RİZE BELEDİYESİ ETNOSPOR'DA YERİNİ ALACAK

RİZE BELEDİYESİ ETNOSPOR'DA YERİNİ ALACAK

Yerel Haberler 3.10.2022 09:12:00 0
RİZE BELEDİYESİ ETNOSPOR

    Dünya Et­nos­por Kon­fe­de­ras­yo­nu ta­ra­fın­dan, Tür­ki­ye’nin ev sa­hip­li­ğin­de 29 Eylül – 2 Ekim 2022 ta­rih­le­ri ara­sın­da Bursa’nın İznik il­çe­sin­de dü­zen­le­necek ve şe­hir­le­rin yemek lez­zet­le­ri ile kül­tü­rel de­ğer­le­ri­nin de ön plan­da ola­ca­ğı 4. Dünya Gö­çe­be Oyun­la­rı or­ga­ni­zas­yo­nu­na şeh­ri­mi­zi tem­si­len Rize Be­le­di­ye­si ka­tı­la­cak.
    Tür­ki­ye’nin fark­lı il­le­ri ve çe­şit­li ül­ke­ler­den ka­tı­lı­mın ola­ca­ğı or­ga­ni­zas­yon alanı içe­ri­sin­de yer ala­cak olan Rize Be­le­di­ye­si, ha­zır­la­mış ol­du­ğu gör­sel ta­sa­rım ve çe­şit­li ma­ter­yal­ler­le alan­da ili­mi­zin dün­ya­ya ta­nı­tıl­ma­sı­na katkı sağ­la­ya­cak.
    Rize Be­le­di­ye­si, bün­ye­sin­de bu­lu­nan Kadın Kül­tür ve Sanat Mer­ke­zi ile ka­tı­lım sağ­la­ya­ca­ğı dev or­ga­ni­zas­yon­da, Rize’nin yö­re­sel el sa­nat­la­rı­nı Bursa’nın İznik il­çe­si­ne ta­şı­na­rak zi­ya­ret­çi­le­re ser­gi­le­yecek. Alan içe­ri­sin­de Rize’nin Gast­ro­no­mi­si, do­ğa­sı, va­di­le­ri, ta­ri­hi taş köp­rü­le­ri, ta­ri­hi ko­nak­la­rı, su spor­la­rı, ge­le­nek­sel ürün­le­ri ve ben­ze­ri kül­tü­rel hayat esin­ti­le­ri­nin yer al­dı­ğı gör­se­ler yer ala­cak. Kül­tür or­ga­ni­zas­yon­la­rı çer­çe­ve­sin­de daha ön­ce­de fark­lı il­ler­de dü­zen­le­nen fu­ar­la­ra ka­tı­lım sağ­la­ya­rak bu­ra­lar­da fa­ali­yet gös­te­ren Rize Be­le­di­ye­si, keş­fe­dil­me­yi bek­le­yen Rize’yi dün­ya­ya ta­nıt­mak ve böl­ge­nin tu­rizm po­tan­si­ye­li­ni art­tır­mak için ça­lış­ma­la­rı­nı sür­dür­me­ye devam edi­yor.
    102 ül­ke­den spor­cu­la­rın et­kin­lik­le­re ka­tı­la­ca­ğı 4. Dünya Gö­çe­be Oyun­la­rı or­ga­ni­zas­yo­nun­da ata spor­la­rı ve şe­hir­le­rin kül­tü­rel de­ğer­le­ri yer ala­cak.


Kay­nak: Rize Be­le­di­ye­si Basın Bü­ro­su - Haber: Bay­ram Ali Ka­val­cı


Anahtar Kelimeler: BELEDİYESİ ETNOSPOR' YERİNİ ALACAK
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °