Rize Artvin Havalimanında ilk yurt dışı seferi gerçekleşti

Rize Art­vin Ha­va­li­ma­nı­na ilk yurt dışı se­fe­ri Umman’ın Sa­la­mA­ir Ha­va­yo­lu Şir­ke­ti ta­ra­fın­dan ger­çek­leş­ti­ril­di.

Yerel Haberler 5.07.2023 09:21:00 0
Rize Artvin Havalimanında ilk yurt dışı seferi gerçekleşti

 Umman'ın baş­ken­ti Mas­kat'tan Sa­la­mA­ir Ha­va­yo­lu Şir­ke­ti ta­ra­fın­dan dü­zen­le­nen ilk se­fer­le akşam sa­at­le­rin­de Ri­ze-Art­vin Ha­va­li­ma­nı­na inen ilk uçak için ha­va­li­ma­nın­da su takı tö­re­ni dü­zen­len­di.
 Uçak­tan inen yol­cu­lar çi­çek­ler, ik­ram­lar ve tulum eş­li­ğin­den kar­şı­lan­dı.
Ha­va­li­ma­nı­na ilk dü­zen­li yurt dışı se­fe­ri­nin baş­la­ya­cak ol­ma­sı ne­de­niy­le dü­zen­le­nen tö­re­ne ka­tı­lan Rize Vali Ve­ki­li Gül­ha­ni Ozan Sarı, Sa­la­mA­ir CEO'su Kap­tan Mo­ha­med Ahmed ile bir süre gö­rüş­tük­ten sonra ha­va­li­ma­nı­nı gez­di­re­rek, tek­nik ve fi­zi­ki do­na­nı­mı hak­kın­da bil­gi­ler verdi.
Basın men­sup­la­rı­na açık­la­ma­lar­da bu­lu­nan Vali Ve­ki­li Gül­ha­ni Ozan Sarı, “Son yıl­lar da özel­lik­le Doğu Ka­ra­de­niz böl­ge­si­ne ve ili­miz Rize’ye dönük çok ciddi bir ilgi ile karşı kar­şı­ya­yız. Bu tu­rizm ha­re­ket­li­li­ği ve ilgi biz­le­ri yeni adım­lar at­ma­ya ve yeni viz­yon­lar or­ta­ya koy­ma­ya iti­yor. Bu nok­ta­da artan ta­le­bi kar­şı­la­ya­bil­me ve sür­dü­rü­le­bi­lir tu­rizm için iki temel unsur var. Bir ta­ne­si ula­şı­la­bi­lir olmak, di­ğe­ri ise gelen mi­sa­fir­le­re ka­li­te­li an­la­rı ya­şa­ta­cak hiz­me­ti sun­mak. Bu an­lam­da geç­ti­ği­miz yıl mayıs ayın­da açı­lı­şı­nı yapıp hiz­me­te aç­tı­ğı­mız Rize Art­vin ha­va­li­ma­nı­mız açı­sın­dan çok önem­li ve güzel bir günü ya­şı­yo­ruz.
1 yılı aşkın sü­re­den bu­ya­na yak­la­şık 1 mil­yon va­tan­da­şı­mız ha­va­li­ma­nı­mı­zı kul­lan­dı. 7 bin ci­va­rın­dan da hava ha­re­ket­li­li­ği­ne sahne oldu. İli­mi­ze artan bu ta­lep­le bir­lik­te hem uçuş sa­yı­la­rı­mız hem de gelen mi­sa­fir­le­ri­mi­zin sa­yı­sı ar­ta­cak­tır.
Bugün ilk kez ha­va­li­ma­nı­mız ulus­la­ra­ra­sı ta­ri­fe­li ve ti­ca­ri ni­te­li­ğe haiz bir uçuş­la gün­de­me ge­li­yor. Umman’dan hafta da iki kez plan­la­nan uçuş­lar­la ha­va­li­ma­nı­mız bun­dan sonra ulus­la­ra­ra­sı uçuş­lar­da da kul­la­nı­la­cak.
Ümit edi­yo­rum bugün 200 yolcu ile baş­la­yan zi­ya­ret­ler kat­la­na­rak devam ede­cek­tir. İlimiz tu­riz­mi ve ül­ke­mi­ze ya­ra­ta­ca­ğı­mız katma değer açı­sın­dan bunu çok an­lam­lı ve özel bu­lu­yo­ruz” dedi.
Sa­la­mA­ir CEO'su Kap­tan Mo­ha­med Ahmed, ise Rize’de ol­mak­tan mut­lu­luk duy­duk­la­rı­nı be­lir­te­rek, “Rize'den di­rekt uçuş­la­rın baş­la­ma­sı, Sa­la­mA­ir’ın Umman Sul­tan­lı­ğı ile po­tan­si­yel tu­rizm pa­zar­la­rı ara­sın­da daha önce ku­rul­ma­mış bağ­lan­tı­lar kur­ma­ya olan bağ­lı­lı­ğı­nı ve ye­ni­lik­çi yak­la­şı­mı­nı vur­gu­la­mak­ta­dır. Sa­la­mA­ir, mo­dern Mas­kat ha­va­li­ma­nı­nı ge­niş­le­yen Sa­la­mA­ir ağına so­run­suz bir şe­kil­de en­teg­re ede­rek Kör­fez Arap Kon­se­yi (GCC) ül­ke­le­ri­ni bir­bi­ri­ne bağ­la­yan ve Rize'ye uçuş­lar dü­zen­le­yen ilk ulus­la­ra­ra­sı ha­va­yol­la­rın­dan biri ol­mak­tan ve ön­cü­lük yap­mak­tan gurur duy­mak­ta­dır. Bu yeni bağ­lan­tı, Rize ile Umman ve Uzak Doğu da dahil olmak üzere çe­şit­li pa­zar­lar ara­sın­da köprü ku­ra­cak” dedi.
Umman'ın baş­ken­ti Mas­kat'tan Sa­la­mA­ir Ha­va­yo­lu Şir­ke­ti ta­ra­fın­dan 1 Tem­muz - 5 Eylül ta­rih­le­ri ara­sın­da haf­ta­da 2 gün ola­rak di­rekt sefer dü­zen­le­necek.
      

Ha­ber-Fo­to: Rize Va­li­li­ği BHİM


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °