Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Süper Lig'e Yükselen Kadın Basketbol Takımını Makamında Konuk Etti

Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin, Ka­dın­lar Bas­ket­bol Süper Ligi’ne yük­se­len Rize Be­le­di­yes­por Kadın Bas­ket­bol Ta­kı­mı­nı ma­ka­mın­da konuk etti.

Spor Haberleri 13.05.2022 12:14:00 0
Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Süper Lig

    Rize ta­ri­hin­de ya­şan­ma­mış bir ba­şa­rı­ya ula­şa­rak Süper Lig’e yük­se­len Rize Be­le­di­yes­por Kadın Bas­ket­bol Ta­kı­mı almış ol­du­ğu şam­pi­yon­luk ku­pa­sıy­la bir­lik­te Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin’i ma­ka­mın­da zi­ya­re­te bu­lun­du­lar.
    Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin’in gi­ri­şim­le­riy­le 2 yıl önce ku­ru­lan kadın bas­ket­bol ta­kı­mı, ilk sezon Tür­ki­ye Ka­dın­lar Böl­ge­sel Li­gin­de mü­ca­de­le ve­re­rek gös­ter­miş ol­duk­la­rı ba­şa­rıy­la Tür­ki­ye Ka­dın­lar Bas­ket­bol 1. Lig’e yük­sel­me­yi ba­şar­dı.
    Aynı ka­rar­lı­lık ile “Var Bir Ha­ya­li­miz, O da Şam­pi­yon­luk” slo­ga­nıy­la ikin­ci sezon Tür­ki­ye Ka­dın­lar Bas­ket­bol 1. Lig’de mü­ca­de­le veren Kadın Bas­ket­bol ta­kı­mı, nor­mal se­zo­nu Ligde 4. sı­ra­da bi­ti­re­rek Play- Off kar­şı­laş­ma­la­rı­na ka­tıl­ma­ya hak ka­zan­dı.
    Tür­ki­ye Ka­dın­lar Bas­ket­bol 1. Lig Play- Off kar­şı­laş­ma­la­rı çey­rek final ve yarı fi­nal­de Ulu­dağ Bas­ket ile Botaş Bas­ket ta­kım­la­rı­nı ele­yen Rize Be­le­di­yes­por adını fi­na­le yaz­dır­ma­yı ba­şar­dı.
    Final kar­şı­laş­ma­la­rı oy­na­yan kadın bas­ket ta­kı­mı, 3 maçı ka­za­na­nın Süper Lig’e yük­se­le­ce­ği 5 maç­lık final se­ri­si­nin ilk 2 ma­çı­nı kendi sa­ha­sın­da oy­na­ya­rak HDI Si­gor­ta Ya­lo­va VIP’i 2 maç üst üste yendi.
    Play- Off final 3 ve 4. kar­şı­laş­ma­la­rı oy­na­mak için Ya­lo­va’ya giden Rize Be­le­di­yes­por Kadın Bas­ket ta­kı­mı bu­ra­da HDI Si­gor­ta Ya­lo­va VIP ile üçün­cü kez karşı kar­şı­ya geldi. Dep­las­man­da HDI Si­gor­ta Ya­lo­va VIP’i 70- 62 skor­la üçün­cü kez yenen Rize Be­le­di­yes­por Kadın Bas­ket ta­kı­mı, Tür­ki­ye Ka­dın­lar Bas­ket­bol 1. Lig Play-Off Final se­ri­sin­de du­ru­mu 3-0 ya­pa­rak Süper Lig’e yük­sel­me­ye hak ka­zan­dı ve play-off şam­pi­yon­luk ku­pa­sı­nın sa­hi­bi oldu.
    Gerek nor­mal lig sü­re­cin­de, ge­rek­se Play- Off sü­re­cin­de ili­mi­ze bas­ket­bo­lu sev­di­ren ve büyük bir ta­raf­ta­rı ya­nı­na top­la­yan Rize Be­le­di­yes­por Kadın Bas­ket­bol ta­kı­mı, 2 yıl­lık bir geç­mi­şe sahip ol­ma­nın ya­nın­da yeni ku­rul­muş bir takım ola­rak iki ayrı se­zon­da Süper Lig’e yük­sel­me­siy­le gö­nül­le­ri fe­tet­ti.
    Kulüp Baş­ka­nı Mus­ta­fa Kö­roğ­lu, baş ant­re­nör Meh­met Ka­pu­tuğ­lu ve Kadın Bas­ket­bol ta­kı­mı spor­cu­la­rı­nı ma­ka­mın­da konuk eden Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin, spor­cu­lar­la ve tek­nik ekip­le bir süre soh­bet­te bu­lu­na­rak he­di­ye tak­di­min­de bu­lun­du.
    Şam­pi­yon ta­kı­mı Baş­kan Yar­dım­cı­la­rı Kemal Genç ve Ahmet Murat Ta­vi­loğ­lu ile bir­lik­te ma­ka­mın­da kar­şı­la­yan Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin, ili­mi­ze bu gu­ru­ru ya­şa­tan spor­cu­la­ra te­şek­kür etti.
    Baş­kan Metin bu­ra­da yap­tı­ğı açık­la­ma­da; “Biz­ler kurum ola­rak çe­şit­li spor dal­la­rın­da alt­tan genç­le­ri­mi­zi ye­tiş­ti­re­rek yu­ka­rı­ya doğru tır­man­ma­la­rı­na ve­si­le ol­ma­ya ça­lı­şı­yo­ruz. Siz­ler bu ku­lü­bü süper lige çı­kar­ta­rak hem bu şehri onure et­ti­niz ve aynı za­man­da ken­di­ni­zi de ye­tiş­tir­miş ol­du­nuz. Diğer bir an­lam­da haydi kız­lar spora der gibi siz­den kü­çük­le­ri spora teş­vik edi­yor­su­nuz. Ay­rı­ca or­ta­ya koy­muş ol­du­ğu­nuz oyun­la şeh­ri­mi­zin in­san­la­rı­na bas­ket­bo­lu sev­di­re­rek yeni bir ta­raf­tar or­ta­ya çı­kart­tı­nız. Or­ta­ya ko­nu­lan bu ba­şa­rıy­la he­pi­mi­zi gu­rur­lan­dır­dı­nız. Bu ba­şa­rı­da payı olan emek veren her­ke­se ve ta­kı­mı des­tek­le­yen bütün ta­raf­ta­rı­mı­za te­şek­kür edi­yo­rum” dedi.
    Zi­ya­ret so­nun­da spor­cu­la­rın im­za­la­rı­nın üze­rin­de bu­lun­du­ğu 53 nu­ma­ra­lı forma Rize Be­le­di­yes­por Kulüp Baş­ka­nı Mus­ta­fa Kö­roğ­lu ve takım kap­ta­nı Arzu Asiye Öz­de­mir ta­ra­fın­dan Baş­kan Rahmi Metin’e he­di­ye edil­di.
          

Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °