Rize-Artvin Havalimanı'nda sefer sayıları artırılacak

Rize-Artvin Havalimanı

2 Ha­zi­ran'dan sonra sabah ve akşam olmak üzere 2'ye çı­ka­rı­la­ca­ğı bil­di­ril­di.

    Rize Va­li­li­ğin­den ya­pı­lan açık­la­ma­da, İstan­bul Sa­bi­ha Gök­çen Ha­va­li­ma­nı'ndan, Ri­ze-Art­vin Ha­va­li­ma­nı'na per­şem­be ve cu­mar­te­si gün­le­ri 1 sabah se­fe­ri dü­zen­len­di­ği, bu sa­yı­nın 2 Ha­zi­ran'dan sonra sabah ve akşam olmak üzere 2'ye çı­ka­rı­la­ca­ğı bil­di­ril­di.
    İstan­bul Ha­va­li­ma­nı'ndan sabah, öğle ve akşam olmak üzere günde 3 sefer dü­zen­len­di­ği, bu sa­yı­nın da 1 Ha­zi­ran'dan sonra gece se­fe­ri­nin ek­len­me­siy­le 4'e yük­se­le­ce­ği du­yu­rul­du.
    Açık­la­ma­da, Ri­ze-Art­vin Ha­va­li­ma­nı'na 2 Ha­zi­ran'dan iti­ba­ren İstan­bul Ha­va­li­ma­nı'ndan 4, Sa­bi­ha Gök­çen Ha­va­li­ma­nı'ndan 2, An­ka­ra Esen­bo­ğa Ha­va­li­ma­nı'ndan da 1 olmak üzere 7 sefer dü­zen­le­ne­ce­ği bil­di­ril­di.
    İstan­bul Ha­va­li­ma­nı'ndan, Ri­ze-Art­vin Ha­va­li­ma­nı'na hafta içi ya­pı­lan se­fer­ler­de do­lu­luk ora­nı­nın yüzde 70, hafta so­nun­da ise yüzde 90'ın üze­rin­de ol­du­ğu bil­di­ril­di.
    Sa­bi­ha Gök­çen Ha­va­li­ma­nı'ndan ya­pı­lan se­fer­ler­de do­lu­luk ora­nı­nın yüzde 90'ın üze­rin­de, An­ka­ra Esen­bo­ğa Ha­va­li­ma­nı'nda ise do­lu­luk ora­nı­nın yüzde 60 ol­du­ğu be­lir­til­di. HAVAŞ'ın ta­şı­ma­cı­lık hiz­me­ti­ni de ge­niş­let­ti­ği be­lir­ti­len açık­la­ma­da, 1 Ha­zi­ran'dan iti­ba­ren Kal­kan­de­re, Ken­dir­li, İyi­de­re ilçe sı­nı­rın­dan Ri­ze-Art­vin Ha­va­li­ma­nı'na ser­vis hiz­me­ti ve­ri­le­ce­ği kay­de­dil­di.  

Haber Mer­ke­zi