“RİZE-ERZURUM YOLU MARDİN İLE BULUŞMALI”

ERZURUMLU SİYASETÇİ TAHSİN BAYRAMOĞLU,

Güncel Haberler 25.07.2024 09:42:00 0
“RİZE-ERZURUM YOLU MARDİN İLE BULUŞMALI”

Rize-Erzurum karayolunun Mardin ile bütünleşmesini isteyen Erzurum’un eski siyasetçilerinden Tahsin Bayramoğlu bunun için öncelikle bölgedeki DALLIKAVAK ve KIRIK Tünellerinin tamamlanması lazımdır dedi.

      Doğu Karadeniz’i Doğu Anadolu’ya bağlayacak en kısa ve güvenli karayolu olan Rize-Erzurum karayolunun Mardin sevgi yolu olarak projelendirildiğini söyleyen Erzurum’un önemli siyasetçisi Tahsin Bayramoğlu yolun bunca yıldır tamamlanmamasından yana dertli. Gazeteci İsmet Kösoğlu’na içini döken yılların siyasetçisi Tahsin Bayramoğlu ‘nun tek isteği yolun bir an önce yapılması. Yaptığım kısa konuşmasında Tahsin Bayramoğlu şunları söyledi’ ’ben bölgede görev yapmış bir siyasetçiyim.80 sonrası önce ANAP’ta daha sonra AKP de İspir ilçesini temsilen Erzurum’da İl Genel Meclis Üyeliğinde bulundum. Görev sürem boyunca en önemli çalışmam ve isteğim Rize-Erzurum karayolunun tünelleri ile birlikte tamamlanması olmuştur. Bu yol hakkında Rahmetli Mesut Yılmaz ve Turgut Özal’da isteklerde bulundum siz gazeteciler gibi bende kamuoyu ile paylaşarak gündemde tuttum. Bölgede 2 önemli dağ var ki kış mevsiminde buralarda trafik çok zor. Hele Ovit Dağı 5-6 ay kar ile kapalı olur ve Erzurumlu Rize’ye hasret kalırdı. Ovit Tüneli 6 yılda tamamlandı ve Cumhurbaşkanımız tarafından hizmete açıldı. 

KIRIK Tüneli çok gecikti

    Fakat her şeye rağmen KIRIK Tüneli halen delinemedi.12 yıl geçti.14 km lik Ovit Tüneli 6 yılda delinerek trafiğe açıldı ama 7200 metrelik Kırık Tüneli 12 yılı geçti halen delinmedi. Gölyurt Geçidini baypas edecek ve trafiği kış mevsiminde çok rahatlatacak, yolu kısaltacak bu Tünelin tamamlanmasını dört gözle bekliyoruz.

DALLIKAVAK Tüneli delme işi tamamlandı orada betonlama ve aydınlatma yapıldıktan sonra bağlantı yollarının yapılmasıyla trafiğe açılmış olacak. Her ortamda yıllardır kararlılıkla bu yolu savundum. Rize-Erzurum karayolu Mardin’e kadar ulaşarak bölge ticaretine, turizmine ekonomisine katıda bulunacaktır. Erzurumlu 1,5 saatte Rize’ye giderek denize girmeli. Balık yemeli. Konu Rizeli Erzurumlu meselesi değildir. Bölgemiz için önemli çalışmalardır.

İyidere Lojistiğe bu yol lazım

    İyidere’de yapılacak Lojistik Liman bu yol sayesinde işlerlik kazanacaktır. Lojistik limanın son aşamaya yaklaştığını takip ediyoruz. Lojistik tamam olursa yol niye tamamlanmıyor. Çok şükür Ovit tünelinin açılışını gördüm. Lojistik tamamlanmak üzer KIRIK ve DALLIKAVAK Tünellerininde trafiğe açılmasını umutla bekliyoruz ama daha fazla gecikmeye de tahammülümüz kalmadı’’ dedi.

Haber-Foto: İSMET KÖSOĞLU


Anahtar Kelimeler: “-ERZURUM MARDİN BULUŞMALI”
Pazar 34.7 ° / 25.3 °
Pazartesi 34.5 ° / 24.8 °
Salı 36.2 ° / 25.8 °