Tarih: 13.05.2022 12:19

Rize-Artvin Havalimanı Yarın Açılıyor

Facebook Twitter Linked-in

    3 Nisan 2017'de te­me­li atı­lan ve 100 mil­yon ton taş kul­la­nı­la­rak 2 mil­yon 800 bin met­re­ka­re­lik alan­da­ki deniz dol­gu­su­nun ta­mam­lan­ma­sı­nın ar­dın­dan yöre mi­ma­ri­li ter­mi­nal bi­na­la­rı ile çay bar­da­ğı ku­le­si ve çay yap­ra­ğı şek­lin­de­ki giriş takı da ta­mam­la­na­rak yarın hiz­me­te gi­recek. Ül­ke­mi­zin deniz dol­gu­suy­la inşa edi­len ikin­ci ha­va­li­ma­nı­nın açı­lı­şı için 8 ay sonra İli­mi­ze gi­decek olan Er­do­ğan, ha­va­li­ma­nı­nın açı­lı­şı­nı Azer­bay­can Cum­hur­baş­ka­nı İlham Ali­yev ile be­ra­ber yarın ya­pa­cak.
    Ri­ze-Art­vin Ha­va­li­ma­nı'nın açı­lı­şı­nı ger­çek­leş­tir­mek üzere yarın ili­mi­ze ge­lecek ola­cak Cum­hur­baş­ka­nı ve AK Parti Genel Baş­ka­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan'ın prog­ra­mın­da de­ği­şik­lik ol­du­ğu ve Er­do­ğan'ın aynı gün ili­miz­den ay­rı­la­ca­ğı bil­gi­si­ne ula­şıl­dı.
    Yarın saat: 14.00'da Rize Art­vin Ha­va­li­ma­nı'nın açı­lı­şı ger­çek­leş­ti­ril­dik­ten sonra Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan ta­ra­fın­dan Azer­bay­can Cum­hur­baş­ka­nı Ali­yev’in onu­ru­na yemek prog­ra­mı dü­zen­le­ne­ce­ği ve iki cum­hur­baş­ka­nı­nın da bu prog­ra­mın ar­dın­dan ili­miz­den ay­rı­la­ca­ğı öğ­re­nil­di.
    Prog­ram­da­ki de­ği­şik­lik­ten önce Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan'ın ili­miz­de ko­nak­la­ma­sı ve pazar günü ger­çek­leş­ti­ril­me­si plan­la­nan Ak Parti Rize İl Baş­kan­lı­ğı'nın İl Da­nış­ma Top­lan­tı­sı­na ka­tıl­ma­sı plan­la­nı­yor­du.
    Öte yan­dan Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan'ın ili­miz­de­ki prog­ra­mın­da ye­ni­den de­ği­şik­lik­ler ya­pıl­ma­sı­nın da söz ko­nu­su ol­du­ğu bil­gi­si­ne ula­şıl­dı.
Türk Yıl­dız­la­rı yarın Ri­ze-Art­vin Ha­va­li­ma­nı açı­lı­şın­da gös­te­ri ya­pa­cak
    Dünya'nın sa­yı­lı sü­per­so­nik ak­ro­tim­le­rin­den olan ül­ke­mi­zin gu­ru­ru Türk Yıl­dız­la­rı, yarın ili­miz­de ola­cak ve Ri­ze-Art­vin Ha­va­li­ma­nı açı­lı­şın­da uçak ak­ro­ba­si gös­te­ri­si ser­gi­le­yecek.
Rize Art­vin Ha­va­li­ma­nı ''DAİMİ HAVA HUDUT KA­PI­SI'' ola­rak ilan edil­di
    Ri­ze-Art­vin Ha­va­li­ma­nı ulus­la­ra­ra­sı giriş ve çı­kış­la­ra açık daimi hava hudut ka­pı­sı ola­rak ilan edil­di.
    Resmi Ga­ze­te'de ya­yım­la­nan ka­ra­ra göre, Ri­ze-Art­vin Ha­va­li­ma­nı ulus­la­ra­ra­sı giriş ve çı­kış­la­ra açık daimi hava hudut ka­pı­sı ola­rak ilan edil­di.
    Yarın hiz­me­te gi­recek olan, dün­ya­nın deniz üs­tü­ne ya­pı­lan be­şin­ci ha­va­li­ma­nı Ri­ze-Art­vin, Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan'ın im­za­sıy­la daimi hava hudut ka­pı­sı ola­rak ilan edil­di. Daimi hava hudut ka­pı­sı ne demek? Daimi hava hudut ka­pı­sı nedir?
    Hava hudut ka­pı­la­rı, ül­ke­ye giriş çıkış ya­pa­cak olan va­tan­daş­lar ile ya­ban­cı­la­rın yolcu giriş ve çı­kı­şı­nı ya­pa­bi­le­ce­ği nok­ta­lar ola­rak be­lir­ti­lir.
          

Haber Mer­ke­zi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —