Rize-Artvin Havalimanı'na Yoğun Talep

Ri­ze-Art­vin ha­va­li­ma­nı öze­lin­de elde edi­len ve­ri­le­re göre ilk hafta böl­ge­ye uçak bi­le­ti ara­ma­la­rı yüzde 350 artış gös­ter­di.

Yerel Haberler 30.05.2022 20:06:00 0
Rize-Artvin Havalimanı

    Ya­pı­lan araş­tır­ma­ya göre, ilk hafta Ri­ze-Art­vin Ha­va­li­ma­nı’ndan yurt içi uçak bi­le­ti alan ki­şi­le­rin en fazla uç­tu­ğu des­ti­nas­yon İstan­bul oldu.
    İstan­bul’u An­ka­ra, İzmir, An­tal­ya ve Bod­rum iz­le­di.
    Ri­ze-Art­vin Ha­va­li­ma­nı’ndan yurt dışı uçak bi­le­ti alan yol­cu­la­rın en fazla ter­cih et­ti­ği des­ti­nas­yon­lar ise, Bakü, Ki­şi­nev, Lef­ko­şa ve Stutt­gart oldu.
    Aynı ve­ri­ler­de yol­cu­la­rın yüzde 70’inin yal­nız se­ya­hat et­me­yi ter­cih et­tik­le­ri öne çı­kı­yor.
    “Rize ve Art­vin’e uçak­la se­ya­hat etmek is­te­yen yol­cu­lar, geç­miş­te Trab­zon Ha­va­li­ma­nı’na git­mek du­ru­mun­day­dı.
    Ancak söz ko­nu­su ha­va­li­ma­nı, Rize mer­ke­zi­ne 100 km, Art­vin mer­ke­zi­ne ise 226 ki­lo­met­re uzak­lık­ta yer alı­yor­du.
    Şimdi açı­lan yeni Ri­ze-Art­vin Ha­va­li­ma­nı ile bu me­sa­fe­ler, Art­vin Mer­kez’de 120 km, Rize Mer­kez’de ise 35 km uzak­lı­ğa ine­rek yol­cu­la­rın zaman kay­bı­nı da en aza in­dir­miş oldu.”
    İli­miz­de­ki Pokut Yay­la­sı’nın ve Art­vin Ka­ra­göl’ün ha­va­ala­nı­na yakın ve mut­la­ka gö­rül­me­si ge­re­ken se­ya­hat ro­ta­la­rı ol­du­ğu­nu ve her iki şeh­rin de daha gö­rü­lecek çok sa­yı­da gü­zel­li­ğe sahip ol­du­ğu­nu kay­de­dil­di.
    Açıl­dı­ğı ilk gün­den iti­ba­ren yoğun ilgi gören ve ül­ke­miz­de deniz üze­ri­ne ya­pıl­mış ikin­ci ha­va­li­ma­nı olma ay­rı­ca­lı­ğı­na sahip Ri­ze-Art­vin Ha­va­li­ma­nı, ilk hafta 8 bin 750 yol­cu­yu ağır­la­dı.
    Ha­va­li­ma­nın­dan halen günde 3 kez İstan­bul Ha­va­li­ma­nı'na, 1 kez An­ka­ra Ha­va­li­ma­nı'na ve 1 kez de Sa­bi­ha Gök­çen Ha­va­li­ma­nı'na gi­diş-dö­nüş se­fe­ri ya­pı­lı­yor.
    Ancak uçuş ger­çek­leş­ti­ren hava yol­la­rı­nın ve uçuş sa­yı­la­rı­nın art­ma­sı bek­le­ni­yor de­nil­di.
          

Haber Merkezi


Anahtar Kelimeler: -Artvin Havalimanı' Yoğun Talep
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °