RİZE BAHÇEŞEHİR KOLEJİNDEN YABANCI DİL HİKAYE YARIŞMASINDA YENİDEN AVRUPA BİRİNCİLİĞİ

Özel Rize Bah­çe­şe­hir Ko­le­ji İlko­ku­lu 3.sınıf öğ­ren­ci­si Çınar Ata AĞIR­BAŞ, Col­lins ya­yın­la­rı ta­ra­fın­dan dünya ge­ne­lin­de ger­çek­leş­ti­ri­len “The Col­lins Big Cat Wri­ting” hi­ka­ye ya­rış­ma­sın­da ‘Av­ru­pa

Yerel Haberler 10.06.2023 10:53:00 0
RİZE BAHÇEŞEHİR KOLEJİNDEN YABANCI DİL HİKAYE YARIŞMASINDA YENİDEN AVRUPA BİRİNCİLİĞİ

 “The Col­lins Big Cat Wri­ting” hi­ka­ye ya­rış­ma­sı dünya ge­ne­lin­de 8-11 yaş ka­te­go­ri­sin­de her yıl dü­zen­le­nen hi­ka­ye yazma ya­rış­ma­sı olup 2023 yılı te­ma­sı “BİLİM” ola­rak be­lir­len­di. Bu yılki te­ma­da öğ­ren­ci­ler­den Bi­li­min onlar için ne ifade et­ti­ği­nin an­la­tı­mı is­te­nil­di. Öğ­ren­ci­miz Çınar Ata, Şubat ayın­da Ül­ke­miz de mey­da­na gelen Dep­rem fe­la­ke­ti­nin et­ki­le­ri­ni, bi­li­min bu sü­reç­te nasıl et­ki­li ol­du­ğu­nu çocuk gö­züy­le an­lat­tı. Özel Bah­çe­şe­hir Ko­le­ji Rize Kam­pü­sü İlko­kul Ya­ban­cı Dil Bölüm baş­kan­lı­ğın­ca ya­pı­lan de­ğer­len­dir­me­ler­de İlko­kul 3.sınıf öğ­ren­ci­si Çınar Ata AĞIR­BAŞ’ın yaz­dı­ğı hi­ka­ye­nin ya­rış­ma­ya ka­tıl­ma­sı­na karar ve­ril­miş, 7 kıta ve 8 böl­ge­de­ki fark­lı ül­ke­ler­den ka­tı­lan öğ­ren­ci­ler­le ya­rı­şan Çınar Ata AĞIR­BAŞ’ın yaz­dı­ğı hi­ka­ye Av­ru­pa 1.’si ola­rak Dünya Fi­nal­le­ri­ne ka­tıl­ma­ya hak ka­zan­mış­tır.
Özel Rize Bah­çe­şe­hir Ko­le­ji, elde et­ti­ği ulu­sal ve ulus­la­ra­ra­sı diğer ba­şa­rı­la­rı­nın ya­nı­na ya­ban­cı dil eği­ti­min­de ka­zan­dı­ğı ba­şa­rı­lar­la da adın­dan söz et­tir­me­ye devam edi­yor. Ku­ru­lu­şu­nun ilk yı­lın­da (2020), Bah­çe­şe­hir Ko­le­ji Li­se­le­ri ara­sın­da dü­zen­le­nen ‘2020-BEST En İyi İngi­liz­ce Ko­nu­şan­lar’ Ya­rış­ma­sın­da lise öğ­ren­ci­si Elif Nur TÜRÜT ile Tür­ki­ye Üçün­cü­lü­ğü, 2021 yı­lın­da Bah­çe­şe­hir Ko­le­ji Li­se­le­ri ara­sın­da dü­zen­le­nen ‘2021-Short Film Fes­ti­va­lin­de’ de Tür­ki­ye Bi­rin­ci­li­ği, 2022 yı­lın­da ka­zan­dı­ğı “The Col­lins Big Cat Wri­ting” Av­ru­pa 1.’liği de­re­ce­si­ne bir ye­ni­si­ni daha ek­le­ye­rek İlko­kul dü­ze­yin­de ikin­ci kez Av­ru­pa 1.’liği elde etti. Ko­le­jin, dört yılda ya­ban­cı dil ala­nın­da böyle büyük ba­şa­rı­la­ra imza at­ma­sı bir­çok çev­re­de dik­kat çek­mek­te­dir.
Ya­ban­cı dil öğ­re­ti­mi­ne Okul Ön­ce­si eği­ti­miy­le baş­la­yan, İlko­kul da bunu te­mel­leş­ti­ren, Or­ta­okul ve Lise dü­ze­yin­de ileri düzey dil eği­ti­miy­le devam eden öğ­ren­ci­le­rin, sözlü ve ya­zı­lı ile­ti­şim­de ba­şa­rı­la­rı Dünya ge­ne­lin­de ya­pı­lan ya­rış­ma­lar­da ses ge­tir­mek­te­dir. Te­orik alt­ya­pı­nın pra­tik­te ek­sik­siz uy­gu­lan­ma­sı için kurum içi eği­tim­le­rin ve­ril­di­ği Bah­çe­şe­hir Ko­le­ji okul­la­rın­da di­na­mik takip ve göz­lem­le­me ile sis­te­min doğru ve et­ki­li şe­kil­de uy­gu­lan­ma­sı genel mer­kez ta­ra­fın­dan de­net­len­mek­te­dir. Ulus­la­ra­ra­sı güçlü ku­rum­lar­la iş bir­li­ği ya­pı­la­rak diğer ders­ler­de de ol­du­ğu gibi ya­ban­cı dil eği­ti­mi kay­nak­la­rı da ti­tiz­lik­le se­çil­mek­te ve ni­te­lik­li ölçme ve de­ğer­len­dir­me ile öğ­ren­ci­le­rin dil ge­li­şi­mi takip edil­mek­te­dir.
Eği­ti­min her aşa­ma­sı ala­nın­da uzman ekip­ler ta­ra­fın­dan plan­lan­mak­ta, ha­ya­ta ge­çi­ril­mek­te ve uy­gu­la­ma­ya dö­kül­mek­te­dir. Öğ­ren­ci­le­rin ya­ban­cı dil dü­zey­le­ri ulus­la­ra­ra­sı ge­çer­li­ği ve gü­ve­nir­li­ği olan ve ba­ğım­sız mer­kez­ler ta­ra­fın­dan ya­pı­lan sı­nav­lar­la dil edi­nim­le­ri ve ge­li­şim­le­ri gün­cel ob­jek­tif yön­tem­ler de­ğer­len­di­ril­mek­te ve kar­ne­len­di­ril­mek­te­dir. İlko­kul 2., 3. ve 4. sınıf öğ­ren­ci­le­ri­ne yılda 4 kere uy­gu­la­nan Check­po­int sı­nav­la­rı (On­li­ne İngi­liz­ce Sı­na­vı) ile öğ­ren­ci­nin dil ge­li­şi­mi takip edil­mek­te ve des­tek­len­mek­te­dir. Bu sı­nav­la­rı­mı­za ek ola­rak tüm aka­de­mik sene bo­yun­ca öğ­ren­ci­le­ri­mi­zin aka­de­mik ka­za­nım­la­rı­nı ölç­mek için sene so­nun­da Ac­hi­eve­ment sı­na­vı uy­gu­lan­ma­ya baş­lan­mış­tır. Öğ­ren­ci ba­zın­da ya­pı­lan ra­por­la­ma­lar ile öğ­ren­ci- öğ­ret­men-okul ida­re­si-ve­li pay­da­şın­da sü­rek­li iz­le­me, teş­his ve ye­tiş­tir­me im­kâ­nı sağ­lan­mak­ta­dır. Bu sı­nav­lar­la öğ­ren­ci­ye sa­de­ce kendi oku­lun­da­ki ve Bah­çe­şe­hir Ko­le­ji okul­la­rın­da­ki ak­ran­la­rı ara­sın­da­ki ya­ban­cı dil ye­ter­li­li­ği­ni değil, diğer ül­ke­ler­de ya­şa­yan ya­şıt­la­rı ara­sın­da­ki ya­ban­cı dil ye­ter­li­li­ği­ni de görme ve ölçme fır­sa­tı ve­ril­mek­te­dir.
      Dil öğ­re­ni­mi­ni pe­kiş­tir­mek ama­cıy­la tek­no­lo­ji­den en etkin şe­kil­de ya­rar­la­nıl­dı­ğı Bah­çe­şe­hir Ko­le­ji okul­la­rın­da ap­li­kas­yon­lar­la des­tek­li akıl­lı tah­ta­lar­la zen­gin­leş­ti­ri­len ders­ler, öğ­ren­ci­le­rin dil öğ­ren­me mo­ti­vas­yo­nu­nu güç­len­di­rir­ken, tek­no­lo­ji kul­la­nı­mıy­la da öğ­ren­ci­le­rin kendi ken­di­ne öğ­ren­me ye­te­ne­ği­ni de ge­liş­tir­mek­te­dir.
            

Ha­ber-Fo­to: Bahar Ak­yıl­dız


Perşembe 27.6 ° / 17.5 °
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °