RİZE BELEDİYESİ 7. HAMSİ FESTİVALİNE İLGİ YOĞUN OLDU

Rize Be­le­di­ye­si ta­ra­fın­dan bu yıl 7.’si dü­zen­le­nen Hamsi Fes­ti­va­li bin­ler­ce va­tan­da­şı­mı­zın ka­tı­lı­mıy­la Rize sahil oto­park ala­nın­da ya­pıl­dı.

Yerel Haberler 18.01.2023 10:08:00 0
RİZE BELEDİYESİ 7. HAMSİ FESTİVALİNE İLGİ YOĞUN OLDU

 Rize Be­le­di­ye­si ta­ra­fın­dan bu yıl 7.’si dü­zen­le­nen Hamsi Fes­ti­va­li bin­ler­ce va­tan­da­şı­mı­zın ka­tı­lı­mıy­la Rize sahil oto­park ala­nın­da ya­pıl­dı. Renk­li gö­rün­tü­le­rin ya­şan­dı­ğı fes­ti­va­le başta genç­ler olmak üzere va­tan­daş­lar ve da­vet­li­ler yoğun ilgi gös­ter­di­ler.
Hamsi Fes­ti­va­lin­de Rize Be­le­di­ye­si ta­ra­fın­dan ku­ru­lan 9 adet man­gal stan­dın­dan 2,5 ton Hamsi man­gal­lar­da pi­şi­ri­le­rek üc­ret­siz va­tan­daş­la­ra ikram edil­di. 2.5 ton Hamsi’nin pi­şi­ril­me­sin­de, Rize Be­le­di­ye­si ta­ra­fın­dan şeh­ri­mi­ze ka­zan­dı­rı­lan Çay Dalı Man­gal Kö­mü­rü ve Elekt­rik Üre­tim Te­si­sin­de üre­ti­len man­gal kö­mür­le­ri kul­la­nıl­dı. Genç­lik ve Spor Eski Ba­ka­nı Rize Mil­let­ve­ki­li Osman Aşkın Bak, Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin, AK Parti Rize İl Baş­ka­nı İshak Alim, AK Parti Mer­kez İlçe Baş­ka­nı Burak Ak, İlçe ve Belde Be­le­di­ye Baş­kan­la­rı­nın ka­tı­lı­mıy­la açı­lı­şı ya­pı­lan 7. Hamsi Fes­ti­va­li, “Gast­ro­Ham­si” slo­ga­nıy­la Hamsi ile ya­pı­lan 200 çeşit yö­re­sel tad­la­rın yer al­dı­ğı stant­la­rın ge­zil­me­siy­le baş­la­dı.Pi­şi­ri­len 2.5 ton Ham­si­nin va­tan­da­şa ik­ra­mı, Rize Mil­let­ve­ki­li Osman Aşkın Bak, Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin, AK Parti Rize İl Baş­ka­nı İshak Alim, ta­ra­fın­dan baş­la­tıl­dı. Fes­ti­va­le ka­tı­lan Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin yap­mış ol­du­ğu açık­la­ma­da; Pi­şi­ri­len Ham­si­le­rin Rize Be­le­di­ye­si ta­ra­fın­dan Kal­kan­de­re Or­ga­ni­ze Sa­na­yi Böl­ge­sin­de ya­pı­lan Çay Çö­pün­den Man­gal Kö­mü­rü ve Elekt­rik Üre­tim Te­si­sin­de üre­ti­len man­gal kö­mür­le­riy­le ya­pıl­dı­ğı­nı dile ge­tir­di. Baş­kan Rahmi Metin; “Va­tan­da­şı­mız bu tür ve ben­ze­ri et­kin­lik­le­re ol­duk­ça ilgi gös­te­ri­yor. Bunun ya­nın­da ki­şi­sel eği­tim se­mi­ner­le­ri, kitap fuarı ve diğer bir­çok et­kin­li­ği­mi­ze de Rize Be­le­di­ye­si ola­rak yer ve­ri­yo­ruz. Yap­mış ol­du­ğu­muz her et­kin­li­ğe va­tan­da­şı­mı­zın il­gi­si ka­tı­lı­mı biz­le­ri mutlu edi­yor. Yıl bo­yun­ca fark­lı zaman di­lim­le­ri içe­ri­sin­de kül­tür sanat et­kin­lik­le­ri­miz devam edecek” dedi. “Gast­ro­Ham­si” ile Rize’nin Gast­ro­no­mi­si Şeh­ri­mi­zin Damak Tadı ile Ta­nı­tıl­dı. Her yıl yoğun ka­tı­lı­mın sağ­la­dı­ğı ve Rize Be­le­di­ye­si ta­ra­fın­dan ge­le­nek­sel hale ge­ti­ri­len Hamsi Fes­ti­va­li bu yıl da renk­li gö­rün­tü­le­re sahne oldu.  “Gast­ro­Ham­si” slo­ga­nıy­la Rize’nin Gast­ro­no­mi­si­nin de yer al­dı­ğı Fes­ti­val ala­nın­da, şeh­ri­miz­de hiz­met veren Üni­ver­si­te, Halk Eği­tim, Tu­rizm Okul­la­rı, Kamu Kurum ve Ku­ru­luş­la­rı, STK’lar, Ti­ca­ri İşlet­me­ler ve Ev Ha­nım­la­rı­nın ürün­le­ri­ni ser­gi­le­dik­le­ri stant­lar yer aldı. Stant­lar­da Hamsi’den ya­pı­lan 200 çeşit yö­re­sel tat ser­gi­len­di. Et­kin­lik içe­ri­sin­de yer alan 3 adet üc­ret­siz çocuk oyun alanı,pal­ya­ço­lar ve yüz bo­ya­ma eki­biy­le ço­cuk­lar gün boyu do­ya­sı­ya eğ­len­di. Ke­men­çe ve Tulum eş­li­ğin­de ho­ron­la­rın oy­nan­dı­ğı Fes­ti­val, Ka­ra­de­niz sa­nat­çı­sı Erol Şahin, sa­nat­çı Oğuz­han Koç kon­ser­le­ri ve Havai Fişek gös­te­ri­siy­le sona erdi.


      Haber: Bay­ram Ali KA­VAL­CI
      Foto: Rize Be­le­di­ye­si Basın Bü­ro­su


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °