi­yor, tüm va­tan­daş­la­rı­mı­zı şeh­ri­mi­zin ge­le­ce­ği için du­yar­lı ol­ma­ya davet edi­yo­rum’’ dedi.
                

Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —