Tarih: 11.04.2022 10:06

Rize Baro Başkanı Peçe’den 5 Nisan Avukatlar Günü Mesajı

Facebook Twitter Linked-in

    Rize Baro Baş­ka­nı Av. Ümit Peçe, 5 Nisan 1958 yı­lın­dan beri kut­la­nan Avu­kat­lar Günü do­la­yı­sıy­la ya­yım­la­dı­ğı me­saj­da, mes­lek­taş­la­rı­nın 5 Nisan Avu­kat­lar Gü­nü­nü kut­la­dı.
    Baro Baş­ka­nı Peçe, me­sa­jın­da şun­la­rı kay­det­ti:
    “Gü­nü­müz ko­şul­la­rın­da ada­le­te eri­şi­min bir­çok zor­lu­ğu ya­nın­da, haklı ol­ma­nın yet­me­di­ği, hak­kı­nı tes­lim ala­bil­me­nin ise bir avu­kat için bile zor ol­du­ğu hukuk sis­te­mi­miz­de va­tan­da­şın hu­ku­ki hi­ma­ye­si­nin te­mi­na­tı, hak­kı­nın tes­pit ve tes­ci­li için avu­kat­la­rın var­lı­ğı ol­maz­sa ol­maz­dır.
    Ol­duk­ça zor bir mes­le­ği icra eden, birey hak ve öz­gür­lük­le­ri­nin sa­vu­nul­ma­sın­da, hak­la­rın ko­run­ma­sın­da, hu­ku­kun üs­tün­lü­ğü­nün var ol­ma­sın­da yıl­ma­dan çaba gös­te­ren; de­mok­ra­tik, laik, sos­yal ve hukuk dev­le­ti­nin de­va­mı­nın gü­ven­ce­si olan mes­lek­taş­la­rı­mın 5 Nisan Avu­kat­lar Gü­nü­nü kut­lar, say­gı­lar su­na­rım.”
AVU­KAT­LAR GÜNÜ NE ZAMAN İLAN EDİLDİ?
    Cum­hu­ri­ye­tin ila­nın­dan sonra ilk kez geniş bir ka­tı­lım­la 3 Ocak 1934 ta­ri­hin­de İzmir’de “Tür­ki­ye Avu­kat­lar Bir­li­ği” top­lan­tı­sı ya­pıl­mış ve bu top­lan­tı­da 5 Nisan Avu­kat­lar Günü ola­rak kabul edil­miş­tir.
    3 Ocak 1964’de ya­pı­lan top­lan­tı­ya baro baş­kan­la­rı ve tem­sil­ci­le­ri ka­tıl­mış ve tüm ba­ro­la­rın tek bir çatı al­tın­da top­lan­ma­sı tek­lif edil­miş­tir.
    Bu ta­rih­ten 24 yıl sonra 5 Nisan 1958’de İzmir Ti­ca­ret Odası top­lan­tı­sın­da iki gün süren tar­tış­ma­lar­dan ve fikir pay­la­şım­la­rın­dan sonra “Ba­ro­lar Bir­li­ği”’nin ku­ru­luş ça­lış­ma­la­rı baş­la­mış­tır. Bu tarih ise daha sonra Avu­kat­lar Günü ola­rak kut­lan­ma­ya baş­lan­mış­tır dedi.
          

Haber Mer­ke­zi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —